Τρίτη, Αυγούστου 05, 2008

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΡΙΕΣ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΡΩΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΟΥΡΑΚΗ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΡΙΕΣ

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2007


01/08/2008

Πρωτοφανώς εσπευσμένη η εκτέλεση απόφασης πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου, που επιφέρει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη βλάβη στις διωκόμενες εκπαιδευτικούς
Ερώτηση Τ.Κουράκη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης επέβαλαν σκληρές και εξοντωτικές ποινές (3μηνη αργία) στις οκτώ βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2007. Οι δυο από αυτές είχαν καταγγείλει την παραποίηση της βαθμολογίας στα γραπτά των Αγγλικών, στο εξεταστικό κέντρο της Πυλαίας.
Η πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ, δηλαδή τα στελέχη της διοίκησης - μέλη τους με τη διαφωνία των
αιρετών μελών, επέβαλαν τις παραπάνω ποινές μη λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι βαθμολογήτριες αλλοίωσαν τις βαθμολογίες των γραπτών και τη δήλωσή τους ότι δεν είχαν τη βούληση να παραβούν το υπαλληλικό τους καθήκον, αλλά ενήργησαν ύστερα από παράνομη εντολή της Προέδρου του Βαθμολογικού Κέντρου. Ενώ η απόφαση δέχεται τους βασικούς ισχυρισμούς των διωκομένων, δηλαδή ότι ενήργησαν κατόπιν εντολής της προϊσταμένης τους και ότι δεν πληρούται η υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της πλαστογραφίας διότι δεν είχαν δόλο ή σκοπό παραπλάνησης (αναφέρει κατά λέξη ότι «Από τη διαδικασία δεν προέκυψε ότι οι διωκόμενες ενήργησαν με κίνητρο να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιους υποψήφιους»), με λογικά ανακόλουθο σκεπτικό τις κηρύσσει ένοχες.
Η αντίφαση αυτή καταδεικνύει την αναγκαιότητα της κρίσης της υπόθεσης από τα ποινικά Δικαστήρια, κατʼ εξοχήν αρμόδια να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν τους ποινικούς νόμους.
Επειδή, η πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ Δυτικής και Ανατολικής Θεσ/νίκης λειτούργησε με κύριο κριτήριο όχι την απόδοση της δικαιοσύνης αλλά την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ που επιδίωξε από την πρώτη στιγμή να κατασκευάσει εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να μείνουν στο απυρόβλητο οι πραγματικά πολιτικά και ποινικά υπεύθυνοι και υπόλογοι.
Επειδή, αν το υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται έτσι στους εκπαιδευτικούς που κάνουν το καθήκον τους (καταγγελία της παραποίησης), την επόμενη φορά που θα συμβούν τέτοιες σκανδαλώδεις παρατυπίες στις πανελλήνιες εξετάσεις οι εκπαιδευτικοί δεν θα καταγγείλουν τις παρανομίες για να μην υποστούν κυρώσεις
Επειδή, η απόφαση του ΠΥΣΔΕ δίνει το δικαίωμα προσφυγής στο αντίστοιχο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό Συμβούλιο
Επειδή, το ΠΥΣΔΕ αρνήθηκε το αίτημα για συμπληρωματική ΕΔΕ και κλήση ουσιαστικών μαρτύρων
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σκοπεύει έστω και τώρα να παρέμβει ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση, η οποία θα επιφέρει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη βλάβη στις διωκόμενες, μέχρι την τελεσιδικία της;
Ο ερωτών βουλευτής
Τάσος Κουράκης
1. Μπράβο στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,
που έπραξε το βουλευτικό αυτονόητο.
Όμως , αν δεν απατώμαι, ουδείς
προοδευτικάριος βουλευτής εκ του "αριστερού¨ΠΑΣΟΚ
και του "επαναστατικού" ΚΚΕ δεν έδειξε ότι
συγκινήθηκε από το δράμα των καθηγητριών,
2. Όσο για τους Προκρούστηδες των ΠΥΣΔΕ,
αναμένω από τους συναδέλφους τους
μάχιμους εκπαιδευτικούς να τους περιφρονήσουν
με την έσχατη περιφρόνηση που τους αξίζει.
Καμία συναλλαγή σε προσωπικό επίπεδο με αυτά τα άτομα
.
Μόνο η αυστηρά υπηρεσιακή...

2 σχόλια:

Ftanei_Pia είπε...

Μπράβο φίλε μου για την ευαισθησία σου.
Αν και φοβάμαι, ότι στη χώρα μας, και ιδιαίτερα στη πατρίδα σου, αποτελεί παραφωνία.
Δεν ξέρω, αλλά μία συρροή γεγονότων, προσώπων, και καταστάσεων μου δημιουργεί ιδιαίτερα δυσάρεστους συνειρμούς, για τη πόλη σας.
Σε κάθε περίπτωση, εγκάρδια συγχαρητήρια και "καλό καλοκαίρι"
Δημήτρης
Καρέας-Αθήνα

Sting είπε...

Αν καλοεξετάσεις την ιστορία του εικοστού αιώνα, θα αντιληφθείς ότι αυτή η πόλη, πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσων, υπήρξε το προπύργιο του συντηρητισμού στο χώρο των ιδεών.
Αν δεν υπήρχε το Πανεπιστήμιό της
και κάποιοι προοδευτικοί φορείς (όπως η Τέχνη), τότε θα μιλούσαμε για τον απόλυτο σκοταδισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλα τα λαμπρά μυαλά της εγκαταλείπουν την πόλη αναζητώντας το ευεργετικό αεράκι της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Οι Χρύσανθοι, οι Ψωμιάδηδες και οι Παπαγεωργόπουλοι αντανακλούν το πραγματικό της πρόσωπο, που βδελύσσεται την πολυφωνία και αντιμάχεται τη διαφορετικότητα...

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...