Πέμπτη, Απριλίου 07, 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...

  • Διάλεξη της Αμάντα Κέλι: "Μια σφαίρα με το όνομα σου κι άλλα παρόμοια συστήματα επικοινωνίας" (11/04/2011)

    "Μια σφαίρα με το όνομα σου κι άλλα παρόμοια συστήματα επικοινωνίας" ("A Bullet with Your Name on It and Other Such Military Communications") είναι ο τίτλος της πρωτότυπης διάλεξης που θα δοθεί στις 11 Απριλίου στο Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών. Η ομιλία θα γίνει από τη δρ. Αμάντα Κέλι του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας στο Γκάλγουεϊ και αφορά τα ενεπίγραφα μολύβδινα βλήματα σφεντόνων που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Κρήτης και τα οποία χρονολογούνται από την Πρώιμη Αρχαιότητα μέχρι και τη Ρωμαϊκή Περίοδο.
  • Ανοιχτή συζήτηση για τη λογοτεχνία σήμερα (09/04/2011)

    Η επιθεώρηση πολιτισμού Ένεκεν και οι Εκδόσεις/Περιοδικό Γραμμάτων & Τεχνών Βακχικόν (www.vakxikon.gr) σας προσκαλούν στην ανοιχτή συζήτηση "Τρεις συγγραφείς της νέας γενιάς συζητούν για τη λογοτεχνία σήμερα: Γιώργος Αλισάνογλου, Ιορδάνης Κουμασίδης, Νίκη Χαλκιαδάκη". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Απρίλη (8.30 μ.μ.), στην Ετεροτοπία (Ίωνος Δραγούμη και Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος).
  • Ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην Βενετία (13/04/2011)

    Στο πλαίσιο της τέταρτης διοργάνωσης του πολιτιστικού θεσμού "Incroci di Civilt
  • Η Άλκη Ζέη στη Δράμα (10/04/2011)

    Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λέσχης Ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Δράμας, στο πλαίσιο Προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, 
    υποδέχονται και τιμούν την Άλκη Ζέη στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 και ώρα 7:30 μ.μ.
  • Παρουσίαση βιβλίου (09/04/2011)

    Το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και ο εκδοτικός οίκος Αδελφών Κυριακίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Γιώργος Μουμουζιάς "Το δικό μας 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης", που θα γίνει το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 και ώρα 12 μ.μ. στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη).
  • Το 17ο τεύχος της Athens Review of Books

    Κυκλοφορεί το 17ο τεύχος (Απριλίου) της Athens Review of Books, το οποίο είναι αφιερωμένο στον νομπελίστα ποιητή Τσέσλαβ Μίλος και ειδικότερα στο έργο του "Η αιχμάλωτη σκέψη".
  • Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρή (08/04/2011)

    Μεγάλη εκδήλωση-αφιέρωμα στον εισηγητή της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα Γιάννη Μαρή (φιλολογικό ψευδώνυμο του δημοσιογράφου Γιάννη Τσιριμώκου, 1916-1979) διοργανώνει η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Στην εκδήλωση θα παραυρεθεί και θα την προλογίσει ο γιος του συγγραφέα, Άγγελος Τσιριμώκος.
  • Λεύκωμα χαρακτικών με ποιήματα

    Ένας εκπρόσωπος της χαρακτικής τέχνης, με ιδιαίτερα στενή σχέση με την ποίηση, ο Στάνισλαβ Μαριάνοβιτς, παρουσιάζει για πρώτη φορά το λεύκωμα χαρακτικών του με ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη και προγενέστερα έργα του, λευκώματα με χαρακτικά εμπνευσμένα από ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και του Antonin Arnaud, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.
  • 8ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ (22-23/10/2011)

    Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίσευση διοργανώνει το 8ο Συνέδριό της με θέμα "Το ψηφιακό σχολείο". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Οκτωβρίου 2011, στον Πολυχώρο Απόλλων Νομαρχίας Πειραιά.
  • 14ο Διεθνές Συνέδριο: "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας" (13-15/05/2011)

    Το ΚΕ.Δ.ΕΚ. σε συνεργασία με το Π.Τ.Π.Ε. και το Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν το 14ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση – Μετανάστευση - Διαχείριση Συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας", που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων Συνεδρίων του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, από 13 έως 15 Μαΐου 2011 (Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αργοναυτών και Φιλελλήνων).
  • Εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Σβορώνου (08&09/04/2011)

    Τη μνήμη του ιστορικού Νίκου Γ. Σβορώνου (1911-1989), με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τιμά το περιοδικό «Νέα Εστία», διοργανώνοντας διήμερο συνέδριο με τίτλο «Ν. Γ. Σβορώνος: Κληρονομιά και νέες προοπτικές» στις 8 (5 μ.μ.) και 9 Απριλίου (10 π.μ. - 3.30 μ.μ.), στην «Αίθουσα Καρατζά» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Αιόλου 82-84).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Paul Henry R.H.A. (1876-1958) - An Irish artist noted for depicting the West of Ireland landscape/Ένας Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας

«Ο Paul Henry:  Ιρλανδός καλλιτέχνης που διακρίθηκε για την απεικόνιση του τοπίου της Δυτικής Ιρλανδίας σε ένα λιτό μετα-ιμπρεσιονιστικό σ...