Σάββατο, Φεβρουαρίου 29, 2020

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙA ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ποιοι δικαιούνται ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Τροποποίηση της ΚΥΑ σχετικά με την απαλλαγή καταβολής αντιτίμου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργεία και συνταξιούχοι λειτουργοί της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι μετά την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, από την 1η Νοεμβρίου 2019, ισχύει τροποποιημένη η Κοινή Υπουργική Απόφαση της 1ης Ιουλίου 2019, που αφορά στον καθορισμό του αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων και την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου. (Αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΜΕΕΠ/ΤΑΜΣ/346553/247338/5874/3323 – ΦΕΚ Τεύχος B 2666/01.07.2019 Καθορισμός αντιτίμου επίσκεψης οργανωμένων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων και μουσείων – Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου.)

Αναλυτικά, από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης απαλλάσσονται:
 Αποτέλεσμα εικόνας για Τα άτομα με αναπηρία
  • Τα άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως του βαθμού αναπηρίας, εφόσον προσκομίσουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό.
     
  • Οι γονείς ατόμων με αναπηρία, ανεξαρτήτως του βαθμού αναπηρίας του παιδιού τους, με την επίδειξη του πιστοποιητικού αναπηρίας.
      
  • Τα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και αντίστοιχων επιμελητηρίων κρατών-μελών της Ε.Ε. και του ΕΟΧ, με την επίδειξη κάρτας-μέλους σε ισχύ.

Δικαίωμα Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης, το οποίο εκδίδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ έχουν:
  •  Οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι λειτουργοί της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης.Αποτέλεσμα εικόνας για ενεργεία λειτουργοί της Α’ βάθμιας, Β’ βάθμιας και Γ’ βάθμιας εκπαίδευσης.

  •   Οι πτυχιούχοι Ιστορικών και Αρχαιολογικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών, καθώς και των Σχολών Αρχιτεκτονικής, των Σχολών Καλών Τεχνών, των Σχολών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμπεριλαμβανομένων και των Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ε.Ε., καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των σχολών αυτών. 

  • Οι πτυχιούχοι Μουσειακών Σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ε.Ε., καθώς και οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των σχολών αυτών. 
  • Ακόμη, στην ευρύτερη κατηγορία των νέων έως 25 ετών, που δικαιούνται δωρεάν είσοδο, περιλαμβάνονται οι φοιτητές και σπουδαστές των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του ΕΟΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...