Τρίτη, Ιανουαρίου 21, 2020

Ο γιατρός Αντώνης Λαγγουράνης συμβουλεύει

https://www.protoporia.gr/repository/covers/30/303347.jpgΗ σχέση ανάμεσα στην διατροφή και την υγεία ξέρουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ότι είναι πολύ στενή. Το βιβλίο όμως του κυρίου Αντώνη Λαγγουράνη, που έχει τον τίτλο "Ποιος μπορεί να μας γιατρέψει" έχει τα εξής προτερήματα:
• Είναι γραμμένο σε απλή, κατανοητή, για τον κάθε ένα, γλώσσα, χωρίς να χάνει τίποτα από την επιστημονική του διάσταση.
• Δεν είναι μονόπλευρο. Δεν προσπαθεί δηλαδή να μας μυήσει σε μια νέα θεωρία που λύνει το πρόβλημα όλων των ασθενειών, αλλά μας δείχνει μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και κάνοντας χρήση της επιστημονικής γνώσης κάτι που όλοι έχουμε ξεχάσει: την καθημερινή μας δραστηριότητα και τις συνέπειες της στην υγείας μας.
• Επίσης είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να πάρει χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που αφορούν αυτή την καθημερινότητα, οι οποίες μπορούν να τον βοηθήσουν να επενδύσει στην υγεία του, αρκεί να θέλει να αλλάξει συμπεριφορές και συνήθειες.

Θα μπορούσε ο κατάλογος που αφορά τα προτερήματα του βιβλίου να συνεχιστεί, αλλά πιστεύω ότι είναι καλλίτερα να ανακαλύψετε εσείς την αξία του βιβλίου διαβάζοντας του. Είναι ευνόητο ότι συστήνω ανεπιφύλακτα το βιβλίο σε όσους επιθυμούν να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά κάποιες ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τέλος, λίγα λόγια για τον συγγραφέα, έτσι όπως τα βρήκα στο ίδιο το βιβλίο. Ο κος Αντώνης Λαγγουράνης, είναι παθολόγος-νεφρολόγος και δουλεύει επί δεκαετίες σε μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1999 ανέλαβε την διεύθυνση της μονάδας τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και έχει ασχοληθεί με τις μεταμοσχεύσεις για πολλά χρόνια, ως διευθυντής συντονισμού και ελέγχου των μεταμοσχευτικών διαδικασιών.


Δημήτρης Πανταζής
Φαρμακοποιός

«Ο Γιατρός στον ΙΑΝΟ» | Αντώνης Λαγγουράνης (Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020)

Η χθεσινή  απολαυστική ομιλία του χαρισματικού γιατρού και ανθρώπου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στις ευεργετικές ιδιότητες του μαγνησίου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...