Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ;


ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ, ΕΑΝ ΠΙΕΙΣ ΜΙΑΝ COCA COLA;
[ Αναδημοσιευση από το περιοδικό "Το Πράσινο Κατάστημα"]

Αναρωτηθήκατε ποτέ για το γεγονός πως,
αφού ήπιατε μία Coca Cola, σάς

έρχεται να γελάσετε;
Ο λόγος είναι ότι ζαλιστήκατε!
Αφαίρεσαν την κοκαΐνη από το ποτό σχεδόν πριν από έναν αιώνα.
Ξέρετε γιατί; Περίσσευε.


  1. * Στα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλάκια ζάχαρης κυριεύουν τον οργανισμό.Η άμεση αντίδραση σε τόση υπερβολική γλυκύτητα θα ήταν ο εμετός, αλλά αυτό εμποδίζεται από το φωσφορικό οξύ, το οποίο ισορροπεί τη γεύση, επιτρέποντας στο ποτό να παραμείνει στο στομάχι.
  2. * 20 λεπτά: Η γλυκαιμία σου ανεβαίνει υψηλά, προκαλώντας μια μαζική παραγωγή ινσουλίνης. Το συκώτι σου απαντά , μετατρέποντας όλη τη ζάχαρη που μπορεί να "συλλάβει" σε γλυκογόνο (ζάχαρα αποθήκης για το σώμα) και λίπος.
  3. * 40 λεπτά: Η καφεΐνη έχει απορροφηθεί πλήρως. Οι κόρες των οφθαλμών διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται, ενώ το συκώτι "απαντά" , τροφοδοτώντας το κυκλοφορικό σύστημα με ζάχαρη. Τα εγκεφαλικά κύτταρα μπλοκάρονται και προκαλούν υπνηλία.
  4. * 45 λεπτά: Το σώμα αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας το κέντρο ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος μηχανισμός λειτουργίας της κοκαΐνης.
  5. * 60 λεπτά (α): Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο στομάχι , προκαλώντας περαιτέρω αύξηση του μεταβολισμού. Οι υψηλές δόσεις της ζάχαρης και η τεχνητή γλυκύτητα αυξάνουν την αποβολή του ασβεστίου με τα ούρα.
  6. * 60 λεπτά (β): Τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης.
  7. Είναι σίγουρο πως με τα ούρα αποβάλλονται το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος , που στην ουσία προορίζονταν για τα οστά, μαζί με το νάτριο, τους ηλεκτρολύτες και το νερό.
  8. * 60 λεπτά (γ): Μετά την αρχική διέγερση, ακολουθεί μια πτώση της γλυκαιμίας. Θα μπορούσες να γίνεις ευερέθιστος ή απαθής. Θα έχεις χάσει με τα ούρα όλη την ποσότητα υγρών που ήπιες και , παράλληλα, αρκετές ποσότητες θρεπτικών ουσιών χρήσιμων για τα οστά , τα δόντια και τους ιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...