Σάββατο, Φεβρουαρίου 01, 2025

Οι μισοί ευρωβουλευτές ζητούν από την ΕΕ να σταματήσει τη χρηματοδότηση της γενοκτονίας , της κατοχής και του απαρτχάιντ που εφαρμόζει το Ισραήλ στην Παλαιστίνη στην Παλαιστίνη , αλλά οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές έκαναν την...πάπια

 https://scontent.fskg5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/475023932_926070479732563_718804629266589514_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=127cfc&_nc_ohc=IBJPiKDGGiAQ7kNvgFH7Agr&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fskg5-1.fna&_nc_gid=AI3eGOrkDqj8l9vwNoUe-IC&oh=00_AYALGtFO1-qnWiOGa1cK8nmJ2dTG-J-KEv1_1BsZ__B7dw&oe=67A388E4

ΠΛΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ...

Επιστολή 252 βουλευτών & ευρωβουλευτών 17 χωρών της ΕΕ που ζητούν αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης της ΕΕ με Ισραήλ – Απόντες ΟΛΟΙ οι Έλληνες και Κύπριοι βουλευτές & ευρωβουλευτές!


ΠΗΓΗ : BDS Greece

https://www.facebook.com/bdsgrc/posts/pfbid02TiDDdZcKSe1qDEwGXZzpi2woG7VtAnCgrKhAyMTqF9EErLJavvefyxD4kXfTqDgGl


Σε αυτό το πλαίσιο, πάνω από 250 βουλευτές και ευρωβουλευτές από 17 χώρες της ΕΕ ζήτησαν με επιστολή τους προς την Κομισιόν την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης της ΕΕ με το Ισραήλ επικαλούμενοι τις παραβιάσεις του άρθρου 2 από το Ισραήλ, τη λεγόμενη ρήτρα «ανθρώπινων δικαιωμάτων» της συνθήκης.

Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 27 Ιανουαρίου καθώς και της συνεδρίασης του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Φεβρουαρίου και εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης σχετικά με την αδράνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις 20 Ιανουαρίου, μια ομάδα 34 ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συνομοσπονδιών, κατήγγειλε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενεργήσει στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης του Ισραήλ με το Άρθρο 2, τη λεγόμενη ρήτρα «ανθρώπινων δικαιωμάτων» της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ.

Ένας συνασπισμός περισσότερων από 200 ευρωπαϊκών ΜΚΟ και συνδικάτων ξεκίνησε εκστρατεία τον Σεπτέμβριο του 2024 ζητώντας την αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η παντελής απουσία των Ελλήνων και Κυπρίων βουλευτών και ευρωβουλευτών από τους υπογράφοντες την επιστολή και από τις κινητοποιήσεις.

Παραθέτουμε το μεταφρασμένο κείμενο της επιστολής και τους υπογράφοντες:

Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2025

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επανεξέταση της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ και διακοπή των δεσμών με την παράνομη κατοχή

Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι βουλευτές, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως θεματοφύλακα της Συνθήκης, να διασφαλίσει την πλήρη και συνεπή εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας της ΕΕ, σύμφωνα με την Συμβουλευτική Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) τον Ιούλιο 2024, καθώς και με την απόφαση λήψης προσωρινών μέτρων στην υπόθεση Νότια Αφρική κατά Ισραήλ με επίκληση της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Ειδικότερα, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και να επανεξετάσει και να αναστείλει την Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ, λαμβάνοντας υπόψη τις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους του Ισραήλ, και συγκεκριμένα την παράνομη παρουσία του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τις συναφείς παραβιάσεις του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, καθώς και τις πιθανές παραβιάσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία, όπως έχει ζητήσει ήδη και η Ιρλανδία και η Ισπανία τον Φεβρουάριο του 2024.

 

Ενώ χαιρετίζουμε τα νέα για την κατάπαυση του πυρός, θα θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη για συνεχή διεθνή πίεση που θα οδηγήσει σε μακροχρόνια και διαρκή ειρήνη, καθώς και σε λογοδοσία, όπως προβλέπεται στη Συμβουλευτική Γνωμοδότηση του ΔΔΧ, καθώς και στα σχετικά ψηφίσματα και τις εκθέσεις του ΟΗΕ.

 

Σε διάστημα που υπερβαίνει το ένα έτος, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει πάνω από 45.000 Παλαιστίνιους στη Γάζα (συμπεριλαμβανομένων 17.000 παιδιών), τραυμάτισαν 100.000 και εκτόπισαν σχεδόν ολόκληρο τον πληθυσμό των κατεχόμενων περιοχών, ενώ αρνήθηκαν την πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα και βασικά είδη επιβίωσης, οδηγώντας σε ανθρωπιστική καταστροφική, σε πείνα, λιμό και εξάπλωση ασθενειών. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης, το Ισραήλ κατέστρεψε συστηματικά, ολοσχερώς και μερικώς, την πλειονότητα των υποδομών της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών εγκαταστάσεων, κατοικιών, δρόμων, σχολείων και πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εισβολή στη Δυτική Όχθη από το 2002, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 600 Παλαιστίνιοι και να συλληφθούν 10.900, πολλοί από τους οποίους υπέστησαν βασανιστήρια και κακομεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας και του βιασμού, όπως επιβεβαίωσε η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ στην έκθεσή της τον Οκτώβριο του 2024

 

Ένα μεγάλο μέρος του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, έχει υποστεί επιθέσεις από βίαιους εποίκους, αναγκαστικό εκτοπισμό και κατεδάφιση σπιτιών, ενώ οι εποικισμοί επεκτείνονται με πρωτοφανή ρυθμό. Οι δολοφονίες, εκ μέρους του Ισραήλ, δημοσιογράφων και επαγγελματιών υγείας είναι πρωτοφανείς σε κλίμακα.

 

Στις 26 Ιανουαρίου του 2024, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) αποφάνθηκε ότι υπάρχει εύλογος κίνδυνος το Ισραήλ να προβαίνει σε πράξεις γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Το Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει τη διάπραξη όλων των ενεργειών που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σύμφωνα με τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Στις 28 Μαρτίου, το ΔΔΧ διέταξε εκ νέου το Ισραήλ να εφαρμόσει αυτά τα προσωρινά μέτρα. Στις 24 Μαΐου, το ΔΔΧ διέταξε το Ισραήλ να «σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση και κάθε άλλη ενέργεια στο Κυβερνείο της Ράφα, η οποία μπορεί να προκαλέσει στον παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας συνθήκες ζωής που ενδεχομένως να επιφέρουν τη φυσική εξόντωσή του εν όλω ή εν μέρει». Το Δικαστήριο διέταξε το Ισραήλ να διασφαλίσει την ταχεία πρόσβαση σε βασικά ανθρωπιστικά αγαθά, δεδομένης της καταστροφικής κατάστασης, της πείνας και του λιμού στη Γάζα.

 

Αυτά τα προσωρινά μέτρα είναι νομικώς δεσμευτικά για εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή για το Ισραήλ. Παρά τις εντολές αυτές, το Ισραήλ κλιμάκωσε την επίθεσή του, ιδίως στα βόρεια τμήματα της Γάζας, όπου 400.000 άνθρωποι ήταν πλήρως αποκλεισμένοι και πολιορκημένοι, στερούμενοι τροφής και νερού, ενώ δέχονταν αδιακρίτως επιθέσεις από αέρος, ξηράς και θαλάσσης, και εκδιωκόμενοι μαζικά από τα σπίτια και τα προσωρινά καταφύγια τους, υπό πυρά, υποκείμενοι σε εξευτελισμό και κακομεταχείριση. Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν συμμορφώθηκε με αυτές τις εντολές.

 

Στις 19 Ιουλίου 2024, το ΔΔΧ εξέδωσε συμβουλευτική γνωμοδότηση στην οποία το Δικαστήριο σημείωνε ότι το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να τερματίσει την παράνομη παρουσία του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη «το συντομότερο δυνατό». Το Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ παραβιάζει την απαγόρευση του φυλετικού διαχωρισμού και του απαρτχάιντ, βάσει του άρθρου 3 της Σύμβασης του ΟΗΕ για την εξάλειψη κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων (CERD). Το Δικαστήριο υπογράμμισε περαιτέρω τις νομικές συνέπειες που βαρύνουν τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης μη αναγνώρισης, μη συνδρομής, καθώς και συνεργασίας με νόμιμα μέσα για τον τερματισμό των σχετικών παραβιάσεων.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2024, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα που απορρέει από τη συμβουλευτική γνωμοδότηση του ΔΔΧ, καλώντας το Ισραήλ, μεταξύ άλλων, να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να αποσύρει τις στρατιωτικές του δυνάμεις, να σταματήσει αμέσως κάθε νέα εποικιστική δραστηριότητα και να εκκενώσει όλους τους εποικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη. Το ψήφισμα καλούσε επίσης όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους βάσει του Διεθνούς Δικαίου και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής εκ μέρους του Ισραήλ, ήτοι να μην παρέχουν βοήθεια ή συνδρομή ως προς τη διατήρηση της παράνομης κατάστασης που έχει δημιουργήσει το Ισραήλ.

 

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί «ουσιώδες στοιχείο» των συμφωνιών σύνδεσης της ΕΕ με τις χώρες εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους η Ιρλανδία και η Ισπανία ζήτησαν επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει και να αναστείλει τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ λόγω των παραβιάσεων του άρθρου 2 εκ μέρους του Ισραήλ. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το θέμα αυτό. Ενώ ελπίζουμε ότι η κατάπαυση του πυρός θα φέρει μακροχρόνια και διαρκή ειρήνη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεματοφύλακας της Συνθήκης (παραπομπή σε λινκ)  εξακολουθεί να έχει την ευθύνη διασφάλισης η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ να τηρείται πάντοτε σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές. Τυχόν παράλειψη της υποχρέωσης αυτής παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις υποχρεώσεις της ΕΕ που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, όπως αυτές ορίζονται στη συμβουλευτική γνωμοδότηση του ΔΔΧ και στις εντολές του ΔΔΧ που αφορούν τη Σύμβαση για τη Γενοκτονία.

 

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να:

 

● επανεξετάσει τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ -λαμβάνοντας υπόψη τις προφανείς παραβιάσεις εκ μέρους του Ισραήλ του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου για τα ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως επιβεβαιώνεται επίσης από το ΔΔΧ και άλλα σχετικά όργανα των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, πράγμα που συνιστά παραβίαση του άρθρου 2 της Συνθήκης- και να προτείνει κατάλληλα μέτρα στο Συμβούλιο στον τομέα της αρμοδιότητάς του,

 

● να διασφαλίσει ότι οι διπλωματικές και οι εμπορικές συμφωνίες καθώς και οι συμφωνίες συνεργασίας και οι σχέσεις της με το Ισραήλ δεν συνδέονται με την παράνομη κατοχή και τις συναφείς παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρών καταστρατηγήσεων, των εγκλημάτων πολέμου, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των πιθανών πράξεων γενοκτονίας.

Επιπλέον, καλούμε το Συμβούλιο να αναστείλει τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ και τα κράτη μέλη της ΕΕ να τηρήσουν την υποχρέωσή τους να μην συνδράμουν στη διατήρηση της παράνομης τάξης πραγμάτων -η οποία προκύπτει από τις παραβιάσεις των επιτακτικών κανόνων εκ μέρους του Ισραήλ- μεταξύ άλλων με τη διακοπή του εμπορίου με τους ισραηλινούς εποικισμούς και τη διακοπή της παροχής στρατιωτικού εξοπλισμού.

 

1. Maria Walsh MEP (EPP, Ireland),

2. Matjaž Nemec MEP (S&D, Slovenia),

3. Vladimir Prebilič MEP (Greens /EFA, Slovenia),

4. Mounir Satouri MEP (Greens/EFA, France),

5. Marc Botenga MEP (The Left, Belgium),

6. Manon Aubry MEP (The Left, France),

7. Vicent MARZÀ IBÁÑEZ MEP (Greens/EFA, Spain),

8. Irena Joveva MEP (Renew, Slovenia),

9. Billy Kelleher MEP (Renew, Ireland),

10. Barry Andrews MEP (Renew, Ireland),

11. Ciaran Mullooly MEP (Renew, Ireland),

12. Aodhán Ó Ríordáin MEP (S&D, Ireland),

13. Lynn Boylan MEP (The Left, Ireland),

14. Kathleen Funchion MEP (The Left, Ireland),

15. Luke Ming Flanagan MEP (The Left, Ireland),

16. Júlia Boada-Danés MP (Movimiento Sumar, Spain),

17. Timo Harakka MP (SDP, Finland),

18. Merja Kyllönen MEP (The Left, FInland),

19. Pernando Barrena Arza MEP (The Left, Spain),

20. Engracia Rivera Arias MP (Movimiento Sumar, Spain),

21. Agustín Santos Maraver MP (Movimiento Sumar, Spain),

22. Saskia Bricmont MEP (Greens/EFA, Belgium),

23. Estelle Ceulemans MEP (S&D, Belgium),

24. Christophe Lacroix MP (PS, Belgium),

25. Isabella Greco MP (PS, Belgium),

26. Kateřina Konečná MEP (NI, Czech Republic),

27. Tesh Sidi MP (Más Madrid, Spain),

28. Sarah Schlitz MP (Ecolo, Belgium),

29. Christie Morreale MP (PS, Belgium),

30. Mertxe Aizpurua MP (Euskal Herria Bildu, Spain),

31. Oskar Matute MP (Alternatiba, Spain),

32. Diana Urrea MP (EH Bildu, Spain),

33. Irati Jimenez MP (EH Bildu, Spain),

34. Dario Tamburrano MEP (The Left, Italy),

35. Thierry Witsel MP (PS, Belgium),

36. Martin Casier MP (PS, Belgium),

37. Hugues Bayet MP (PS, Belgium),

38. Mimmo Lucano MEP (The Left, Italy),

39. Matej Tašner Vatovec MP (Levica, Slovenia),

40. Ersel Kaynak MP (PS, Belgium),

41. Bruno Lefebvre MP (PS, Belgium),

42. Sabine Roberty MP (PS, Belgium),

43. Valérie Dejardin MP (PS, Belgium),

44. Rastko Vrecko MP (Z.DEJ, Slovenia),

45. Cecilia Strada MEP (S&D, Italy),

46. Leoluca Orlando MEP (Greens, Italy),

47. Cristina Guarda MEP (Greens, Italy),

48. Soniboj Knežak MP (SD, Slovenia),

49. Benoît Piedboeuf MP (MR, Belgium),

50. Marjan Šarec MEP (Renew, Slovenia),

51. Hana Jalloul Muro MEP (S&D, Spain),

52. Miha Kordiš MP (Levica, Slovenia),

53. Pierre Barros MP (CRCE-K, France),

54. Édouard Bénard MP (PCF, France),

55. Emmanuel Fernandes MP (La France Insoumise, France),

56. Thomas Portes MP (La France Insoumise, France),

57. Carolina Morace MEP (The Left, Italy),

58. Danilo Della Valle MEP (The Left, Italy),

59. Arnaud Le Gall MP (La France Insoumise, France),

60. Elio Di Rupo MEP (S&D, Belgium),

61. Céline Brulin MP (PCF, France),

62. Ronan Dantec MP (France),

63. Ersilia Soudais MP (La France Insoumise, France),

64. Jonas Sjöstedt, MEP (the Left, Sweden),

65. Lorena Delgado Varas MP (Vänsterpartiet, Sweden),

66. Eric Coquerel MP (La France Insoumise, France),

67. Nadège Abomangoli MP (La France Insoumise, France),

68. Raymonde Poncet Monge MP (Les Ecologistes, France),

69. Nathalie Oziol MP (La France Insoumise, France),

70. Aurélien Taché MP (LFI, France),

71. Pierre-Yves Cadalen MP (La France Insoumise, France),

72. Loïc Prud’homme MP (La France Insoumise, France),

73. Anne Stambach-Terrenoir MP (LFI, France),

74. Tatjana Greif MP (The Left, Slovenia),

75. Guillaume Gontard MP (Les Ecologistes, France),

76. Maxime Laisney MP (La France Insoumise, France),

77. Pia Lohikoski MP (Left Alliance, Finland),

78. Cathala Gabrielle MP (La France Insoumise, France),

79. Li Andersson MEP (The Left, Finland),

80. Abdelkader Lahmar MP (La France Insoumise, France),

81. Mathilde Feld MP (La France Insoumise, France),

82. Celestino Magni MP (Alleanza Verdi – Sinistra, Italy),

83. Marianne Maximi MP (La France Insoumise, France),

84. Toni Valero Morales MP (Izquierda Unida GP Sumar, Spain),

85. Hanna Gedin MEP (The Left, Sweden),

86. Estrella Galán MEP (Sumar, Spain),

87. Néstor Rego MP (BNG, Spain),

88. Marie Mesmeur MP (La France Insoumise, France),

89. Alexandre Basquin MP (CRCE K PCF, France),

90. Michelle Gréaume MP (CRCE K PCF, France),

91. Aurélien Saintoul MP (La France Insoumise, France),

92. Isabel Serra Sánchez MEP (The Left, Spain),

93. Engracia Rivera Arias MP (PCE/IU/Sumar, Spain),

94. Philippe Grosvalet MP (RDSE, France),

95. Özlem Alev Demirel MEP (The Left, Germany),

96. Sabrina Sebaihi, MP (Ecologiste et Social, France)

97. Thomas Bajada, MEP (S&D, Malta)

98. Maria Ohisalo MEP (Greens/EFA, Finland),

99. Kennes Rudi MP (PVDA, Belgium),

100. Tineke Strik MEP (Greens/EFA, Netherlands),

101. Yvan Verougstraete MEP (Renew, Belgium),

102. Elsa Faucillon MP ( PCF-GDR, France),

103. Murielle Lepvraud MP (La France Insoumise, France),

104. Raphael Arnault MP (La France Insoumise, France),

105. Catarina Vieira MEP (Greens/EFA, Netherlands),

106. Akli Mellouli MP (Les écologistes, France),

107. Mélanie Vogel MP ( Les écologistes, France),

108. Evin Incir MEP (S&D, Sweden),

109. Jacques Fernique MP (les ecologistes-EST, France),

110. Anne Souyris MP (les ecologistes-EST, France),

111. Thomas Dossus MP (les ecologistes-EST, France),

112. Mathilde Ollivier MP (les ecologistes-EST, France),

113. Thijs Reuten MEP (S&D, the Netherlands),

114. Daniel Salmon MP (les ecologistes-EST, France),

115. Yannick Jadot MP (les ecologistes-EST, France),

116. Ghislaine Senée MP (les ecologistes-EST, France),

117. Gregory Blanc MP (les ecologistes-EST, France),

118. Antoinette Guhl MP (les ecologistes-EST, France),

119. Monique de Marco MP (les ecologistes-EST, France),

120. Guy Benarroche MP (les ecologistes-EST, France),

121. François Ruffin MP (groupe écologiste et social, France),

122. Alexis Corbière MP (groupe écologiste et social, France),

123. Pouria Amirshahi MP (groupe écologiste et social, France),

124. Clémentine Autain MP (groupe écologiste et social, France),

125. Hendrik Davi MP (groupe écologiste et social, France),

126. Christine Arrighi MP (groupe écologiste et social, France),

127. Jean Claude Raux MP (groupe écologiste et social, France),

128. Sandra Regol MP (groupe écologiste et social, France),

129. Marie-Charlotte Garin MP (groupe écologiste et social, France),

130. Léa Balage MP (groupe écologiste et social, France),

131. Catherine Hervieu MP (groupe écologiste et social, France),

132. Sophie Taillé-Polian MP (groupe écologiste et social, France),

133. Benoît Biteau MP (groupe écologiste et social, France),

134. Boris Tavernier MP (groupe écologiste et social, France),

135. Charlotte Deborsu MP (MR, Belgium),

136. Tristan Lahais MP (groupe écologiste et social, France),

137. Rajae Maouane MP (Ecolo, Belgium),

138. Marta Temido MEP (S&D, Portugal),

139. Per Clausen MEP (The Left, Denmark),

140. Jean-Paul Lecoq MP (PCF, France),

141. Soumya Bourouaha MP (PCF, France),

142. Stéphane Peu MP (PCF, France),

143. Rima Hassan MEP (The Left, France),

144. João Oliveira MEP (The Left, Portugal),

145. Eva Sas MP (groupe écologiste et social, France),

146. David Cormand MEP (Greens/EFA, France),

147. Daniel Attard MEP (S&D, Malta),

148. Emma Wiesner MEP (Renew, Sweden),

149. Abir Al-Sahlani MEP (Renew, Sweden),

150. Nicolas Sansu MP (PCF-GDR, France)

151. Danielle Simonnet MP (groupe écologiste et social, France),

152. Nicolas Bonnet MP (groupe écologiste et social, France),

153. Kira Marie Peter-Hansen MEP (Greens/EFA, Denmark),

154. Rasmus Nordqvist MEP (Greens/EFA, Denmark),

155. Villy Søvndal MEP (Greens/EFA, Denmark),

156. Damien Carême MEP (The Left, France),

157. Anthony Smith MEP (The Left, France),

158. Jean-Louis Roumegas MP (groupe écologiste et social, France),

159. Arnaud Bonnet MP (groupe écologiste et social, France),

160. Karim Ben Cheikh MP (groupe écologiste et social, France),

161. Lisa Belluco MP (groupe écologiste et social, France),

162. Emmanuel Duplessy MP (groupe écologiste et social, France),

163. Marie Pochon MP (groupe écologiste et social, France),

164. Ivana Bacik TD (Labour Party, Ireland),

165. Marie Sherlock TD (Labour Party, Ireland),

166. Ciarán Ahern TD (Labour Party, Ireland),

167. Alan Kelly TD (Labour Party, Ireland),

168. Eoghan Kenny TD (Labour Party, Ireland),

169. George Lawlor TD (Labour Party, Ireland),

170. Ged Nash TD (Labour Party, Ireland),

171. Robert O’Donoghue TD (Labour Party, Ireland),

172. Conor Sheehan TD (Labour Party, Ireland),

173. Duncan Smith TD (Labour Party, Ireland),

174. Mark Wall TD (Labour Party, Ireland),

175. Matt Carthy TD (Sinn Féin, Ireland),

176. Pádraig Mac Lochlainn TD (Sinn Féin, Ireland),

177. Cathy Bennett TD (Sinn Féin, Ireland),

178. Louis O’Hara TD (Sinn Féin, Ireland),

179. Claire Kerrane TD (Sinn Féin, Ireland),

180. Holly Cairns TD (Social Democrats, Ireland),

181. Cian O’Callaghan TD (Social Democrats, Ireland),

182. Richard Boyd Barrett TD (People Before Profit, Ireland),

183. Paul Murphy TD (People Before Profit, Ireland),

184. Ruth Coppinger TD (Solidarity, Ireland),

185. Catherine Connolly TD (Independent, Ireland),

186. Darko Krajnc MP (Svoboda, Slovenia),

187. Aerts Staf MP (Groen, Belgium),

188. Trine Pertou Mach MP (Red Green Alliance, Denmark),

189. André Franqueira Rodrigues MEP (S&D, Portugal),

190. Annick Lambrecht MP (Vooruit, Belgium),

191. Emmanuel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Gael Rakotondrabe & Léonie Pernet - ARTE Concert's Piano Day

Gael Rakotondrabe et Léonie Pernet télescopent leurs univers pour le Piano Day d’ARTE Concert. Un concert, quatre mains, des tonnes de talen...