Δευτέρα, Ιουνίου 26, 2017

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Θάνου Δραγούμη, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, με τίτλο «Εντιμότατα Λαμόγια».
Με το ψευδώνυµο Θάνος Δραγούμης ο συγγραφέας έχει εκδώσει τα αστυνοµικά µυθιστορήµατα Σφαγείο Σαλονίκης (2011) και Μαύρη αυγή (2013).
Θεσσαλονίκη, 1998


Ο δημοσιογράφος Χρήστος Καρατζάς ξυλοφορτώνεται μέχρι θανάτου κι αιμορραγεί ακατάσχετα από την κομμένη μύτη του για να μην τη χώνει εκεί που δεν πρέπει.
Αθήνα, 2010
Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται από προσώπου γης ύστερα από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών. Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη;
Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή, σπαρμένο με κομμένες κάννες, κομμένα δάχτυλα και κομμένα λαρύγγια. Μοναδική του σύμμαχος η χυμώδης τηλεοπτική περσόνα και ερωμένη του υφυπουργού Οικονομικών Έλλη Καμπάνη που αλλάζει στρατόπεδο εν μαιά νυκτί με ένα και μόνο στόχο: ν’ αποδείξει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό, σαν την ίδια.
* Το βιβλίο περιέχει QR CODE με δώρο την αστυνομική νουβέλα του Βαθιά λαρύγγια.

Έγραψαν για τα αστυνομικά μυθιστορήματα του Θάνου Δραγούμη
Η ευρηματική πλοκή του Θάνου Δραγούμη, η ξέφρενη δράση και η απολαυστική  αφήγηση δημιουργούν ένα άρτιο αποτέλεσμα…
Φίλιππος Φιλίππου, ΤΟ ΒΗΜΑ
Ένα γράψιμο που ο Ταραντίνο μπορεί και να το έκανε ταινία, καθώς η βία, ο κυνισμός και οι θανατερές ατάκες πέφτουν σύννεφο…
Στέφανος Τσιτσόπουλος, Athens Voice
Άρτια δομή, γρήγορη πλοκή, λόγος που ρέει, ανατροπές και κορυφώσεις που κρατούν την ανάσα του αναγνώστη…
Δήμητρα Ρουμπούλα, Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: