Κυριακή, Ιουλίου 05, 2020

Αψηφώντας το θάνατο για το κέρδος στο όνομα της Τέχνης

https://amp.events/images/cases/_width1800/amp-art-on-paper-2020-002.jpgH παγκόσμια  έκθεση  Art on Paper (Τέχνη στο Χαρτί)  πραγματοποίησε  εφέτος  την  έκτη διοργάνωσή της στο κέντρο του Μανχάταν,  από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου  .
100 γκαλερί εξέθεσαν κορυφαία σύγχρονα έργα φτιαγμένα από χαρτί ή αποτυπωμένα στο χαρτί.
Η  Art on Paper 2020 σηματοδοτεί την επέκταση της εμβέλειας της έκθεσης στη διεθνή κοινότητα  και την ανανέωση σημαντικών συνεργασιών με το Μουσείο του Μπρούκλιν, το Lower Eastside Girls Club και τα πιο σημαντικά ιδρύματα της πόλης.
 Θλιβερή παρατήρηση : ούτε οι διοργανωτές της έκθεσης ούτε οι αρχές της πόλης ούτε οι αμέριμνοι φιλότεχνοι, που κατά χιλιάδες συνέρρευσαν για να περιηγηθούν τους ασφυκτικούς χώρους της, έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι ο κορωνοϊός θέριζε ήδη τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη Νέα Υόρκη.
Οπωσδήποτε κάποιοι από τους φιλότεχνους επισκέπτες θα μολύνθηκαν από τον τρομερό ιό και , με τη σειρά τους θα έγιναν φορείς μετάδοσής της.
Ωραία η αγάπη για την Τέχνη , δε λέμε , όταν όμως αυτή  προβάλλεται   με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος , αψηφώντας το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία, τότε γίνεται συνειδητή εγκληματική πράξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)