Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Έχετε σώας τας φρένας;

Aδωνης & Λεωνίδας Γεωργιάδης 

Τα Α(η)δονάκια κελαηδάνε



Ρεπορτάζ
Παύλος Μεθενίτης


Η πολιτική ήταν πάντα στο μεγαλύτερο κομμάτι της trash (σκουπίδια). Το ίδιο και η τηλεόραση. Το πόσο ανάγκη έχει η μια πλατφόρμα την άλλη για ανακύκλωση των σκουπιδιών της έγινε πιο φανερό από ποτέ μετά την ανάδειξη του Αδωνη σε πολιτικό και μάλιστα αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχει και λούνα παρκ «Τα Αηδονάκια» και φοβόμαστε μην μπερδευτούν τα παιδάκια. Ειδικά όταν η ακροδεξιά τσιρίδα βάζει μάσκαρα για να προκύψει άσφαιρη χειροβομβίδα στην πιάτσα, προκαλώντας όμως με τον κομ ιλ φο καθωσπρεπισμό της λάθος εντυπώσεις για το αν οι φούρνοι του Αουσβιτς ήταν χαμάμ σε σπα. Πιτσιρικάς, όπως όλοι οι πιτσιρικάδες, δεν έχανα εκπομπή trash tv. Αγαπημένη μου ήταν η Πέπη Τσεσμελή που έχει γυρίσει μαγικά βίντεο με τον μεγαλύτερο αδερφό της οικογένειας Αλέξανδρο, μολονότι τελικά του έκλεψαν τη δόξα ο Λεωνίδας και ο Αδωνης. Πιτσιρικάς επίσης είχα πολλές ανώμαλες φαντασιώσεις, που πολλές από αυτές έγιναν πραγματικότητα. Πολύ καιρό πριν, όμως, είχε γίνει πραγματικότητα κάτι χειρότερο. Ο Αδωνης Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας και μετά αντιπρόεδρος της ΝΔ, η μουσουργός κλασικής μουσικής γυναίκα του Ευγενία Μανωλίδου παρουσίαζε ριάλιτι στην τηλεόραση ρωτώντας τον κόσμο αν πηδήχτηκε ψες, ο Λεωνίδας και ο Αδωνης συνέχισαν να κάνουν τηλεπωλήσεις βιβλίων κρώζοντας σαν κοκόρια πριν από το λαιμοπνίξιμο, «εδώ τα καλά βιβλία για το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας με αποδείξεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατούρησε στον Αμαζόνιο και τον απολύμανε και γιατί η Πέπη Τσεσμελή έχει εξαφανιστεί από παντού. Το τελευταίο είναι αδικία».
Αδωνη, το μαντίλι σου γιατί ’ναι λερωμένο;
Στο Αουσβιτς μια από τις αγαπημένες ψυχαγωγικές ενασχολήσεις των αξιωματικών ήταν να ακούνε κλασική μουσική για χαλάρωση την ώρα που παρακολουθούσαν τις εκτελέσεις των κρατουμένων. Ο Αδωνης έχει άμεση πρόσβαση τόσο στην ακραία Δεξιά, μέσα από την πορεία του στον ΛΑΟΣ, όσο και στην κλασική μουσική, μέσω της συζύγου του. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός τον οδήγησε σε μερικά κομψά αντισημιτικά σχόλια. Το 2017 ο Αδωνης ζητάει συγγνώμη για τον παλιό αντισημιτισμό του με κείμενο το οποίο έκλεινε ως εξής: «[...] Ακόμη περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη».
Όχι μόνο κωλοτούμπας λοιπόν, αλλά και αγνώμων, αφού, όπως ο ίδιος υποστήριζε, ο Πλεύρης (πατήρ) υπήρξε ο πνευματικός του γκουρού, αυτός, ντε, που τον μύησε στις διδαχές της μισαλλόδοξης ναζιστικής απόχρωσης Δεξιάς. Στην τελική, αφού μπήκες στον κόπο να ζητήσεις συγγνώμη από τους Εβραίους, γιατί δεν είχες τα κοχόνες να το κάνεις και για όποια άλλη ομάδα προσέβαλες;
Κολυμπάω με μπρατσάκια και σουβλάκια καλαμάκια
Δηλαδή ό,τι να ’ναι. Η κωλοτούμπα είναι η μεγαλύτερη ειδικότητά του. Το 2011 από τον ΛΑΟΣ έβριζε συστηματικά τον Σαμαρά και μετά έγιναν κολλητάρια. Ελεγε ο Αδωνης από το βήμα του τηλεβιβλιοπωλείου του: «Διαβάζω ότι τώρα που έφυγε ο Βορίδης (σ.σ.: από τον ΛΑΟΣ) θα ακολουθήσει κι ο Γεωργιάδης. Δηλαδή, αναρωτιέμαι πραγματικά. Εχετε σώας τας φρένας;». Εμείς τα έχουμε (ή έτσι θέλουμε να νομίζουμε), κάποιοι άλλοι πρέπει να κοιτάξουν πώς από τη δριμεία αντιπολίτευση έφτασαν να ενταχθούν στη ΝΔ και μάλιστα να αναρριχηθούν και στην αντιπροεδρία του κόμματος.
«Γιατί μας έχουν παίξει οι νεοδημοκράτες τον Σαμαρά τον τελευταίο καιρό ως Μεταξά, ως νέο Μέγα Αλέξανδρο, ως μεγάλο πολεμιστή. Ο μεγάλος πολεμιστής δεν αφήνει την καρέκλα. Ο μεγάλος πολεμιστής βλέπει την καρέκλα, χραααπ, και την αρπάζει για να κυβερνήσει (σ.σ.: καλέ τι είναι η καρέκλα; Σερβιέτα;). Ο Σαμαράς αντί να κάνει αυτό, τι έκανε; Κρυβόταν στο τηλέφωνο, γιατί το μεγάλο πρόβλημα του Σαμαρά είναι απλό (σ.σ.: είχε απλήρωτο τον λογαριασμό;). Ο Σαμαράς λέει διάφορα διαφημιστικά τεχνάσματα, κανένας βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν πρόκειται να πάει στη ΝΔ, πάρτε το είδηση, χωνέψτε το. Κανένας».
Χμμμ, κυρ Αδωνή μου, με ποια κυβέρνηση γίνατε υπουργός ανθυγιεινής και τρέχαμε στα ράντζα χωρίς καν χανζαπλάστ, με μπαμπάκια που τα πιέζαμε οι ίδιοι μέχρι να σταματήσει το αίμα;
Την ίδια εποχή έβριζε και ειρωνευόταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του, το Μητσοτακέικο. «Οχι λύσεις λαϊκίστικες τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές». Και το στρουμφάκι Αδωνης έγινε αφέντης που κατάφερε να δώσει νέα έννοια στον όρο «λαϊκίστικο». Λογικό, εφόσον είναι ο πρωταγωνιστής του συγκεκριμένου ρόλου και ο πιο επικίνδυνος διαπραγματευτής της σημασίας του, εφόσον μέσα από έναν ψεύτικο καθωσπρεπισμό (του ξεφεύγει όταν ξεμένει από βαλεριάνες) έχει κάνει κουτάκι δώρου τα πάντα όλα, από ιδεολογία σε πορδολογία αγωγών ολούθε – υπολογίζεται πως το 2978 θα εκδικαστεί η τελευταία του υπόθεση (σε καλλιστεία 15άχρονης μις Χοντρά Μπούτια στα Σούρμενα φορώντας στρινγκ την ελληνική σημαία). Σε βίντεο ειρωνεύεται την προσφορά του Μητσοτάκη να δώσει το αυτοκίνητό του και τη βουλευτική του αποζημίωση στη Βουλή και λέει πως θα δώσει ο ίδιος το βουλευτικό του αυτοκίνητο και την αποζημίωσή του στον καλό συνάδελφο Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν αντέχει η καρδιά του να τον βλέπει να κυκλοφορεί με τα πόδια. Λογικό, αν είσαι κοντός σε πιάνει η καρδιά σου να βλέπεις έναν ψηλό να περπατάει μπροστά σου.
Ο καρπαζοεισπράκτορας αδερφός
Οταν ο Αδωνης άρχισε να ενεργείται ενεργά (sic) με την πολιτική έπρεπε να βρει έναν τρόπο να ενεργείται και με τις εκδόσεις και τηλεπωλήσεις των βιβλίων του. Εκεί καλείται ο αδερφός Λεωνίδας, ο οποίος σαν τον τηλεβόα του «Πάρα 5» βρίσκει την ευκαιρία να αναδείξει ένα ταλέντο που συνδυάζει τον Λουί ντε Φινέ με τον Πλάτωνα. Το βιβλίο του «Μαθήματα φιλοσοφίας» προλογίζεται από τον Αριστείδη Παπανδρέου ως εξής: «Ο Συγγραφεύς της προκείμενης Πραγματείας, βαθύς γνώστης της Μαθηματικής Επιστήμης επί πανεπιστημιακού επιπέδου, με την έγκρισιν του Πλάτωνος, ως βαθύς γνώστης της Γεωμετρίας και ουχί αγεωμέτρητος, εισήλθεν επιτυχώς εις την Ακαδημίαν του Πλάτωνος και ύστερα από λεπτομερή διευρεύνησιν των Πλατωνικών κρυφίων διδασκαλιών “Περί των Ιδεών” και κυρίως “Περί των δυνατοτήτων του Ενεργητικού μας νου εις τον Χώρον Γενέσεως και Φθοράς”, μας παρουσιάζει επί το απλούστερον και τρόπον κατανοητόν, ακόμη και δια τον δημοτικάριον ακροατήν μου εις την Ατλάντα των Η.Π.Α., το σύνολον της πραγματικής ταύτης ανωτέρω υπεργνώσεως».
Πάρε, αναγνώστη, το παραπάνω κείμενο, βάλε μέσα την Πέπη Τσεσμελή και έχεις μια άριστη εικόνα για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Λεωνίδα, που όταν τις κάνει ταυτόχρονα με τον αδερφό του είναι σαν να βλέπεις τις αδερφές Μπρόγερ σε τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας.
Κάποιος να μετρήσει την πίεσή του
Από μόνο του το γεγονός του ότι ο Αδωνης και ο Λεωνίδας μας απασχολούν είναι πολύ θλιβερό δείγμα του τι ορίζεται σήμερα ως δημόσιος και ειδικά ως πολιτικός βίος. Το ερώτημα γίνεται πιο βίαιο από τη στιγμή που δεν μας απασχόλησαν από μόνοι τους, αλλά κέρδισαν αυτή την καταξίωση μέσω μεγάλης μερίδας πολιτών που ανακάλυψαν σε αυτούς τη χαμένη Ατλαντίδα, το τρίγωνο των Βερμούδων και τη λειτουργία του μηχανισμού των Αντικυθήρων μαζί, προκειμένου να απελευθερωθούμε ως έθνος και να γίνουμε ανεξάρτητες χαβαγιάνες (σαγιονάρες από τη Βραζιλία, που κι αυτήν εμείς, οι Ελληνες, την ιδρύσαμε).
Ο Άδωνης ήταν απλώς ένα στριγκλιάρικο ενοχλητικό πλάσμα, κατακόκκινο από ρινική συμφόρηση, που μας συνόδευε τηλεοπτικά τις μεθυσμένες νύχτες μας. Η μετατροπή του σε παράγοντα με υπόσταση αντιπροέδρου της ΝΔ, κύρος και επιρροή (εφόσον δεν μπήκε μόνος του νύχτα στη Βουλή) είναι μια κωμωδία τρόμου. Από αυτές που εμ γελάς, οπότε τις υποστηρίζεις σαν θέαμα, εμ περιμένεις όμως πότε ο δολοφόνος θα σπλατεριάσει την οθόνη σφάζοντας μια χαζή ξανθιά, δηλαδή εσένα.
Σεμνός και ταπεινός
Στο διαφημιστικό που γύρισε για τη συμμετοχή του στις εκλογές ως υποψήφιος της ΝΔ, 10 καθημερινοί άνθρωποι (κομπάρσοι) δήλωσαν ότι θα τον ψηφίσουν επειδή είναι «εργατικός, ετοιμόλογος, αποτελεσματικός, συμπαθητικός, σεμνός...».
Ο Δήμος Μούτσης σε δική του ανάρτηση στο Facebook αναδιατύπωσε τα παραπάνω με τον δικό του τρόπο: «Εξεταστική περίοδος Α΄ εξαμ. Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. ΔΑΠίτης φοιτητής που όχι μόνο δεν είχε πατήσει το πόδι του, δεν ήξερε καν τη διεύθυνση της Σχολής, βρέθηκε να περνάει όλα τα μαθήματα [...]. Στην ερώτηση δε: “ρε συ, πώς τα κατάφερες;” η απάντηση ήταν: “υπάρχουν και διαρροές”...». Διαρροή στη διαρροή, ο Αδωνης έφτασε σήμερα να είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία της ΝΔ. Αν δεν ήταν τραγωδία, θα ήταν μια έκτακτη κωμωδία.
Aυτόβουλο μυθολουμπάγκο
Και ο κομμουνισμός από τον Αδωνη γεννήθηκε και ήταν ελληνικός
Μυθολογεί ο Χάνιμπαλ Λέκτερ
Ο Αδωνις ήταν ένας ωραίος νέος, αγαπημένος της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη, «τιμωρώντας» τη Σμύρνα (μετέπειτα μητέρα του Αδώνιδος), την έκανε να νιώσει μεγάλο έρωτα για τον Κινύρα, τον οποίο και παραπλάνησε προκειμένου να ικανοποιήσει τον έρωτά της. Καρπός αυτής της ενώσεως υπήρξε ο Άδωνις, ο οποίος ήταν πολύ όμορφος από τη νηπιακή του ακόμη ηλικία.
Η θεά τον έκρυψε μέσα σε μια λάρνακα (την έδωσε στην Περσεφόνη προς φύλαξη). Όταν η Περσεφόνη άνοιξε το κιβώτιο και αντίκρισε την ομορφιά του μωρού αποφάσισε μυστικά να μην επιστρέψει ξανά τον Άδωνι. Η θεϊκή διαμάχη που προέκυψε μεταξύ της θεάς του έρωτα και της θεάς του θανάτου ρυθμίστηκε από τον Δία ως εξής: ο Άδωνις να μένει το ένα τρίτο του χρόνου στον κάτω κόσμο με την Περσεφόνη, το άλλο τρίτο του χρόνου να μένει στον επάνω κόσμο με την Αφροδίτη και το εναπομείναν τρίτο όπου διάλεγε εκείνος (γαμώ τις κωλοτούμπες δηλαδή).
Τελικά, έπειτα από χρόνια ο ωραίος νέος σκοτώθηκε στη διάρκεια ενός κυνηγιού από έναν κάπρο (what the fuck?). Η Αφροδίτη θρήνησε πικρά τον αγαπημένο της. Από το αίμα του Αδώνιδος πρόβαλαν για πρώτη φορά από το χώμα τα κόκκινα ρόδα – τριαντάφυλλα. (Είπαμε, κόκκινα τριαντάφυλλα και τρεις διαφορετικές ζωές, τι δεν καταλαβαίνεις; Εντάξει, το ωραίος άντρας είναι αυτό που του προκαλεί τα προβλήματα ναρκισσισμού, αλλά πού να τα βάζεις τώρα με τους αρχαίους...)
5 ατάκες του Αδ(όνει)δος
Ενα
Αδωνης vs Aθ. Παπαχριστόπουλος:
«Ε, βέβαια, σιγά! Αφού σε προστατεύουν τα φιλαράκια σου, για να βρίζεις και να ασχημονείς. Συκοφάντη, χυδαίε! Δεν μιλάω άλλο με ανθρωπάκια, δεν χρειάζεται»
Δύο
Αδωνης για τον φάκελο στον Σόιμπλε:
«Οι τρομοκράτες κατά πάσα πιθανότητα έβαλαν το όνομά μου γιατί είμαι φίλος της Γερμανίας και του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα»
Τρία
Πολάκης vs Aδωνης:
«Κοιμάσαι εσύ το βράδυ γι’ αυτά που έκανες; Τα ραβασάκια που έστελνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ κι εσύ και η γυναίκα σου για το ποιους να διορίσουμε σε βαστάνε ακόμη»
Τέσσερα
Αδωνης vs Πολάκης:
«Θα γίνει εδώ της Κρήτης. Με την τιμή και την υπόληψή μου δεν παίζει κανένας. Κοίτα με στα μάτια, Πολάκη, θα πέσετε κάποια στιγμή και τότε δεν τη γλιτώνεις με τίποτα»
Πέντε
Γκολεμά vs Aδωνης:
«Ρε μαλάκα του κερατά, επειδή η μάνα μου με μεγάλωσε πλένοντας σκάλες, με έκανε άνθρωπο κι όχι σίχαμα σαν εσένα, μη σε πετύχω, ρε καθίκι, πουθενά, θα σε φτύσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μια αλλιώτικη Καθαρή Δευτέρα στην τουρκοκρατούμενη Ήπειρο

  Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Διήγημα του  Χρήστου Χρηστοβασίλη (1862-1937) Ήμουν τότε παιδί όχι πλειότερο από οχτώ χρονών και μαθήτευα στον παπα-Αντ...