Σάββατο, Φεβρουαρίου 22, 2020

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Waterloo: Sergey BondarchukΒΑΤΕΡΛΩ

Μια μεγαλειώδης συμπαραγωγή μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Ιταλίας, δια χειρός Sergey Bondarchuk!

 Όπως και το "Πόλεμος και Ειρήνη"(1966), το έτερο σπουδαίο έργο του Bondarchuk, η ταινία διαθέτει μεγαλειώδεις σκηνές μάχης, που διακρίνονται για τον ρεαλισμό τους και μοιάζουν με ντοκουμέντα.

Αποτελεί, ακόμη, ένα εντυπωσιακό ψυχογράφημα ενός από τα σημαντικότερα πρόσωπα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιστορίας, που εντυπωσιάζει ακόμα με τη στρατιωτική ιδιοφυΐα και τον αδίστακτο χαρακτήρα του.
 Πρωτότυπος τίτλος: Waterloo Βαθμολογία IMDb: 7,3/10 Σκηνοθεσία: Sergey Bondarchuk Πρωταγωνιστούν: Rod Steiger, Christopher Plummer, Orson Welles, Jack Hawkins, Virginia McKenna


Υπόθεση: Στις 11 Απριλίου του 1814, ο Ναπολέων Βοναπάρτης παραιτείται από το θρόνο της Γαλλίας. Έπειτα από 18 χρόνια απόλυτης εξουσίας, όπου ο Ναπολέοντας έσπειρε το τρόμο και το πόλεμο στην Ευρώπη, βλέπει τους εχθρούς του να καταλαμβάνουν το Παρίσι και τον ίδιο να εξορίζεται στο νησί της 'Ελμπα. Κανείς δεν φαντάζεται ότι, ένα χρόνο αργότερα, ο Ναπολέων θα επανέλθει στην εξουσία. Ούτε ότι θα ξαναγίνει ο ισχυρότερος άνδρας της Ευρώπης. 'Ετσι, ενώ οι νικητές διαφωνούσαν για τους όρους της ειρηνευτικής συνθήκης στο Συνέδριο της Βιέννης, ο Ναπολέων καταστρώνει, στην εξορία, τα σχέδιά του. Τα σχέδια... που θα οδηγήσουν στην ηρωική και αιματηρή μάχη του Βατερλώ. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣBattle of Waterloo 1815.PNG

Μάχη του Βατερλώ - Βικιιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: