Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2013

ΟΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


  • 7ο Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων (16-18/05/2013)

    Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες των Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού καλούνται να συμμετάσχουν με ανακοινώσεις τους στο 7o συνέδριο των Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Μαίου 2013.
  • Εκδήλωση για τον ΝΙΚΟ ΚΑΧΤΙΤΣΗ (14/01/2013)

    Η Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαικής Επιτροπής και οι εκδόσεις Κίχλη σας καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για τον ΝΙΚΟ ΚΑΧΤΙΤΣΗ με αφορμή τη νέα έκδοση του "Εξώστη". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 (ώρα 8 μ.μ.) στον χώρο του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα).
  • 1ο Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός "Σωτήρης Περτσιούνης

    Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό "Σωτήρης Περτσιούνης", με θέμα: "Η θυσία του άμαχου πληθυσμού".
  • Πρόγραμμα Επιμόρφωσης: "Δημιουργική Γραφή Ι"

    Στα πλαίσια της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο: "Δημιουργική Γραφή Ι".
  • Εκδήλωση: "Γιώργος Σεφέρηςa

    Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα σας προσκαλούν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 (στις 19.00) στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32), στην εκδήλωση με θέμα: "Γιώργος Σεφέρης
  • Διαγωνισμός Διηγήματος

    Οι Εκδόσεις Παράξενες Μέρες ανακοινώνουν διαγωνισμό διηγήματος με σκοπό τη δημιουργία βιβλίου με σύγχρονα ελληνικά διηγήματα. Το θέμα του διαγωνισμού όπως και ο τίτλος του βιβλίου θα είναι το όνομα των εκδόσεων: Παράξενες Μέρες
  • Οι Πέμπτες των παραμυθιών στο ΑΚΡΟΤΕΧΝΟ

    Οι φίλοι των λαϊκών παραμυθιών και της αφήγησής τους θα μπορούν να έχουν το δικό τους στέκι αφού όλες οι Πέμπτες του μήνα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2013 αφιερώνονται στον κόσμο των ιστοριών και των μύθων. Στο πατάρι του χώρου τέχνης ΑΚΡΟΤΕΧΝΟ άνθρωποι που αγαπούν τα παραμύθια και υπηρετούν την αφήγησή τους θα μοιράζονται πολυταξιδε-μένα θέματα απ’ τις άκρες του κόσμου και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυ-χής. Ιστορίες του χτες που μπορούν να μιλούν για το σήμερα και σμιλεύουν το αύριο θα ακούγονται στον φιλόξενο χώρο Τέχνης ΑΚΡΟΤΕΧΝΟ.
  • Εκδήλωση για τον ποιητή Κλείτο Κύρου (10/01/2013)

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κλείτο Κύρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του κύκλου "Ποιητές στη σκιά". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 20.30) στο βιβλιοπωλείο Γαβριηλίδη (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι).
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο (13/01/2013)

    Εκδήλωση αφιερωμένη στον συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 (ώρα 18.30) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων.
  • 2η ποιητική συνάντηση "Με τα λόγια (γίνεται)" (18/01/2013)

    Στη δεύτερη ποιητική συνάντηση "Με τα λόγια (γίνεται)", η Μαρία Τοπάλη, ποιήτρια και μεταφράστρια, διαβάζει στα γερμανικά, ποιήματα Γερμανόφωνων ποιητών και ποιητριών που έχει κατά καιρούς μεταφράσει. Τις μεταφράσεις των ποιημάτων στα ελληνικά, θα διαβάσει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 (ώρα 19.30) στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
  • "Λογοτεχνικές δράσεις και αποδράσεις" με τον Τίτο Πατρίκιο (13/01/2013)

    Το αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου (ώρα 12.30 μ.μ.) στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44).
  • Γ. Αριστηνός: "Γ. Σεφέρης, παράδοση και μοντερνισμός" (17/01/2013)

    Στο πλαίσιο της πρώτης σειράς ανοιχτών διαλέξεων που διοργανώνει ο ΑΚΤΟ, θα πραγματοποιηθεί από τον Γιώργο Αριστηνό διάλεξη με θέμα " "Γ. Σεφέρης, παράδοση και μοντερνισμός". Η διάλεξη θα γίνει την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου (19.00-21.00) στο Αμφιθέατρο του ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως, Αθήνα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...