Σάββατο, Μαρτίου 23, 2013

Ψέματα , βία, προπαγάνδα , κομματοκρατία/ αυτή είναι η Μητσοτακική μεταδημοκρατία !

Ο Ινδαρές, ο Κρέτσος, το Μάτι, η ΕΡΤ, τα 37 δις…

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τι συνδέει το ετερόκλητο σύνολο ονομάτων και γεγονότων, που παρατίθενται στον τίτλο; Ιδού: πολιτική μικροψυχία, βολική λήθη, αναντιστοιχία λόγων και έργων…

1) Νόμος Κρέτσου-Αμνησία Μητσοτάκη: Προχθές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε υμνητικά σε κάτι που κατάφερε η χώρα:

«Μόνο πέρυσι», είχαμε 200 παραγωγές στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων περισσότερες από 20 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους και περισσότερες από 20 τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές από μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.»

  • Έτσι είναι. Αλλά «κάτι» ξέχασε ο κ.Μητσοτάκης: Χασμώμενη και αδιάφορη επί χρόνια η χώρα μας δεν αξιοποίησε τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει ώστε να προσελκύει διεθνείς παραγωγές, αλλά και να ενισχύει τις ημέτερες, καθώς δεν υπήρχε σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Αυτό κατέστη δυνατό επί ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νόμο Κρέτσου. Μια ριζοτομική θέσμιση, η οποία στην αρχή αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τη ΝΔ (εν συνεχεία…πείστηκε και ψήφισε τον νόμο), και ειρωνικά από τα προσκείμενα ΜΜΕ…

Το ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε τη γενναιότητα να υπενθυμίσει τον Νόμο Κρέτσου, δεν εκπλήττει. Δεν είναι το μόνο παράδειγμα πολιτικής μικροψυχίας που τον αφορά είτε ως πρωθυπουργό είτε ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2) Υπόθεση Ινδαρέ: Θυμάστε τον σάλο που είχε προκληθεί κατά την διάρκεια εκκένωσης μιάς κατάληψης δίπλα στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ; Τότε λοιπόν η Αστυνομία πληροφορούσε επισήμως ότι ο σκηνοθέτης και οι γιοί του είχαν προκαλέσει βίαια επεισόδια εναντίον των αστυνομικών.

Χθες, το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις κατηγορηθέντες, αλλά ουδείς αισθάνθηκε να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια. Ούτε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ούτε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε πολιτικοί της ΝΔ (π.χ. Αδωνις Γεωργιάδης), που είχαν υιοθετήσει την παραπληροφόρηση της Αστυνομίας… Όταν η προπαγάνδα διαψεύδεται από τα γεγονότα, επιστρατεύεται βολικά η σιωπή. Και πάλι, περί (έλλειψης) γενναιότητος ο λόγος.

  • Ευτυχώς, υπήρξε μια εξαίρεση από τον χώρο των ΜΜΕ: Ο Ηλίας Κανέλλης («Νέα») που επίσης είχε εμπιστευτεί ακρίτως τις πληροφορίες που διακινούσε η Αστυνομία, παραδέχτηκε ευθαρσώς το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τους αθωωθέντες και από τους αναγνώστες του.

3) Μάτι-Κλιματική αλλαγή: Όταν οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ είπαν το προφανές (οι πρωτοφανείς συνθήκες οφείλονται στην ραγδαία κλιματική αλλαγή), η ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης προσωπικά και ειδήμονες τινές (Συνολάκης) παρέκαμψαν ελαφρά τη καρδία τις σχετικές αναφορές, εστιάζοντας αποκλειστικά, με ιδιαίτερη δριμύτητα, στην διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων και στην μεσονύκτια δήλωση Τσίπρα για τον αριθμό των νεκρών(ασφαλώς και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης, ασφαλώς και ήταν ατυχέστατη η δήλωση αυτή).

Όμως η πραγματικότητα εκδικείται τους προπαγανδιστές και τον αφόρητο λαϊκισμό τους: Τόσο για την τραγωδία στο Μάτι όσο και για τις μεγάλες πυρκαγιές του ΄21, αναφέρθηκε εκ των υστέρων, αισχυντηλά είναι η αλήθεια, από ειδήμονες , από κυβερνητικά στελέχη-και από τον κ.Μητσοτάκη- ότι ήταν καθοριστική η καταστροφική επενέργεια της κλιματικής αλλαγής…

Παρεμπίπτον: Φέτος η αντιμετώπιση των πυρκαγιών πήγε καλά. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στον συκοφαντημένο από ορισμένους ανόητους, Χρήστο Στυλιανίδη και στον σοβαρό κυβερνητικό σχεδιασμό. Η αντιπολίτευση-και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ- όφειλαν να το έχουν επισημάνει. Θα κέρδιζαν κύρος και σοβαρότητα. Δυστυχώς δεν το έπραξαν.

4) Η ΕΡΤ: Ξιφουλκούσε προεκλογικά ο κ.Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τον εγκαλούσε για πλεονάζον προσωπικό, για αχρείαστες (κομματικού χαρακτήρα) προσλήψεις και για μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε αντηχείο κυβερνητικής προπαγάνδας.

Φεύ! Απίστευτος αριθμός νέων προσλήψεων στην ΕΡΤ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και προπαγάνδα κατά τα ειωθότα. Σιγά που θα δώσουν λόγο οι σημερινοί κυβερνώντες για την προκλητική αναντιστοιχία προεκλογικών καταγγελιών/διακηρύξεων και έργων. Όμως εκείνο το συνθηματάκι καιροφυλακτεί: Ο λαός δεν ξεχνά…

Παρεμπίπτον και αυτό: Η ΕΡΤ βελτιώθηκε. Και όπως πάντα, είναι πολύ καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια. Μόνιμη μουντζούρα η κυβερνητική προπαγάνδα και-ειδικά σήμερα- τα…λεωφορεία των νέων προσλήψεων.

5)Τα 37 δις: Ναι, ήταν κυρίως προϊόν φορολογικής αφαίμαξης αλλά και συνετής διαχείρισης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσό αυτό αποδείχτηκε σωτήριο για τη χώρα όταν ενέσκηψε η κρίση της πανδημίας.

Χρειάζεται τάχα υπόμνηση για το τι έλεγε προεκλογικά η ΝΔ- και φυσικά τα φιλικά μίντια- για τα 37 δις; Μάλλον όχι. Η κοινωνία θυμάται, ξέρει και κρίνει. Και θα αποδώσει εκάστω τα ίσα-για όλα τα πεδία- όταν έρθει η στιγμή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βιβλία του 2024: Είκοσι τρεις προτάσεις για όλα τα γούστα από το Inside Story

Βιβλία του 2024 23 προτάσεις για όλα τα γούστα. Μαζί με τα 10 καλύτερα βιβλία του 2024 , σύμφωνα με τη Washington...