Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Την κήρυξη πανελλαδικής «στάσης πληρωμών» ζητούν ολοένα και περισσότεροι έμποροι, ως ένδειξη αντίδρασης «στον διωγμό που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος», όπως σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σημερινή είδηση από τις εφημερίδες
Αν κατάλαβα καλά από την ανάγνωση της είδησης , η ανακοίνωση  των  αξιότιμων μελών της Συνομοσπονδίας των Εμπόρων λέει ξεκάθαρα ότι ετοιμάζονται  να γίνουν και επισήμως κλέφτες των πάσης φύσεως  ποσών που πρέπει να αποδώσουν στο κράτος, όπως  τον ΦΠΑ που  εισπράττουν από εμάς , τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδίων και των εργαζομένων τους κλπ.
Μέσα στη γενικότερη παράνοια που επικρατεί σ΄αυτή την τη χώρα μία ακόμα είδηση του τύπου  "Δεν πληρώνω , δεν πληρώνω" δε θα μας έκανε εντύπωση, εάν προερχόταν από κάποια ομάδα εκ των συνήθων θυμάτων του ληστάρχου Νταβέλη που φοράει τη μάσκα του Κράτους, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Το να παίρνουν όμως τα όπλα και ν΄ανεβαίνουν στα βουνά επαγγελματίες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της φοροδιαφυγής επί δεκαετίες  , ε αυτό πάει πολύ!
Αν έχουμε πέσει τόσο χαμηλά ως κοινωνία, ως χώρα, ως έθνος , εάν έχουμε καταρρεύσει οικονομικά και ηθικά,   είναι που εξαιτίας της δικής μας ανοχής και με την προστασία και ενθάρρυνση  πρασινογάλαζων  διεφθαρμένων πολιτικών προνομιούχες επαγγελματικές όμαδες , όπως οι έμποροι,  βρίσκονταν , ως η  "ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης", μονίμως στο απυρόβλητο, όσον αφορά τις αυτονόητες στοιχειώδεις  υποχρεώσεις τους προς το κράτος.

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ:=> Όσοι έμποροι δε γουστάρουν να αποδίδουν τον ΦΠΑ  των εμπορευμάτων τους στην Εφορία, ας τον αφαιρούν από την τελική τους τιμή,  για να πάψουμε κι εμείς να παίρνουμε μέρος σαν ηλίθιοι σε ένα στημένο παιχνίδι όπου οι μόνοι που δε χάνουν ποτέ είναι αυτοί που παίζουν με σημαδεμένα χαρτιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...