Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


1. Σήμα κινδύνου για τη σχολική στέγη στη
Δυτική Θεσσαλονίκη


Στο... κόκκινο βρίσκεται το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να στείλουν εκπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ, οι οποίοι παρέδωσαν χτες στη διοίκηση του νομαρχιακού συμβουλίου μία «μακέτα», που αναπαριστά σχολικό κτίριο πάνω σε κόκκινη βάση.

Στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης των φορέων της πόλης για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, εκπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης παρενέβησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Εκτός ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης των καθηγητών (Γ΄ΕΛΜΕ), Τριαντάφυλλος Τρανός, μίλησε για τις ανάγκες για νέες σχολικές αίθουσες σε περιοχές, όπως η Πολίχνη, οι Συκιές και η Νεάπολη. «Πρέπει να υπάρξει σωστή κατανομή των προτεραιοτήτων και διεκδίκηση κονδυλίων», επισήμανε ο κ. Τρανός, ο οποίος αναφέρθηκε στο 2ο Λύκειο Πολίχνης, όπου οι μαθητές της α' τάξης στριμώχνονται σε κοντέινερ. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πολίχνης κατέχει τα... σκήπτρα στη διπλοβάρδια με ποσοστό που υπερβαίνει το 40%. «Στις Συκιές γκρεμίστηκε ένα 12θέσιο προκάτ σχολείο και στη θέση του κατασκευάστηκε ένα σχολείο με λιγότερες αίθουσες, όπου χρησιμοποιούνται ακόμη και υπόγειοι χώροι για να φιλοξενήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες», τόνισε ο κ. Τρανός.

Οι καθηγητές παρέδωσαν στη διοίκηση του νομαρχιακού συμβουλίου και μία «μακέτα», που αναπαριστά ένα σχολικό κτίριο πάνω σε κόκκινη βάση. Η επιλογή του χρώματος συνδέεται με την υπερεπείγουσα ανάγκη επίλυσης του προβλήματος. Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τόνισε ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η διπλοβάρδια μηδενίστηκε, ενώ στο παρελθόν ξεπερνούσε το 47%. «Υπάρχουν προβλήματα και διεκδικούμε χρήματα για να τα λύσουμε. Ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο πήραμε άλλα πέντε εκατ. ευρώ. Ομως, δεν έχω... μαγικό ραβδάκι», υποστήριξε ο νομάρχης. Ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Ευθύμης Φωτόπουλος, παραδέχτηκε ότι στην Πολίχνη υφίσταται πρόβλημα σημειώνοντας ότι δρομολογείται η επίλυσή του. Σε άλλες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 25/9/2009
********************************
****************************
2. Στο δρόμο για τα σχολεία της κοροϊδίας
στη Δυτική Θεσσαλονίκη


«Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία», βροντοφώναξαν την Τρίτη περίπου 400 γονείς και μαθητές, που απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο του Ασβεστοχωρίου, στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία (23.09.2009) για τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης στην περιοχή τους.

Η «επιτροπή αγώνα», που έχουν συγκροτήσει μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποίησε και πέρυσι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. «Αποφασίσαμε κάθε Τρίτη να προχωρούμε σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το δημαρχείο, ώσπου να επιλυθεί το πρόβλημα», ξεκαθάρισαν.

Η κινητοποίηση και πάλι αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων 1ου και 2ου Δημοτικών Ασβεστοχωρίου, που αυτή τη φορά μάλιστα κατέλαβαν συμβολικά το κτήριο του Δημαρχείου Χορτιάτη. Σύμφωνα με τους γονείς, οι μαθητές των δύο Δημοτικών κάνουν μάθημα εδώ και δέκα χρόνια σε νοικιασμένα καταστήματα και σε προκάτ αίθουσες που έχουν τοποθετηθεί σε πάρκο, ενώ ο αριθμός των μαθητών κάθε χρόνο αυξάνεται.

«Οι χώροι που στεγάζονται τα παιδιά μας δεν διαθέτουν τις προδιαγραφές για να λειτουργούν σχολεία. Περίπου 400 μαθητές προαυλίζονται σε 80 τετραγωνικά μέτρα. Κάθε χρόνο το πρόβλημα διογκώνεται. Ο αριθμός των νέων οικογενειών που εγκαθίστανται στην περιοχή αυξάνεται ραγδαία. Μας εμπαίζουν το υπουργείο Παιδείας, η νομαρχία και οι αρμόδιοι», έλεγαν. Διαμαρτυρία για τα προβλήματα σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματίσει για την Πέμπτη και οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, κατά τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΑ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ 1920-1940| Επιθεώρηση, Οπερέτα, Σατιρικά, Καντάδες κ.α

  Ως Ελαφρό τραγούδι ονομάζεται το έντεχνο ελληνικό τραγούδι ευρείας κατανάλωσης που κυριάρχησε στην αστική διασκέδαση και τη ψυχαγωγία, από...