Σάββατο, Μαρτίου 02, 2013

ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ



Αυτές είναι μερικές φιάλες αίματος από γνήσιους Έλληνες ,
με πιστοποιημένο DNA. Τις πρόσφεραν για τις ανάγκες
των ανδρών των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων  απόγονοι
ενδόξων αγωνιστών του 1821, μεταξύ των οποίων
οι έχοντες Αρβανίτικη ρίζα Γκουραίοι, Μποτσαραίοι,
Κουντουριώτηδες και Μπουμπουλιναίοι. 
Σημειωτέον ότι το κόστος κάθε φιάλης Ελληνικού αίματος
στην Αγορά ανέρχεται σε 450 Ευρώ, καθότι ως εξαιρετικά 
σπάνιο  είναι υπερπολύτιμο.
******************
 
Αυτές είναι φιάλες ρυπαρού αίματος. Είναι ρυπαρό
επειδή προέρχεται από ξένους, δηλαδή από μη γνησίους
 Έλληνες  εκ γένους, μητρός τε και πατρός τε. 
Το γεγονός  ότι το αίμα αυτό είναι αποδεδειγμένα κατώτερης
 ποιότητας καταδεικνύεται από την τιμή του, αφού κοστίζει
μόνο 110 Ευρώ, όσο δηλαδή το κοστολογούν οι Ελβετοί,
που το συλλέγουν και το διανέμουν παγκοσμίως.
Γι΄αυτό κρίνεται όλως ακατάλληλο για μεταγγίσεις
σε εκ γένους Ελληνικού υπηρετούντες στις Ελληνικές 
ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να μη μολυνθεί το αίμα τους.
Βέβαια, για να μην πεταχτεί στα σκουπίδια,
θα μπορούσε  να δοθεί σε παιδιά μικτών γάμων,
για παράδειγμα  στον καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού
και της Εθνικης Σοφοκλή  Σχορσιανίτη.
 ******************
Οι ανάγκες της Εθνικής Αμυνας

Tου Πάσχου Μανδραβέλη
Η Καθημερινή, 1/3/2013


Το πρόβλημα με τον κ. Μιχάλη Κωσταράκο δεν είναι ότι είναι ρατσιστής, ξενοφοβικός, συντηρητικός ή ό,τι άλλο μπορεί να του προσάψει η αριστερή κοινοτοπία, με αφορμή τη δήλωσή του στο Twitter: «Ηρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται να είναι Ελληνες το γένος».
Το πρόβλημα με τον Ελληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ είναι ότι δεν κάνει για τη δουλειά που τον πληρώνουμε. Κι αυτό, διότι πίσω από τις μεγάλες στολές και τα πλουμιστά παράσημα ο αρχηγός του στρατεύματος σήμερα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να είναι μάνατζερ. Η ανησυχία του πρέπει να είναι πώς θα έχει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα επιτελέσει, αν χρειαστεί, το καθήκον του. Αν ανέτρεχε λίγο στην Ιστορία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα ήξερε ότι πολλοί ομογενείς (και δεν εννοούμε του εξωτερικού) πρόδωσαν την πατρίδα και πολύ περισσότεροι αλλογενείς (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) έκαναν την υπέρτατη θυσία γι’ αυτή. Υπήρξαν πολλοί αγωνιστές που δεν ήξεραν καν ελληνικά. Ποιο «γενόμετρο» θα χρησιμοποιούσε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ για ανθρώπους που δεν μιλούσαν τη γλώσσα; Κι αν είχε κάποιον σαν τον πρώην αρχηγό της CIA Τζορτζ Τένετ, ο οποίος γεννήθηκε από Ελληνες μετανάστες στη Νέα Υόρκη, τι θα τον έκανε; Μην ξεχνάμε ότι ο Ελλην το γένος κρίθηκε ως ένας από τους καλύτερους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και γι’ αυτό δύο πρόεδροι αντιπάλων κομμάτων τον διατήρησαν στην ίδια θέση.

Στην εποχή μας, πρέπει να τα ξαναδούμε όλα με βάση την αποτελεσματικότητα. Σήμερα που τα σύνορά μας φυλάσσονται εν μέρει από αλλογενείς (Φινλανδούς, Σουηδούς και λοιπούς της Frontex), η Εθνική Αμυνα χρειάζεται τον καλύτερο δυνατόν μάνατζερ, άνθρωπο που θα περικόπτει τις αμυντικές δαπάνες και θα οργανώνει καλύτερα την άμυνα της χώρας. Δυστυχώς, ούτε περικοπές βλέπουμε (πού είναι εκείνα τα στρατόπεδα που θα αποκρατικοποιούνταν;), αλλά και το «κάστρο του ΥΕΘΑ» έπεσε από μια μάζωξη διαδηλωτών.

Το κακό στην Ελλάδα είναι πως η αποτελεσματικότητα στις δημόσιες δομές είναι το έσχατο κριτήριο αξιολόγησης. Η Κίνα έγινε υπερδύναμη διότι ξεπέρασε τις παλιές αγκυλώσεις διά της ρήσης του Ντενκ Ξιάο Πινγκ «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια». Σ’ εμάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν ανησυχεί για τους στρατιώτες που χάνει· δύο αυτοκτόνησαν από τις αρχές του μήνα στον Εβρο. Προβληματίζεται για το «γένος» εκείνων που πιθανώς να έρθουν. Λες και δεν υπάρχουν κριτήρια για να αξιολογούνται οι εισακτέοι των στρατιωτικών σχολών ως προς τις πραγματικές τους δυνατότητες να κάνουν τη δουλειά που τους αναθέτει η πολιτεία.

Το πρόβλημα με τους εν Ελλάδι αριστερούς είναι ότι ασχολούνται και σχεδιάζουν για τον «άλλο κόσμο», που λένε ότι είναι εφικτός. Το πρόβλημα με τους εν Ελλάδι συντηρητικούς είναι ότι σχεδιάζουν με βάση το παρελθόν, κι αυτό διαστρεβλωμένο. Αυτό ίσως είναι προϊόν της βαθιάς αγραμματοσύνης που δέρνει αυτόν τον χώρο. Πρωτοστατών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για τη νομοθετική ρύθμιση είναι ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, που έκανε τον κ. Πολ Κρούγκμαν «κυρία Κρούγκμαν».

Γι’ αυτό, όσοι της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας προσέτρεξαν να υιοθετήσουν τις απόψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καλύτερα να ανοίξουν κανένα βιβλίο Ιστορίας. Βοηθάει. Και αυτούς και τον τόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...