
ΕΛΛΑΣ ΕΑΠΕ
"[...]Την Εταιρεία Απολύτως Περιορισμένης Ευθύνης τη διαχειρίζονται μικρές ομάδες μετόχων οι οποίες είναι έτοιμες να αλληλοσφαχτούν προκειμένου να μη χάσουν ό,τι αποφάσισαν πως τους ανήκει. Πού πήγε η κοινωνική αλληλεγγύη; Ελάτε τώρα, εδώ καιγόμαστε, δεν θα κάτσουμε να ασχοληθούμε με τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου μας.

Τη διαφθορά δεν μας την έφεραν οι ξένες σκοτεινές δυνάμεις που υπονομεύουν το μεγαλείο του ελληνισμού από αρχαιοτάτων χρόνων. Εμείς την καλλιεργήσαμε.
Τα παιδιά είναι παιδιά της δικής μας διαφθοράς. Τον εικοσιτετράχρονο που απαιτεί να διορισθεί στο Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να εξασφαλίσει τη σύνταξή του και αν δεν το καταφέρε του ΄ρχεται να τα σπάσει δεν τον βοηθούν οι μισθοσυντήρητοι των ΑΕΙ που τρέχουν να του συμπαρασταθούν μπας και βρεθεί κανείς και τους ζητήσει ευθύνες για τη διδασκαλία τους. Ούτε από τους πρυτάνεις που συμπεριφέρονται σαν επαρχιώτες βουλευτές κι ας είναι οι πρώτοι που θα όφειλαν να ξέρουν πως το μόνο άσυλο που χρειάζεται η γνώση και η σκέψη είναι αυτό που την προστατεύει από τον καιροσκοπισμό της συγκυρίας.

Είναι κάτι παραπάνω από σκάνδαλο. Είναι αίσχος, όταν ένα παιδί σκοτώνεται στις εννιά η ώρα το βράδυ του Σαββάτου σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης από σφαίρα αστυνομικού. Όμως σε τι διαφέρει, εκτός από το τραγικό αποτέλεσμα της αυθαιρεσίας, η αυθαιρεσία του αστυνομικού από την αυθαιρεσία του εφοριακού ή του γιατρού που σου ζητάει φακελάκι για να σώσει τη ζωή του πατέρα σου; Και όπως η απάντηση στην αυθαιρεσία του εφοριακού δεν είναι η φοροδιαφυγή, έτσι και η απάντηση στην αυθαιρεσία του αστυνομικού δεν είναι το «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»."
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου