Σάββατο, Αυγούστου 29, 2009

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

2009 - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Προκηρύσσουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργία μουσικού εκπαιδευτικού ρεπερτορίου για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ). Η πρόσκληση απευθύνεται σε συνθέτες και μουσικούς (εκπαιδευτικούς ή μη), που έχουν εξειδικευτεί στην ειδική αγωγή, ειδική μουσική παιδαγωγική ή τη μουσικοθεραπεία. Ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτα είναι ΑμεΑ που, ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους, έχουν μια δημιουργική μουσική ιδέα και πιστεύουν ότι αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει παιδαγωγικά για άλλα ΑμεΑ. Κοινό χαρακτηριστικό των συμμετεχόντων πρέπει να είναι η επιθυμία τους να συμβάλουν στην απάλειψη διακρίσεων σε βάρος μιας σημαντικής ομάδας του πληθυσμού, η οποία δεν έχει πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικού χαρακτήρα μουσικό ρεπερτόριο που ανταποκρίνεται τις ιδιαιτερότητές της. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία αυτή ορμώμενοι από μια διάθεση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με υπευθυνότητα απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Φιλοδοξία μας είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος να καταλήξει στην έκδοση ενός βιβλίου που θα περιέχει παρτιτούρες ειδικά για ΑμεΑ, ενός βιβλίου καθ' όλα φιλικού στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους.


Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης που συνδιοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Υμηττού, το Δημοτικό Ωδείο Υμηττού, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (Ε.Ε.Μ.), η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
και η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (Ε.Σ.ΑμεΑ) περιέχεται ΕΔΩ: Ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης. Περισσότερες πληροφορίες στο 6936143016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...