Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ

"Αποικιοκρατικές μνήμες ξυπνά η επέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης στο Μάλι και τείνει να επιδεινώσει την ένοπλη σύγκρουση στην αφρικανική χώρα, μη δίνοντας λύση στα αδιέξοδα", δήλωσε η Ρένα Δούρου, υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

**************


Η ερμηνεία της παραπάνω σιβυλικής δήλωσης της  ελληνίδας Πασιονάρια σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι πρέπει να αφεθεί η παραπαίουσα κυβέρνηση της πάμπτωχης χώρας της Αφρικής να καταρρεύσει, επιτρέποντας έτσι  στους φανατικούς ισλαμιστές να κυριαρχήσουν διά των όπλων της Αλ Κάιντα και να μετατρέψουν το Μάλι σε θεοκρατικό κράτος , επιβάλλοντας  εκτός των πολλών άλλων δεινών και   την ταλιμπανική "κουλτούρα" της...  σαρία.
Τούτο εστί περαιτέρω ερμηνευόμενον για τις γυναίκες του Μάλι: καθολική επιβολή της μπούργκα και της κλειτοριδεκτομής, ισόβιο εγκλεισμό στο σπίτι , απαγόρευση της μόρφωσης, υποταγή με την απειλή θανάτου στους άντρες- αφέντες τους  (πατέρες, συζύγους, αδελφούς, παππούδες), κανένα σχεδόν από τα βασικά αστικά δικαιώματα .
Μια τέτοια όμως εφιαλτική  προοπτική δε φαίνεται να απασχολεί τον σκοτισμένο  από παλαιομαρξιστικές θεωρίες νου της συντρόφισσας Ρένας. Αναμασώντας μηχανικά την τσίχλα της "νεοαποικιοκρατικής επέμβασης" και ψελλίζοντας μια φρασούλα περί "παναφρικανικής υπόθεσης" πιστεύει ότι διατηρεί το "αριστερό προφίλ " της , αδιαφορώντας φυσικά αν στο όνομα της θρησκείας επικρατούν  με την πιο αιματηρή βία καθεστώτα απείρως χειρότερα από τα σύγχρονα "νεοαποικιοκρατικά" , όπως εμμέσως καταγγέλλει στην αφελή επιχειρηματολογικά δήλωσή της.

Ισλαμιστές μαστίγωσαν 60 φορές μία 15χρονη στο ... - SigmaLive.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...