Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2019

Επίθεση Ν. Σαραντάκου στον Απόστολο Δοξιάδη - Τον κατηγορεί για «μακαρθισμό»

Πηγή:topontiki.gr

Επίθεση Ν. Σαραντάκου στον Α. Δοξιάδη - Τον κατηγορεί για «μακαρθισμό» - Media

Με μια πολύ σκληρή ανάρτηση σχολίασε ο ο συγγραφέας και μεταφραστής Νίκος Σαραντάκος την ανοιχτή επιστολή του Απόστολου Δοξιάδη με την οποία επιτέθηκε στον δημοσιογράφο των «Νέων» Δημήτρη Μανιάτη για σχόλιό του στα social media που αφορούσε τη συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν. Σαραντάκος κατηγορεί τον Α. Δοξιάδη για «μακαρθισμό» και ζητά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Όλη η ανάρτηση έχει ως εξής:


«Ο ΑΠ. ΔΟΞΙΑΔΗΣ, Ο ΔΗΜ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΘΙΣΜΟΣ
Ο Απόστολος Δοξιάδης, προσφατα διορισμένος εθνικος συντονιστής για τα ασυνόδευτα παιδιά, απεύθυνε ανοιχτή επιστολή στη διεύθυνση των Νέων όπου ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργάζεται πλέον με τα Νέα (με τα οποία έχει ευκαιριακή συνεργασία, όπως λέει) και μάλιστα ματαιώνει συμφωνημένη συνέντευξή του προς την εφημερίδα, εφόσον τα Νέα συνεχίζουν να έχουν συντάκτη τους τον Δημήτρη Μανιάτη, τον οποίο αποκαλεί "σταλινόμορφο δημοσιογραφίσκο" και στη συνέχεια τον περιλούζει με ένα σωρό βρισιές.
Αιτία αυτής της πρωτοφανούς επίθεσης, που αποβλέπει στην επαγγελματική και ηθική εξόντωση ενός επαγγελματία δημοσιογράφου, είναι ότι ο Μανιάτης εκφράστηκε υβριστικά στο Φέισμπουκ για την κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, συνεργάτρια του κ. Δοξιάδη στην ως άνω δημόσια θέση. (Να σημειωθεί ότι η κ. Αγαπηδάκη είχε πρώτη στο παρελθόν επιτεθεί σκαιότατα στον κ. Μανιάτη από το ΦΒ, προσβάλλοντας την επαγγελματική του επάρκεια).
Την κ. Αγαπηδάκη την έμαθα από τα θηριώδη ψέματα που δημοσίεψε κατά του κ. Νίκου Καρανίκα, όταν τον κατηγόρησε ψευδώς ότι εισπράττει 6500 ευρώ το μήνα για υπερωριακή απασχόληση, και όταν στη συνέχεια αρνήθηκε να ανασκευάσει τίμια όπως επιβαλλόταν. Από αυτό το περιστατικό έχω σχηματίσει την εντύπωση πως είναι άτομο ανέντιμο. Αλλά δεν παραξενεύτηκα όταν διορίστηκε από τον πρωθυπουργό στη θέση της εθνικής συντονίστριας, διότι έχει αποδειχτεί πως όλοι όσοι έβριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν διοριστεί σε δημόσιες θέσεις -κάτι σαν "επίδομα αντιστασιακού 2015-2019", όπως έγραψα προχτές.
Έχει βέβαια δικαίωμα ο κ. Δοξιάδης να τσακώνεται για χάρη της κ. Αγαπηδάκη. Αμφιβάλλω όμως αν έχει το δικαίωμα να ζητάει από τη διεύθυνση των Νέων να πάρει θέση για κάτι που έγραψε ο κ. Μανιάτης όχι στην εφημερίδα αλλά στο Φέισμπουκ. Περαιτέρω, πιστεύω ότι σαφώς δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί, εμμέσως αλλά σαφώς, την απόλυση ενός επαγγελματία δημοσιογράφου για απόψεις που αυτός εξέφρασε, εφόσον αυτο το κανει προβάλλοντας την θέση του στον κρατικό μηχανισμο ως εθνικός συντονιστής αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. Τότε έχουμε ξεκάθαρα μακαρθισμό.
Και εδώ μπαίνει και ένα ζήτημα για τον πρωθυπουργό. Εγκρίνει την τρομοκρατική και λογοκριτική παρέμβαση του κ. Δοξιάδη;
Και τι λέει η ΕΣΗΕΑ για το κρούσμα αυτό;
Αλληλεγγύη λοιπόν στον Δημήτρη Μανιάτη, αντισταση στην μονολιθική ομοφωνία που θέλουν να επιβάλουν οι λεγόμενοι "φιλελεύθεροι" διανοούμενοι».

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΜΥΘΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΟΒΑΡΕΜΕΝΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ
Διάλεξη του Νίκου Σαραντάκου με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική γλώσσα» - Librairie Altrimenti, Luxembourg Οργάνωση: Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...