Τρίτη, Μαρτίου 14, 2017


Εδώ είμαστε. Στη μέση ενός δρόμου, που οι υπερβολικά αισιόδοξοι βλέπουν το τέλος του, αλλά δεν βλέπουν, η παραβλέπουν, την ακολουθία των παγίδων που έχουν στηθεί. Και στήνονται ακόμα. Και θα στήνονται κι όταν τελειώσει αυτή η αξιολόγηση, και η άλλη, και βγούμε στις αγορές, αν όλα πάνε καλά.
Όχι για να αποτύχει απλώς η Αριστερά ως κυβέρνηση. Αλλά για να συντριβεί, να διασυρθεί, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι για δεκαετίες. Έτσι που με χρόνια, με καιρούς, πάλι δικά τους να ‘ναι… Εκείνων που θεωρούν τη χώρα ιδιοκτησία τους. Συμπεριφέρονται εδώ και δεκαετίες σαν να είναι η χώρα ιδιοκτησία τους. Απολαμβάνουν εκ Θεού, εκ πατρός, εκ μπάρμπα, να είναι η χώρα ιδιοκτησία τους.
Αν δει λίγο πιο βαθιά κανείς τη φρενήρη εκστρατεία συκοφαντίας, ψέματος, και διαβολής, τις καθημερινές απόπειρες ηθικής δολοφονίας, την αριθμητική της συμφοράς, τις φάτσες, τις τσέπες, και το ήθος των αυτουργών, θα διακρίνει την λωρίδα του μίσους. Υπάρχει η πολιτική αντιπαλότητα, βεβαίως. Και το ιδεολογικό χάσμα. Και η ταξική εχθρότητα.
Όλα αυτά συμπυκνώνονται στη λογική του σκοπού, που  αγιάζει κάθε μέσο. Όλα αυτά όμως συντήκονται σε δύναμη καταστροφής στις θερμοκρασίες του μίσους. Το οποίο οι ιδιοκτήτες υποδαυλίζουν με κάθε τρόπο. Και του προσδίνουν χαρακτήρα ηθικής και εθνικής επιταγής. Όπως κάποτε οι εξ επαγγέλματος αντικομμουνιστές. Παραγωγοί και έμποροι μίσους.
Γιατί μίσος; Τι δουλειά έχει το μίσος σε περίοδο με χίλες δυσκολίες, μνημόνια, προβλήματα, που προσκαλεί από χίλες πλευρές σε ηρεμία, συναινέσεις, λογική, ψυχραιμία; Ας μου επιτραπεί εδώ μια προσωπική άποψη: Γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν, την καταπάτηση της ιδιοκτησίας τους από τα τσογλάνια.
Τον εκτσογλανισμό –δεν είναι πολύ χαρακτηριστική η λέξη του έξαλλου Βενιζέλου;- που εκπροσωπούν για την μέχρι χτες αυτονόητα ελεύθερη και πλούσια ζωή τους τα πολιτικά παιδιά και εγγόνια των μονίμως στην απέξω. Την ανωμαλία που επιφέρουν και μόνο που εμφανίζονται στις τηλεοράσεις και στους εφιάλτες τους. Την πρόκληση που εκφράζουν με κάθε λέξη, κάθε πρωτοβουλία, κάθε κίνησή τους.
Κόψτε αυτό το κεφάλι που μορφάζει, είναι η εντολή του βασιλικού επιτρόπου στον εγκέφαλο κάθε βαρόνου, κάθε διαπλεκόμενου, κάθε διεφθαρμένου αστού, κάθε φοροφυγάδα, κάθε 4χ4 αεριτζή, κάθε ακροδεξιού δεσμοφύλακα, κάθε πολιτικού αντιπροσώπου της Ελλάς-Ζήμενς ΑΕ.
Γαία πυρί μιχθήτω... Έτσι που να γίνεται πολιτική προτεραιότητα η προστασία στοιχειωδών πραγμάτων, όπως η ομαλότητα, η ψυχραιμία, η αλήθεια, η λογική, η συναίνεση. Διότι, αν δεν καταφέρουμε να συσπειρώσουμε σε ένα μέτωπο λογικής όσους θέλουν να εννοήσουν, δεν θα την πληρώσουμε μόνο εμείς. Η Ελλάδα θα την πληρώσει. Όπως τότε…
* Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Κατερού στην Αυγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: