Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2019

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ

Το τσίρκο αποτελεί θίασο, συνήθως περιοδεύοντα, αποτελούμενο από ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν ή και ζώα, ο οποίος δίνει παραστάσεις. Οι παραστάσεις του τσίρκου έχουν εξελιχθεί από την εμφάνιση του σύγχρονου τσίρκου το 1768 στο Λονδίνο, όταν περιλάμβανε επιδείξεις ιππικών ικανοτήτων. Μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα είχε επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη και στη Αμερική, όπου άρχισαν οι πρώτες παραστάσεις με την παρουσίαση άγριων ζώων και η χρήση τέντας. Το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα θεωρείται η χρυσή εποχή του τσίρκου. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα τσίρκα πάλεψαν για την επιβίωσή τους, όμως μετά τη δεκαετία του 1950 γνώρισαν νέα περίοδο ακμής, και εμφανίστηκαν νέες μορφές τσίρκου, χωρίς ζώα, οι οποίες δίνουν έμφαση στα ακροβατικά και συμπεριλαμβάνουν και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θέατρο και τον χορό.

el.wikipedia.org

http://www.behrens-reisen.de/global/show.image.php?x=950&y=850&id=25306143ο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου Μόντε Κάρλο 2019

Κάθε χρόνο εδώ και πολύ καιρό, στο Μόντε Κάρλο, δίνει  παραστάσεις κάποιο από τα καλύτερα τσίρκο του κόσμου.  Η φετινή διοργάνωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, διότι μερικά από τα νούμερα που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτότυπα και θαυμάσια εκτελεσμένα, γεγονός που θα αντιληφθείτε και εσείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...