Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ


 Αμβρόσιος, ο εκ «δεξιών» του Κυρίου

του Σπύρου Σεραφείμ
Protagon.gr (3/5/2012)

Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ήταν όταν ο εν λόγω είχε καταθέσει αίτηση για να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο -εκ των πρωταιτίων- της Χούντας.

Τότε, δίχως να έχω το κληρονομικό χάρισμα ή κάποια θεία επιφοίτηση, ήμουν βέβαιος ότι δεν θα ήταν η τελευταία φορά που θα έγραφα για αυτόν. Όντως, προχτές, ο Μητροπολίτης, με μία αγία παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις, ξεκάθαρα, και με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κάλεσε τους πιστούς - μέσω του blog του - να μην ψηφίσουν βουλευτές που, κατά την κρίση του, εχθρεύονται την Εκκλησία.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, έγραψε ότι «μερικά πολιτικά σχήματα, αλλά και ωρισμένα πολιτικά πρόσωπα, περιφρονούν και ταπεινώνουν τον Ελληνα παπά».

Αν έμενε μόνο σε αυτήν την πρόταση, θα μιλούσαμε, «απλώς», περί παρέμβασης στο πολιτικό γίγνεσθαι και για το αν ένας ιερωμένος δικαιούται, τελικά, να ομιλεί σχετικώς ή όχι. Ο Αμβρόσιος, όμως, αμέσως μετά, μπήκε στη διαδικασία παράθεσης συγκεκριμένων προσώπων τα οποία, κατά την άποψή του, έχουν διατηρήσει, παρελθοντικά, εχθρική στάση προς την Εκκλησία. Οι πιστοί, λοιπόν, κατά τον Καλαβρύτων, δεν θα πρέπει να ψηφίσουν τους Μαρία Ρεπούση, Νίκο Τσούκαλη, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Θάλεια Δραγώνα και τον Νίκο Σηφουνάκη.

Επίσης, δεν ξέρω το κατά πόσο ευσταθεί η καταγγελία από την Αχαΐα στην οποία αναφέρεται ότι ο Αμβρόσιος κάλεσε τους πιστούς να υποστηρίξουν, στην περιοχή αυτή, έναν συγκεκριμένο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Στα σίγουρα, μέσω των γραπτών του, ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει τονίσει αρκετές φορές ότι «ο Αρχηγός της Ν.Δ., κ. Αντ. Σαμαράς - με πρόσφατη δήλωσή του - ξεκαθάρισε τη θέση του, εξέφρασε μάλιστα τον σεβασμό του προς την Εκκλησία».

Άρα, οι πιστοί και οι ιερείς, ξέρουν πολύ καλά ποιο κόμμα θα πρέπει να ψηφίσουν.

Είναι δεδομένο ότι τέτοιες απόψεις, αφενός πολώνουν το κλίμα των εκλογικών ημερών που διανύουμε, αφετέρου δεν θεωρώ ότι συντελούν στην έξωθεν καλή μαρτυρία που επιθυμεί ο Αρχιεπίσκοπος για την Εκκλησία. Για άλλη μια φορά ο Αμβρόσιος εκθέτει τον προκαθήμενο και θυμίζει φανατικό ιεροκήρυκα άλλων εποχών, οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Είναι παράταιρο και συνάμα θλιβερό να ακούς ή να διαβάζεις τόσο μένος και μίσος, από κάποιον που φέρει το ράσο.

Δεν ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνει η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την περίπτωση αυτή, αλλά, την παρακαλώ, ας κάνει με έναν τρόπο τον Αμβρόσιο να σιωπήσει, να μην τον ακούω, δεν μπορώ άλλους ταγμένους, στρατευμένους «μουτζαχεντίν», πάσης φύσεως, στη ζωή μου…
******************************************
 "Μαύρη καφρίλα κυβερνά πιο μαύρη απ΄το μαύρο
αλώνει τα μυαλά των αφελών  με απειλή το χάρο
ο νταβατζής με τον παπά μεσίτες με φαλτσέτες
οι πάντες μ΄ένα λόγο τους χορεύουν καστανιέτες!"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζω ΡΕΠΟΥΣΗ!

http://www.youtube.com/watch?v=GhJG0rZR6vA

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...