Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2006

Τζον Λε Καρέ


" Η δύναμη των μεγάλων εταιρειών με έχει απασχολήσει σε αρκετά από τα τελευταία βιβλία μου, επειδή δημιουργεί την αίσθηση ενός πράγματος τόσο τεράστιου, ασύδοτου και ακατανόητου, που νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι ατομικά. Ο εχθρός είναι απροσδιόριστος. Υπάρχουν γιγάντιες επιχειρήσεις με το ένα πόδι στο Λίχτενστάιν και το άλλο στις Αντίλλες, οι οποίες κάνουν τα συμβούλιά τους στην Αγγλία. Και όταν ξέρεις ότι ο Τόνι Μπλερ νοιάζεται περισσότερο για τη γνώμη του Ρούπερτ Μέρντοχ παρά γι' αυτή των ψηφοφόρων του, αρχίζεις να ανησυχείς.
Παρατηρώ μια αποσάρθρωση της εθνικής συνείδησης και της Δημοκρατίας, ακριβώς όπως την είχε περιγράψει ο Μουσολίνι. Είχε πει: " Η δημοκρατία τελειώνει και ο φασισμός ξεκινά όταν η πολιτική και η εταιρική εξουσία γίνονται αδιαχώριστες". Μπορεί κανείς να προσθέσει τη θρησκευτκή εξουσία και την εξουσία των ΜΜΕ στη λίστα . Και οι τέσσερις είναι στα χέρια της Δεξιάς στην Αμερική."

Απόσπασμα συνέντευξης του Τζον Λε Καρέ στο Βημαγκαζίνο της 16/9/06, με αφορμή
το βιβλίο του The mission song , που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του μήνα στην
Αγγλία. Αναζητήστε το Κυριακάτικο Βήμα και διαβάστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καλού συγγραφέα και μαχητικού διανοούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...