Κυριακή, Μαΐου 31, 2020

ΟΣΟ ΠΙΟ "ΜΙΚΡΗ" ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΝΗΣΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ


 

 Η Λίνα Μενδώνη απομάκρυνε από το ΚΑΣ τους ανθρώπους που ψήφισαν κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων!


Με μια αιφνιδιαστική απόφαση η υπουργός Πολιτισμού αντικατέστησε από τη σύνθεση του ΚΑΣ και τον δεύτερο από τους δύο ανθρώπους που αντιστάθηκαν με την ψήφο τους στην απόφαση απόσπασης των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.

Ο κ. Ο Βλάσης Κουμούσης είναι καθηγητής Δομοστατικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και μαζί με τη Τζένη Βελένη ήταν οι μόνοι δύο που είχαν ψηφίσει εναντίον της απόφασης.

Αδάμ - Βελένη Πολυξένη - Who is Who Greece - Βιογραφίες Διαπρεπών ...Η Τζένη Βελένη είχε ήδη αντικατασταθεί στις 6/3 με μια φωτογραφική ”ρύθμιση” της υπουργού ενώ πιθανό είναι πλέον το σενάριο της αντικατάστασης της και από τη Γενική Διεύθυνσης των Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα απομάκρυνε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων τα ex officio μέλη τους, δηλαδή τη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τζένη Βελένη και τη γενική διευθύντρια Αναστηλώσεων, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Αμαλία Ανδρουλιδάκη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον νόμο για το επιτελικό κράτος, με διάταξη που έχει ενσωματωθεί στο άρθρο 92 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργού Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι υπηρεσιακοί παράγοντες που φέρουν την τελική υπογραφή απόφασης δεν μπορούν να συμμετέχουν σε γνωμοδοτικά όργανα.


Η νέα σύνθεση του ΚΑΣ μοιάζει απόλυτα ελεγχόμενη από τη διοίκηση του ΥΠΠΟ και πολλά πράγματα θα γίνουν πλέον ευκολότερα για όσα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...