Τρίτη, Σεπτεμβρίου 15, 2020

Σχέδιο εθνικής μειοδοσίας με το μανδύα του ρεαλισμού

«Στις καθαυτό ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης τολμά και ανοίγει δρόμους. Αρνείται ας πούμε την καραμέλα περί «ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο- που πιπιλάνε οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί, περιλαμβανομένων του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- προτιμώντας να μιλάει για « μη οριοθετημένη περιοχή, όπου Ελλάδα και Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα».
Αποφεύγει τους μαξιμαλισμούς περί πλήρους επήρειας του Καστελόριζου. Και αναγνωρίζει ότι εκτός από την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ υπάρχουν και άλλες, ελάσσονες διαφορές με τους Τούρκους».Μιχάλης Μητσός | LiFOΑυτές είναι μερικές από τις κυνικές (και άκρως ενδοτικές) σκέψεις  που έγραψε σοβαρά σοβαρά ο κολλητός του Μητσοτάκη Μιχάλης Μητσός, πρώην κεντροαριστερός και νυν "επιφανής" νεοφιλελεύθερος  διανοούμενος,  σε άρθρο του χθες  στα Νέα .

Το πνεύμα του άρθρου είναι ξεκάθαρο :η   πολιτική Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά δεν είναι αυτό που λέει ο Δένδιας  Είναι ξεκάθαρο ότι ο  μετριοπαθής  πρωθυπουργός μας είναι ρεαλιστής και κατανοεί ότι η παλιά εθνική γραμμή στα ΕλληνοΤουρκικά είναι ξεπερασμένη . Γι΄ αυτό έχει αποφασίσει να δώσει χώρο στην Τουρκία, υποχωρώντας στις  "λογικές"  απαιτήσεις της για συνδιαχείριση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ένα εθνικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την πίεση των ξένων δυνάμεων , που μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη . Πρόκειται για ένα σχέδιο μειοδοσίας  καλά προετοιμασμένο , με φαινομενικές εντάσεις και σκηνικά πολέμου . Για να ακολουθήσουν οι "ειλικρινείς συνομιλίες" εκτόνωσης  , όπου όμως η μία πλευρά  θα ζητάει τα πάντα και η άλλη με το πρόσχημα του αναθεωρητικού ρεαλισμού και της καλής γειτονίας  θα αναγνωρίσει ως δίκαια μερικά από τα αιτήματα των Τούρκων και θα προβεί σε  εθνικές υποχωρήσεις  που θα στερήσουν αναφαίρετα δικαιώματα από την Ελλάδα στο Αιγαίο και  στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό ένα όνειρο δεκαετιών των Τούρκων θα γίνει πραγματικότητα και εμείς , βλέποντάς  τους να αλωνίζουν στο Αιγαίο , θα αρκεστούμε να κάνουμε μνημόσυνα για τις Χαμένες Πατρίδες τραγουδώντας  Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα ΄ναι

Gerontakos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...