Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2020

Ξενάγηση στο δεύτερο ογκωδέστερο αρχείο της χώρας


«Το αρχείο κρύβει μυστικά» – Θεματικές ξεναγήσεις στο Ιστορικό Αρχείο Πoλιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle_mob/public/archive-files/piop_708_0.jpg?itok=XvUslly9

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 16 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:00), δύο θεματικές ξεναγήσεις, για ενήλικες, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.
Πώς λειτουργεί ένα Αρχείο; Ποιους ανθρώπους απασχολεί και ποια τα μυστικά που μπορεί να κρύβει στις συλλογές του; Τι μπορούμε να ανακαλύψουμε για την ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα;
Οι ξεναγήσεις στο πρώην βιομηχανικό κτήριο που στεγάζει το δεύτερο ογκωδέστερο αρχείο της χώρας και τους ειδικούς χώρους του έχουν σκοπό να μας εξοικειώσουν με τη φύση, το περιεχόμενο και το έργο ενός αρχειακού φορέα. Η περιήγηση στην ιστορία μιας μικρής γεωργικής βιομηχανίας σε μια προσφυγική περιοχή στις άλλοτε παρυφές του Ελαιώνα της Αττικής γίνεται αφορμή για σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Οι αρχειακές συλλογές που φυλάσσει το Αρχείο ιστορούν τις προσπάθειες της Ελλάδας του 20ού αιώνα για ανάπτυξη. Τεκμήρια που σκιαγραφούν πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας της χώρας, καθώς και οι ειδικές συνθήκες φύλαξης και αξιοποίησής τους γίνονται προσιτά στο ευρύ κοινό.
    Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).
*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ /Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος/
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...