Κυριακή, Δεκεμβρίου 22, 2019

Η πραγματική Βία που καταπνίγεται από τις Δημοσιογραφικές Ομάδες Καταστολής της Αλήθειας (ΔΟΚΑ)


Eπιτελική βία, μιντιακή ουτοπία


Του Αυγερινού Χατζηχρυσού
Πολύς λόγος γίνεται περί βίας, καταστολής, νομιμότητας, νομιμοφροσύνης, Εξαρχείων, ΜΑΤ στον κυκεώνα των μέσων από-ενημέρωσης, που αντί της αναζήτησης της αλήθειας διαβάζουν τα δελτία τύπου της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση επικοινωνίας και όχι ουσίας επέστρεψε την χώρα στον τηλεοπτικό σημιτικό μεσαίωνα, όπου η πολιτική ήταν ό,τι προβάλλεται στην τηλεόραση. Τι κι αν η κοινωνία αιμορραγούσε για να μπούμε στο ΕΥΡΩ, έσφιγγε το ζωνάρι το 2010 για να σώσει τις Τράπεζες, πλήρωνε τα εξοπλιστικά του Άκη και τα σκάνδαλα της Siemens; Οι opinion makers ενοχοποιούσαν τον μεροκαματιάρη με την φράση «μαζί τα φάγαμε»
Όμως η πραγματική βία, η επιτελική βία, είναι αλλού.
Ανομία είναι όταν απροειδοποίητα διακόπηκαν οι χημειοθεραπείες του Νοσοκομείου Πατρών. Καρκινοπαθείς κατήγγειλαν ότι το πρόγραμμα χημειοθεραπειών σταμάτησε, χωρίς είναι σε θέση κανείς να τους απαντήσει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία.

Ανομία είναι όταν στην Σαντορίνη υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, αλλά το τμήμα δεν λειτουργεί, επειδή δεν  έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ παραιτήθηκε ο διοικητής, πριν καν αναλάβει, γιατί δεν πληρούσε τα προσόντα, αν και είχε επιλεγεί από τον Υπουργό για  τα  «πολιτικά προσόντα» του.
Ανομία είναι όταν από την μια η κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, για να είναι όλες οι κάμερες κοντά στα στούντιο των δελτίων ειδήσεων, με σκηνικά τις γειτονιές των Εξαρχείων για την ταινία «Τάξη κι Ασφάλεια»,  κι από την άλλη μια ηλικιωμένη να δολοφονείται  φρικτά μέρα μεσημέρι με τους δράστες να την πατούν με αυτοκίνητο σπάζοντας όλα τα κόκαλα της. Κι όταν επίσης  στη Νίκαια συμμορίες ανηλίκων  έχουν γίνει μάστιγα, ληστεύοντας μαθητές, στο Κολωνάκι το εμπόριο ναρκωτικών να  θερίζει , ενώ  για την επαρχία απλώς δεν μαθαίνουμε τίποτα.
Η «Τάξη κι Ασφάλεια» δεν αφορούσε ποτέ τους «κάτω» , όπου πάντα εφαρμόζεται ο Νόμος ακόμη για μια κλήση της τροχαία. Αυτοί που οιμώζουν για «Τάξη κι Ασφάλεια» είναι αυτοί που ποτέ δεν τιμωρούνται. Ούτε για μίζες 13.000.000 ευρώ σε φοιτητικό λογαριασμό  ούτε για απιστία στο ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί παραγράφηκε , ούτε ακόμη για ασέλγεια σε ανήλικες ψυχές, γιατί επίσης παραγράφηκε. Φρόντισαν οι πολιτικοί συνεργοί της ENERGA να διωχθουν οι ένοχοι  μόνον για την υπεξαίρεση από το δημόσιο αλλά όχι και προς ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, διότι «αποτελεί αντικείμενο μιας ιδιωτικής διαφοράς» (sic).
Η «Τάξη κι Ασφάλεια» είναι πρόβα νομιμοφροσύνης για το τσουνάμι εξώσεων που έρχεται στις πρώτες κατοικίες. Εκεί όπου κατασκεύασαν μια «πλατφόρμα προστασίας» α΄ κατοικίας, μια παρωδία, για τα προσχήματα, στην οποία κανείς δεν μπορεί ενταχθεί. Για να έχουν το επιχείρημα ότι «προστατεύουν τους αδύναμους», ενώ  ξεσπιτώνουν κόσμο. Έβαλαν τόσες δικλείδες, τα γνωστά «μικρά γράμματα», που από του 200.000 και πλέον ενδιαφερόμενους κατάφεραν να συμπληρώσουν την αίτηση 51.591 χρήστες και τελικά εγκρίθηκαν μόλις 17!

Στην τηλεοπτική οθόνη όμως η εικόνα όλων των παραπάνω δυστοπικών αλλάζει.
Η βία των μέσων ενημέρωσης, κόντρα στην πραγματικότητα, προβάλλει στην τηλοψία μια πλαστή εικόνα ευημερίας και υψηλών – σταλινικών – δημοσκοπικών ποσοστών αποδοχής του επιτελικού πρωθυπουργού, συζύγου, αθλητή, απλού ανθρώπου.
Έχει διαμορφωθεί ένα πεδίο οργουελικού ολοκληρωτισμού, που εγκλωβίζει κάθε προσπάθεια εκδημοκρατισμού, αφού κάθε διαφορετική άποψη είτε εξοβελίζεται από τα δελτία ειδήσεων είτε αντιμετωπίζεται με ειρωνεία είτε (στην ΕΡΤ) κόβουν και ράβουν ακόμη και ολόκληρες φράσεις από δελτία τύπου κομμάτων που δεν αρέσουν στον Πρωθυπουργό!
Βία είναι ότι για κάθε μισθό Κίνας πρέπει να ανεχτούμε, για το καλό της ανάπτυξης, την αυθαιρεσία των κρατικών λειτουργών, των θαλασσοδανείων, της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας, των μιζών
Βία είναι η πολιτική που καταδικάζει τους νέους στην ανεργία και τη φτώχεια και τους συνταξιούχους να ζουν σαν φυτά, μόνο για να πληρώνουν τους φόρους και τα φάρμακα τους μέχρι το βιολογικό τους τέλος
Βίαείναι το ότι ο δημόσιος χώρος έχει αντικατασταθεί από την ανεξέλεγκτη αυταρχική εξουσία των νόμων που δίνουν ασυλία στους Τραπεζίτες για να ξεπλύνουν χρήμα.
Βία είναι ο λαϊκισμός και τα στερεότυπα που επινοούν οι μηχανισμοί και τα δίκτυα των ακριβοπληρωμένων ελίτ που πουλούν φθόνο και μνησικακία στον συνάνθρωπο. 
Ελπίδα είναι ο 21χρονος ρεπόρτερ του KONTRA που έγινε viral, με το δημοσιογραφικά άρτιο ρεπορτάζ του από τα Εξάρχεια, γιατί αφύπνισε με αυτή την πολιτική του πράξη, τα ενοχοποιημένα, από τους ακροδεξιούς παλιάτσους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δημοκρατικά ανακλαστικά της κοινωνίας μας, απλώς υπερβαίνοντας τα όρια της στερεότυπης πράξης και του υποκριτικού καθωσπρεπισμού των media.
Η ελπίδα απέναντι στην επιτελική βία και μιντιακή ουτοπία, βρίσκεται στον κάθε πολίτη που μπορεί να γίνει φορέας της εξέγερσης στην κακιστοκρατία των ελίτ.
Το κείμενο-επιστολή δημοσιεύτηκε στην KONTRA NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)