Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2019

ΒΟΛΙΒΙΑ : Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

https://www.pronews.gr/sites/default/files/styles/full/public/article/2019/11/06/volivia.jpg?itok=6L_nt_ir

1. Ο πρωτεργάτης της «πορτοκαλί εξέγερσης» της Βολιβίας, Λουίς Φερνάντο Καμάτσο




Ο πρωτεργάτης της «πορτοκαλί εξέγερσης» της Βολιβίας, Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, προήλθε από την Ένωση Νεολαίας Σάντα Κρουζ (UJC), μια φασιστική παραστρατιωτική οργάνωση που συνδέθηκε με δολοφονίες εναντίον του Μοράλες. Η ομάδα είναι διαβόητη για επιθέσεις κατά των αριστερών, των αυτόχθονων αγροτών και των δημοσιογράφων, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί μια βαθιά ρατσιστική, ομοφοβική ιδεολογία.
Από τότε που ο Μοράλες άρχισε να ασκεί καθήκοντα το 2006, το UJC έχει αγωνιστεί για αυτονομία από μια χώρα που πιστεύουν ότι κυριεύτηκε από τη «σατανικό ινδιάνικο πληθυσμό».
Το UJC είναι το βολιβιανό ισοδύναμο του Ισπανικού Φαλάντζ, του RSS της Ινδίας και του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ της Ουκρανίας. Το σύμβολό του είναι ένας πράσινος σταυρός που φέρει ισχυρές ομοιότητες με λογότυπα φασιστικών οργανώσεων στη Δύση.
Και τα μέλη του είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν το ναζιστικό χαιρετισμό «Sieg Heil»

_____________________________________


2. Ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ο θρησκευτικός φονταμενταλιστής που οδήγησε το πραξικόπημα στη Βολιβία

Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτών της πόλης Santa Cruz, ο Camacho ήταν ο πρώτος που συγκάλεσε μια περιφερειακή απεργία, βασισμένη σε αυτό που θεωρούσε «τεράστια απάτη» στις εκλογές, αλλά οι πρωτοβουλίες του άρχισαν γρήγορα να ξεδιπλώνονται σε εθνικό επίπεδο.
Η Camacho είναι ιδιοκτήτης της Grupo Empresarial Nacional Vida SA, η οποία κατέχει επενδύσεις άμεσα ή έμμεσα σε εταιρείες όπως η Conecta, η Tecorp, η Xperience, η Fenix ​​Seguros, καθώς και η Nacional Seguros Vida της μητροπολιτικής κλινικής της Αμερικής. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ορισμένες από αυτές τις επενδύσεις εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Παναμά», της φοροδιαφυγής σε φορολογικούς παραδείσους της Κεντρικής Αμερικής.
Εκτός από το ότι είναι επιχειρηματίας και πολιτικός ηγέτης, είναι επίσης δικηγόρος, είναι 40 ετών και μπορεί να υπερηφανεύεται για τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro είναι καθολικός που κατάφερε να σχηματίσει συμμαχία με φονταμενταλιστικούς ευαγγελικούς τομείς – στην πραγματικότητα είχε μια συνάντηση τον Μάιο του τρέχοντος έτους με τον Βραζιλιάνο υπουργό Εξωτερικών Ερνέστο Αραούχο στη Μπραζίλια, σύμφωνα με το περιοδικό Βραζιλιάνικο Φόρουμ
Σε όλες τις παρεμβάσεις του πριν την παραίτηση του Evo Morales, ο Camacho υποσχέθηκε ότι «θα κάνω τον Θεό να επιστρέψει στο Palacio Quemado» και στην πραγματικότητα το έπραξε μετά την παραίτηση του Evo Morales και του Álvaro García Linera, με μια Βολιβιανή σημαία, σε ένα είδος αυτοσχέδιας λειτουργικής τελετής.(ΕΙΚΟΝΑ 2)
Οι δηλώσεις του υποδηλώνουν μια δίψα για εκδίκηση: «Να γράψουμε τα ονόματα των ύποπτων ανθρώπων αυτής της πόλης γιατί θέλουμε να φύγουν αύριο στη φυλακή, αλλά όχι για δυσαρέσκεια και μίσος αλλά για δικαιοσύνη».
Παρόλο που λέει ότι δεν υπάρχει δυσαρέσκεια και μίσος, οι πρακτικές των οπαδών του το αρνούνται, όπως φάνηκε στην βάρβαρη δράση εναντίον της δημάρχου Patricia Arce, της πόλης Vinto, που επιτέθηκε και ταπεινώθηκε σε μια πλατεία.
Υπάρχουν επίσης καταγραφές παρόμοιων επιθέσεων σε συνηθισμένους ανθρώπους, όπως μια γυναίκα που αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη στα γόνατά της επειδή εξέφρασε τη διαφωνία της με την απεργία που κάλεσε ο δεξιός ηγέτης.
Επιπλέον, συνήθως αναφέρεται στον εαυτό του ως το «Macho Camacho», ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται επίσης από τους οπαδούς του.
Πηγή: https://www.eldesconcierto.cl/…/luis-fernando-camacho-el-f…/
Μετάφραση: Guernica.eu
infonewstime.wordpress.com

 3.

Α. Χατζηστεφάνου: Πώς στήθηκε το πραξικόπημα της Βολιβίας

Για τα πραγματικά αίτια αλλά και το μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε για την ανατροπή του προέδρου της Βολιβίας συζήτησε ο Άρης Χατζηστεφάνου με τον δημοσιογράφο Κώστα Ράπτη στην εκπομπή «Ω, τι κόσμος» στον Αθήνα 9,84.

Οι δυο δημοσιογράφοι συζητούν για την ιστορία των αμερικανικών προσπαθειών ανατροπής του Μοράλες αλλά και τον ρόλο που έπαιξε ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: