Κυριακή, Ιουνίου 28, 2020

Άλαν Ντέρσοβιτς: Ποιο ήταν το “όπλο στο τραπέζι” του Σάμπυ Μιωνή

Ιδιαίτερα “φορτισμένος” συναισθηματικά, ακούγεται στις περίφημες συνομιλίες – που ο ίδιος κατέγραψε εν αγνοία του Νικού Παππά και επέλεξε να δημοσιοποίησει όταν έκρινε κατάλληλη στιγμή να το κάνει – ο Σάμπυ Μιωνή. Παράλληλα ακούγεται να επικαλείται μετ επιμονής την κυβέρνηση του Ισραήλ και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των ισραηλινών αρχών στην υπόθεση ( «Ναι, αλλά άμα πάει τώρα κάτω ο Πρόεδρος και του πει ο άλλος “επ, τι γίνεται”; Και η Τουλουπάκη λέει “τι με νοιάζει;(Μιλώντας για τον τότε κυβερνητικό συνασπισμό στο Ισραήλ): «Εντάξει, κοίτα, παραείναι δεξιό το coalition, αλλά εγώ τώρα τι να πω, αφού ο άλλος μου έχει σταθεί τόσο πολύ, κατάλαβες;» «… εγώ αυτή τη δουλειά μπορώ να την κάνω καλύτερα από όλους. Δηλαδή δεν υπάρχει! Γιατί έχω κατευθείαν access, έτσι, κατευθείαν access! Αλλά ξέρεις…»), αλλά και τον παντοδύναμο αμερικανοεβραίο δικηγόρο Ντέρσοβιτς!
“Γίνεται ακριβώς επειδή είναι το θέμα… το έχουν εντοπίσει ότι έχει να κάνει με αντισημιτισμό. Για αυτό και γίνεται».
«… Εγώ είμαι κάτοικος εξωτερικού και πολίτης εξωτερικού, δηλαδή δεν υπάρχει έλεγχος. Έτσι, δηλαδή είναι μ@@@@@@, πως το λένε; Είναι μόνο αν είμαι targeted όπως κάνανε στο Μεταξά που χωρίς να χρωστάει τίποτα του βάλανε κάτι για να τον γ@@@@@@@».
«Αν αυτοί, λοιπόν, μου κάνουν οτιδήποτε, με αυτό το report… και παίρνουν οι Αμερικάνοι και το Ισραήλ αλλά και οι Αμερικάνοι, το World Jewish Congress. Δηλαδή μπαίνουν και οι Αμερικάνοι μέσα όπου εκεί έχω τον Dershowitz σου είπα»
«Ο Dershowitz έχει κάνει immobilize το αμερικάνικο κομμάτι και αυτό το report, που ο Ocampo δεν είναι Εβραίος, θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό. Εμένα μου είπαν ευθέως “εσύ κουβέντα για αντισημιτισμό”, μου είπαν από την Αμερική. Εμείς! Εδώ!»… ακούγονται από πλευράς Μιωνή σε σημεία των διαλόγων όπως παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα ενώ χαρακτηριστικό είναι οτι λίγο παρακάτων στις συνομιλίες ο κ Μιωνή φαίνεται να ψάχνει να βρει τα ονόματα αμερικανών αξιωματούχων και των υπηρεσιών που ανήκουν:
” «Θέλω να μάθω, αν μπορείς να με βοηθήσεις σ’ αυτό, τα ονόματα των Αμερικάνων που ήρθαν. Θέλω να μάθω τα ονόματα των Αμερικάνων, γιατί αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ. Γιατί ο Γιώργος δεν έχει καταφέρει να τα πάρει. Δεν τα έδωσαν στον Γιώργο, τα ψάχνει και αυτός. Ήταν ένας από την πρεσβεία και κάποιοι από το Department of Justice. Θέλω να ξέρω ποιοι ήταν αυτοί, ποιος από την Πρεσβεία, ποιοι από το Department of Justice, ποιοι ήταν οι Αμερικάνοι αυτοί, για να μπορέσουμε να κάνουμε κατευθείαν επαφή εμείς και να το σκοτώσουμε από την άλλη μεριά. Γιατί αν δεν ξέρω δεν μπορώ να πάω…»
Ποιος είναι όμως ο Άλαν Ντερσόβιτς;
Για τους φίλους του είναι ένα λαμπρό μυαλό και ο πανεπιστημιακός που σε ηλικία 28 ετών έγινε ο νεότερος καθηγητής Νομικής στην ιστορία του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Οι εχθροί του τον γνωρίζουν ως τον άνθρωπο που έχει προσφέρει νομική υπεράσπιση και ηθική συμπαράσταση σε ορισμένους από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες του καιρού μας. Το βέβαιο είναι ότι τον Αλαν Ντέρσοβιτς δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Ούτε καν ο Ντόναλντ Τραμπ τη νομική υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε στο σκάνδαλό της Ουκρανίας.
Κατά το δημοσίευμα του Capital.gr με τίτλο: «Ο Άλαν Ντέρσοβιτς θα υποστηρίξει ότι ο Τραμπ δεν πρέπει να αποπεμφθεί γιατί δεν έκανε κάποιο έγκλημα», σημειώνεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Ντέρσοβιτς ήταν μέλος της νομικής dream team για την υπεράσπιση του O.J. Simpson. H υπόθεση είχε προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του και του συντρόφου της. Τότε, ο Ντέρσοβιτς συμμετείχε στην ομάδα νομικών μαζί με τον Ρόμπερτ Καρντάσιαν, καταφέρνοντας να αθωώσουν τον O.J. Simpson. Εν συνεχεία, οι συγγενείς των θυμάτων επανήλθαν με κατάθεση αγωγής, την οποία κέρδισαν.
Το απόσπασμα από δημοσίευμα του Capital.gr:
«Ο Ντέρσοβιτς είναι γνωστός ως δικηγόρος υπεράσπισης που έφτιαξε το όνομά του ως μέλος της νομικής “dream team” του O.J. Simpson. Συμμετείχε επίσης στην ομάδα υπεράσπισης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, ως σύμβουλος και βοήθησε στην υπεράσπιση του Τζέφρι Επστάιν, το 2008, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Επίσης αντιτάχθηκε στην αποπομπή του Μπιλ Κλίντον την περίοδο που εξελισσόταν η υπόθεση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...