Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ!...
1. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 3059/2009 απόφασή της, έκρινε ότι είναι συνταγματική η ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, όπως συνταγματική είναι και η ανέγερση μικροεμπορικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του γηπέδου και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων.

2. Ωστόσο, η Ολομέλεια έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η ανέγερση «πολυλειτουργικού δημοτικού κτιρίου» (Μέγαρο του δήμου Αθηναίων) και εμπορικού κέντρου από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός. Αναφέρεται ότι επιφέρει μείωση των κοινοχρήστων χώρων σε βαθμό μεγαλύτερο του αναγκαίου για την μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων, κάτι που καθιστά τις διατάξεις του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 αντίθετες στο άρθρο 24 του Συντάγματος. Τέλος, με την απόφαση αυτή ακυρώθηκαν, ως αντισυνταγματικές, οι σχετικές πράξεις της πολιτείας που επιτρέπουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου και του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στην απόφαση υπογραμμίζεται ότι, λόγω της αντισυνταγματικότητας, δεν είναι εφαρμοστέες οι νομοθετικές διατάξεις, που προβλέπουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου κ.λπ. με συντελεστή δόμησης 1,6.

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΠΕΤΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ
ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 18/12/2008
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 136 ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ:

" ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ
ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 'ΕΙΝΑΙ' ;"


O δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα οτι ουσιαστικά «σαμποτάρει» το έργο της διπλής ανάπλασης της Λεωφόρου και του Βοτανικού.
Οσον αφορά τον χαρακτηρισμό του Τσίπρα περί «Βατοπεδίου» και «Βοτανικού», είπε οτι «η αμετροέπεια δεν έχει όρια, αυτά είναι άλλη ιστορία, εγώ δεν απαντώ σε αυτά».

Τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του Κακλαμάνη στον «Sentra 103,3
»:

Αρχικά για τον χαρακτηρισμό «Βατοπέδι» που έκανε για τον Βοτανικό ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε:
«Αυτό δεν είναι και τόσο βαριά κουβέντα, σε σχέση με αυτά που είπε ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας και ο κ. Αλαβάνος χθες και για την διπλή ανάπλαση και για μένα προσωπικά. Ως γνωστόν το επάγγελμά μου είναι γιατρός και δεν μπορώ να κάνω τον δικηγόρο. Αλλά εάν υποτεθεί ότι εγώ είμαι ο δικηγόρος του επιχειρηματία, ταυτόχρονα πρέπει να είναι δικηγόροι του επιχειρηματία οι 3.600 πραγματικοί κάτοικοι του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που έχουν την ίδια άποψη που έχει ο Δήμος, η ΠΑΕ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Νομαρχία. »

"Η αμετροέπεια δεν έχει όρια, αυτά είναι άλλη ιστορία, εγώ δεν απαντώ σε αυτά. Οπως σας είπα εγώ είμαι γιατρός δεν είμαι εργολήπτης και δεν είναι κακό να είσαι εργολήπτης, αυτή ήταν η δουλειά του κ. Τσίπρα πριν ασχοληθεί με την πολιτική.
Είπε χθες ο κ. Τσίπρας ότι είναι υπέρ του γηπέδου, αλλά εναντίον του εμπορικού. Το πώς θα γίνει αυτό δεν μας το είπε και υποθέτω ότι δεν θα το είπε και σήμερα. Δεν άκουσε τι είπε ο Φώτης Κουβέλης χθες; Ο νόμος Τρίτση έχει καταργηθεί από τον νόμο της διπλής ανάπλασης. Ο κ. Τσίπρας βεβαίως και γνωρίζει ότι έχει καταργηθεί ο νόμος Τρίτση, αλλά φοβάται να πει την αλήθεια, γιατί θέλει να παραπλανήσει τους φίλους του Παναθηναϊκού.

"Εγώ σας λέω απλά τι λένε οι νόμοι. Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει, γιατί ο νόμος της διπλής ανάπλασης είναι ξεκάθαρος. Να το ξέρουν αυτό οι φίλοι του Παναθηναϊκού ότι όσο και να το καθυστερήσουν, το γήπεδο θα γίνει, διότι θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.
Η οριστική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι το Μάρτιο, διότι έχουν κάνει και αίτηση ακύρωσης του νόμου, για αυτό σας λέω ότι λέει ψέματα. Οταν λοιπόν ζητάς να ακυρωθεί ο νόμος ολόκληρος, πώς λες ότι είμαι υπέρ να γίνει το γήπεδο και όχι το εμπορικό κέντρο;
»

"Δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο να με ρωτήσετε, αν υποκρύπτει κάποιο δόλο. Εγώ όταν ήρθα στον Δήμο, η έκταση είχε αγοραστεί προ πολλού. Οταν προετοιμάζεται ένας νόμος, πριν φτάσει στην Βουλή, το ξέρουν όλα τα
στελέχη του Υπουργείου που ετοιμάζουν το νόμο. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2006, ο Βωβός πότε αγόρασε; Δυο-τρεις μήνες πριν, κυκλοφορεί τι νόμος φτιάχνεται δεν είναι μυστικό. Εμείς όταν ήρθαμε εδώ, βρήκαμε ένα νόμο που έπρεπε να υλοποιηθεί. »

"Τους είπα ότι εάν σπέρνετε ανέμους, θερίζετε θύελλες. Δεν είναι μόνο οι απολυμένοι εργαζόμενοι, είναι άλλοι 2.500 σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης,
σας λέω επί λέξη τι είπα, που θα έβρισκαν δουλειά για τα επόμενα τρία χρόνια και βεβαίως δεν έχετε υπολογίσει όταν μάθουν την πραγματική αλήθεια οι φίλοι του Παναθηναϊκού που θα γίνουν ποτάμι και θα μας πνίξουν. »

Πού είναι η υπερβολή, που είναι το ψέμα, που είναι η απειλή; Δεν κατάλαβα. Δηλαδή ο κ. Τσίπρας θέλει να σαμποτάρει το γήπεδο και την διπλή ανάπλαση, αλλά να πηγαίνει στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και να κάνει ψηφοθηρία. Για να αποδείξει ότι δεν θέλει να το σαμποτάρει, ας πει στους 130, που είναι στελέχη του κόμματος του και μόνο οι έξι είναι Βοτανικιώτες, να αποσύρουν την προσφυγή και να τελειώσουν όλα».

Τι μας θωρεί βωβός κι ακίνητος,
πού τρέχει ο λογισμός του;
Μήνα εκδίκηση ζητεί,
τον Τσίπρα να σουβλίσει,
για τα ματαιωμένα σχέδια
να τον κατακρεουργήσει;
Μήνα τους Ενεργούς εντρέπεται
πώς τώρα θ' αντικρίσει,
που τόσο τους εχλεύασε,
τους έχει λοιδορήσει;
Ούτε εκδίκηση ζητεί
που δεν μπορεί να πάρει,
ούτε οι Ενεργοί τον νοιάζουν,
το Δημαρχιλίκι του πονεί
που οσονούπω χάνει
με όσα τερτίπια κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...