Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ...


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

  • Oμιλία του Γεωργίου Π. Τσόμη: "Οι οπερατικές περιπέτειες του Ορφέα από τον Μοντεβέρντι στον 20ο αιώνα"

    Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης και η περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, παρουσιάζουν την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, στις 20:00, την ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης κ. Γεωργίου Π. Τσόμη με θέμα: "Οι οπερατικές περιπέτειες του Ορφέα από τον Μοντεβέρντι στον 20ο αιώνα". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Π» στην οδό καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

  • Ημερίδα: "Η Αξιοποίηση της δραματικής ποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία"

    Η σχολική σύμβουλος φιλολόγων ν. Δωδ/σου, κα Κοσεγιάν Χαρά διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Η Αξιοποίηση της δραματικής ποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου και ώρα έναρξης 10.30 π.μ. στο Ακταίο, στην πόλη της Ρόδου.

  • Φιλολογική Βραδιά για τον Κ.Π. Καβάφη

    Το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με το Ιωνικό Θέατρο, διοργανώνει Φιλολογική Βραδιά για τον Κ.Π. Καβάφη την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009 ώρα 19:00 στην Αίθουσα "Πλειάδες" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού "Μελίνα Μερκούρη" (Γρηγ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4).

  • Ημερίδα αφιερωμένη στο έργο και τη σκέψη του Ν. Καζαντζάκη

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε Σερρών διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο έργο και τη σκέψη του Ν. Καζαντζάκη. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19.00 στην αίθουσα της Δ.Ε.Π.Κ.Α. Σερρών.

  • Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση

    Η Ελληνοϊσπανική Λέσχη Ανάγνωσης (Ελ.Ισ.Λε.Αν) σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου της Ευμορφίας Καραμπατάκη "Το βιβλίο των μετοίκων" το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στο Καφέ Bazaar (Παπαμάρκου 34, 2310-241817, Θεσσαλονίκη).

  • Εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

    Η σειρά λογοτεχνικών παρουσιάσεων "Europa literarisch", η οποία ξεκίνησε με αφορμή το Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου, συνεχίζεται για δέκατη φορά. Στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία, την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 (από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8.45 μ.μ.) στο Europ.

  • Ομιλία Ευτυχίας - Αλεξάνδρας Λουκίδου: "Η γλώσσα και οι δυνατότητές της στη δημιουργική γραφή και στον ποιητικό λόγο: Ασκήσεις περί-ποίησης και περί-γραφής..."

    Η ποιήτρια Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: "Η γλώσσα και οι δυνατότητές της στη δημιουργική γραφή και στον ποιητικό λόγο: Ασκήσεις περί-ποίησης και περί-γραφής...", τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 20.30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη).

  • 2ο Σεμινάριο Γλώσσας: "Εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας"

    Το Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 2ο Σεμινάριο Γλώσσας με τίτλο: "Εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας". Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο από 25 έως 28 Ιουνίου 2009.

  • Ημερίδα για τη γλώσσα και γλωσσική διδασκαλία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

    Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ενόψει του 23ου Πανελλήνιου συνεδρίου που διοργανώνεται φέτος στην Κύπρο (22 και 23 Απριλίου) με θέμα τη γλώσσα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει προσυνεδριακή ημερίδα. Η ημερίδα με θέμα: "Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης" θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2009, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Μα γίνονται καταλήψεις και στο Columbia; Γιάννης Αλμπάνης NEWS 24/7 Κοίτα να δεις τι γίνεται στην Αμε...