Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020

Αυτοί που μιλούσαν για κωλοτούμπες...



1. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το 2018 για τη Συμφωνία των Πρεσπών:  «Είναι μια αντεθνική συμφωνία, που δεν έπρεπε να γίνει!»



 Βαρβιτσιώτης για Β. Μακεδονία: Τα πολιτικά ζητήματα μεταξύ μας έχουν επιλυθεί με τις Πρέσπες

2. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το 2019 για τη Συμφωνία των Πρεσπών:Αποτέλεσμα εικόνας για backward  roll animated gifs

Για «πολιτικά ζητήματα που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.
«Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας.
Και επομένως, προκειμένου να κάνουμε αυτές τις κινήσεις στην οικονομία, νομίζω ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον καθένα πώς  δίνονται τα ονόματα των προϊόντων και πώς να υπερασπιστούμε τις ελληνικές εταιρείες που έχουν ξοδέψει πραγματικά χρόνο και χρήμα για να επενδύσουν στην ονομασία τους και στην αναγνώριση των προϊόντων τους».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για Δυτικά Βαλκάνια: Ξεμπλοκάρει η ενταξιακή διαδικασία τους3. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης χθες : συμφωνούμε στο νέο πλαίσιο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεμπλοκάρουν επιτέλους οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με τα Δυτικά Βαλκάνια!Αποτέλεσμα εικόνας για double front flips  animated gifs

Δύο σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα ενέκρινε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με δήλωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης.
Η πρώτη, αφορά τo νέο πλαίσιο διεύρυνσης προκειμένου να ξεμπλοκάρει η ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων:

«Σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητήθηκαν δύο πολύ σημαντικά, για την Ελλάδα, θέματα και έλαβαν την έγκριση του. Το πρώτο, αφορά στη διαδικασία της διεύρυνσης. Μετά την πετυχημένη σύνοδο στην Θεσσαλονίκη, σήμερα αποφασίσαμε ότι συμφωνούμε στο νέο πλαίσιο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεμπλοκάρουν επιτέλους οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με τα Δυτικά Βαλκάνια. Για εμάς το γεγονός ότι, πλέον, στην διαπραγματευτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μπαίνουν πάρα πολύ ψηλά οι σχέσεις καλής γειτονίας, είναι ένα σημείο το οποίο υποστηρίζουμε θερμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: