Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2006

Τα εύγε μας!



Τα "εύγε' μας, σε όλους εσάς, καλοί μου άνθρωποι ( μολονότι ανάμεσά σας απουσίαζαν οι νεότεροι) , που αφήσατε τα βιοτικά σας και προσήλθατε στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, για το πρωτόγνωρο Συνέδριο, που οργάνωσε η σεμνή Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Σ. Ζιώγου- Καραστεργίου και η ομάδα των μερακλήδων συνεργατών της (μπράβο τους!) , με θέμα
Οι εκπαιδευτικοί γράφουν και μιλούν για την ιστορία των σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Εκεί μάθαμε από μαχόμενους εκπαιδευτικούς-ερευνητές πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του σχολείου τους, ορισμένα από τα οποία δεν ανήκουν στα "πρωτοκλασάτα" του Κέντρου , αλλά βρίσκονται στην "ταπεινή" περιφέρεια και έχουν να επιδείξουν καταπληκτικό έργο.
Η καλά στημένη έκθεση ντοκουμέντων του Ισογείου ανέδειξε το χαρακτήρα του Συνεδρίου με τον καλύτερο τρόπο.
Κάτι τέτοιες εκδηλώσεις σου δίνουν και καταλαβαίνεις ότι και μέσα στα απόνερα της νεοελληνικής καθημερινότητας υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι που δεν τους έχει αγγίξει η βρόμα.Και να σκεφτείς ότι οι άνθρωποι αυτοί αμείβονται με 3,60! Τι να πεις! Καλύτερα να μην πεις τίποτα , γιατί τότε θα πάρει ο διάολος τους Γατοσκούφηδες και τις Γιαννακοκυράτσες και θα τους κωλοχτυπήσει σαν χταπόδια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: