Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

ΞΕ-ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

A gallery of Babi Yar Massacre Photos. These are rare WWII black and white photos, with one of them being especially rare – it’s the colored image which are not often seen given the time period. Thanks Phil for photos:







«Ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών...». Επιπλέον, «τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν τμήμα της πολεμικής προσπάθειας των Γερμανών, οι οποίοι αποσκοπούσαν αρχικά να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα στοιχεία (αιχμαλώτους πολέμου αντίπαλων κρατών, θεωρούμενες εχθρικές εθνικές και κοινωνικές μειονότητες) και κατόπιν να αξιοποιήσουν το εργατικό δυναμικό των αιχμαλώτων». Εν τέλει, «η πρακτική του να "κατηγοριοποιούμε" και άρα να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει, γιατί αυτό στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μια φροϋδική απώθηση από την πλευρά των διανοουμένων, οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν το τι ήταν. Άλλοι "βάζουν στο ίδιο τσουβάλι" τον ναζισμό, τη δικτατορία, τις σφαγές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την τρέλα του Χίτλερ...»

Ιωάννης Κωτούλας, Περιοδικό Ιστορικά Θέματα
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ... ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ(;)
ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την αγανάκτησή του για την τοποθέτηση του «αναθεωρητή» της ιστορίας του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος,  εκπαιδευτικού Ιω. Κωτούλα στο γραφείο του υπουργού αναπληρωτή Εσωτερικών.
Τα όσα ο υπουργικός σύμβουλος έχει υποστηρίξει στα «αναθεωρητικά» βιβλία του για τον Χίτλερ και την αναίσχυντη δικαιολόγηση που επιχειρεί για τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ελληνικών πόλεων από την Λουφτβάφε και για την ναζιστική πολιτική, αποτελούν ύβρι στη μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής και του Ολοκαυτώματος.

Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω εκπαιδευτικού από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε μία περίοδο που ο αγώνας κατά του νεοναζισμού είναι αγώνας για την ίδια τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, οι αναθεωρητές της Ναζιστικής θηριωδίας και του Ολοκαυτώματος δεν μπορούν να έχουν θέση στην υπηρεσία της Ελληνικής πολιτείας.

13 Μαρτίου 2013

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
********************* 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...