Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2019

Η συνομοταξία των σφογγοκωλαρίων και ο Μέγας Κούλης




Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του | tovima.grΟσφυοκαμπτισμός: βασικό γνώρισμα των δουλοπρεπών και των καιροσκόπων.
Η συνομοταξία των σφογγοκωλαρίων είναι διαχρονική. Παλαιότερα  ανθούσε  ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα αυταρχικά.
Σήμερα είναι διάχυτη παντού , αφού γλείφει με την ίδια ευκολία  έναν ελέω Θεού αυτοκράτορα, ένα  παρανοϊκό δικτάτορα αλλά και  έναν πετυχημένο  επιχειρηματία ή έναν handsome  και ευειδή πολιτικό.
Μέλημα  των ασπόνδυλων ανθρωποειδών  είναι η  επιβίωσή τους  μέσα σε ένα ανασφαλές περιβάλλον . Γλείφοντας , έρποντας και με  πολύκλαδα κέρατα,  δε φείδονται ποτέ εμετικών προσωνυμίων και γλοιωδών προσαγορεύσεων,  για  να αποσπάσουν ένα μειδίαμα , για ένα  ευμενές βλέμμα των πανίσχυρων  αφεντικών τους.
Δεν έχει σημασία να αναφέρουμε  πώς αποκαλούσαν οι αυλοκόλακες τους Φαραώ, οι Μακεδόνες παρακοιμώμενοι τον Μέγα Αλέξανδρο, οι περιδεείς συγκλητικοί τον Νέρωνα και τον Καλιγούλα, οι Οθωμανοί Τούρκοι τους σουλτάνους, οι φασίστες τον γελοίο μπουφόνο Μουσολίνι, οι Ναζί τον παρανοϊκό Χίτλερ , οι Σταλινικοί τον αιματοβαμμένο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν, οι Ερυθροφρουροί τον "μεγάλο οδηγητή" τους Μάο.
Ελάχιστοι σήμερα γνωρίζουν τις εμετικές προσαγορεύσεις
των διαφόρων  δικτατόρων ανά την υφήλιο, όπως, λόγου χάρη,  συμβαίνει με τα άρρενα μέλη της βασιλικής οικογένειας
της Σαουδαραβίας που καθένα τους αποκαλείται  πανεπόπτης ήλιος, μέγα άστρο του Ισλάμ,πολυεύσπλαχνος, πολυέλεος, μεγάλος πατέρας του λαού, αιώνιος ζωοδότης , όαση ζωής του έθνους κλπ.

Απόλυτη σχεδόν είναι η άγνοιά μας για το πώς "κατασκευάζονται"
οι "θεότητες" της σύγχρονης ζωής από τα επαγγελματικά επιτελεία των σαϊνιών επικοινωνιολόγων και των μάγων διαφημιστών και κυρίως των καλοπληρωμένων κονδυλοφόρων, που λιβανίζουν και προβάλλουν με  τους πιο ευφάνταστους  τρόπους άχρηστους πολιτικούς ή δημόσιες περσόνες της περιττωμματικής τέχνης και της κατασκότεινης μπίζνας .
Πάρετε για παράδειγμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που έχει συνδέσει λόγω αμαρτωλής οικογενείας , φαύλης πολιτικής παράταξης αλλά και της μελανής προσωπικής του διαδρομής  με ό,τι πιο σάπιο  έχει να επιδείξει μεταπολεμικά ο τόπος .
Ο πολιτικός αυτός , αντί να έχει αποχωρήσει κατησχημένος από την πολιτική για τα δεινά που έχει προκαλέσει στον τόπο, όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά και κατάφερε να αναδειχθεί πρωθυπουργός. Πώς; Μα σπρωγμένος από ένα πανίσχυρο μιντιακό κατεστημένο, που καλλιέργησε με απόλυτη επιτυχία το Σύνδρομο της Στοκχόλμης σε έναν ολόκληρο λαό, με αποτέλεσμα να μισήσει τον ελευθερωτή του και να ερωτευτεί τον καταστροφέα του . 
Αποτέλεσμα εικόνας για Κρουστάλλη Δήμητρα  Προχθές στην αγιογραφία που του έκανε στο Μαρινάκειο Βήμα  με τη μορφή συνέντευξης , η «οι κρατιστές (του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί να μιλούν (εναντίον μας) για κρατισμό και αυτοί που καθήλωσαν τη χώρα δεν μπορεί να μιλούν για παραγωγικότητα και για ανάπτυξη», χωρίς να του κάνει την ερώτηση που θα ξεπεταγόταν αυθόρμητα από τα χείλη  ενός στοιχειωδώς λογικού  ανθρώπου :  «Εντάξει πρόεδρε, αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κρατιστές και καθήλωσαν επί τέσσερα χρόνια τη χώρα , εσείς όμως, οι τόσο παραγωγικοί και φιλαναπτυξιακοί, όπως λέτε, γιατί  οδηγήσατε στη χρεοκοπία τη χώρα  , με το 15% έλλειμμα που  άφησε  πίσω της η παράταξή σας; ».
 Φυσικά, μην περιμένετε να κάνει ποτέ συστημικός δημοσιογράφος τέτοιες βλακώδεις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι από αυτούς  είναι σε διατεταγμένη (με το αζημίωτο)  αποστολή να φτιάχνουν όμορφα παραμυθάκια της Χαλιμάς και να τα σερβίρουν στους  αφελείς  σε στραφταλιστά περιτυλίγματα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Gerontakos
  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...