Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΥΚ ΑΠΕΣΒΕΤΟ ΤΟ ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ


  • Αφιέρωμα στον Λάμπρο Πορφύρα (15/4/13)

    Η Εφορεία Φιλολογικού του Πειραϊκού Συνδέσμου με τη συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά οργανώνει εκδήλωση με θέμα: Αφιέρωμα στον Λάμπρο Πορφύρα, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, ώρα έναρξης 19.00. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη», στον δεύτερο όροφο του μεγάρου του Συνδέσμου (Καραΐσκου 104, Πειραιάς).
  • Μια βραδιά για τον Μάνο Χαριτάτο (19/4/2013)

    Η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Μπενάκη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης διοργανώνουν βραδιά για τον Μάνο Χαριτάτο, την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς).


  • Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη (13/4/13)

    Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, στο θέατρο Βλησίδη (Γ. Μαριδάκη και Δημ. Κοκότση) στα Χανιά, στις 7.00 μ.μ., ο πολιτιστικός σύλλογος "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" παρουσιάζει εκδήλωση - αφιέρωμα με τίτλο: "Τάσος Λειβαδίτης: ποιητής της πιο όμορφης ουτοπίας...". Βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη και το ποιητικό του αποτύπωμα στα νεοελληνικά γράμματα.
  • Νέα έκδοση του Νάσου Βαγενά

    Το νέο βιβλίο του Νάσου Βαγενά "Σημειώσεις από την αρχή του αιώνα" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
  • Colloquium Τομέα ΜΝΕΣ Τμήματος Φιλολογίας, ΑΠΘ (16/4/13)

    Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00, στο Σπουδαστήριο 208 (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής), θα πραγματοποιηθεί Colloquium του τομέα ΜΝΕΣ του Τμήματος Φιλολογίας (ΑΠΘ), με ομιλήτρια την κ. Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ.
  • Επιστημονικές Συναντήσεις Εαρινού Εξαμήνου 2013 Παν/μίου Ιωαννίνων: Κύκλος Καβάφη

    Το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσιάζει το πρόγραμμα Επιστημονικών Συναντήσεων Εαρινού Εξαμήνου 2013: Κύκλος Καβάφη. Οργάνωση: Τάκης Καγιαλής-Γιάννης Παπαθεοδώρου. Ώρα έναρξης: 8 μ.μ. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στην αίθουσα Πολυμέσων του Εργαστηρίου Νέας Ελληνικής Φιλολογίας (κτίριο Φιλοσοφικής, 1ος όροφος)
  • Συνέδριο: Παιδική Ηλικία: Κοινωνιολογικές, Πολιτισμικές, Ιστορικές και Παιδαγωγικές Διαστάσεις (11-14/4/2013)

    Το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών του Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Research Center
  • Λογοτεχνικό Βραδινό: Δημιουργικοί οραματισμοί (11/4/13)

    Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του Δήμου Νεάπολης
  • Μαθητικό Συνέδριο: 150 χρόνια Κ.Π. Καβάφης (11-14/4/2013)

    Το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη διοργανώνουν Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο "150 χρόνια Κ.Π. Καβάφης", στις 11-14 Απριλίου 2013, στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη.
  • Ημερίδα: Διεπαφές ανάμεσα στη Γλωσσολογία και τη Διδακτική των γλωσσών: Η Γερμανική ως ξένη γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση (20/4/13)

    Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, με την ευκαρία της συμπλήρωσης των 35 χρόνων του και των 175 χρόνων της Φιλοσοφικής Σχολής, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Διεπαφές ανάμεσα στη Γλωσσολογία και τη Διδακτική των γλωσσών: Η Γερμανική ως ξένη γλώσσα στην ελληνική εκπαίδευση" ("Schnittstellen von Linguistik und Sprachdidaktik: DaF in Griechenland(SL & SD 2013)"), το Σάββατο 20 Απριλίου 2013, Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος".
  • Ημερίδα: ΄Οψεις της τοπικής Ιστορίας (18/4/13)

    Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και με τη συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, με τίτλο «΄Οψεις της τοπικής Ιστορίας». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 18 Απριλίου 2013 και ώρα 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: