Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ...ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Τεύκρο Μιχαηλίδη

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στην Αθήνα, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον γνωστό συγγραφέα και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ)  Τεύκρο Μιχαηλίδη, που κέρδισε τους αναγνώστες ξετυλίγοντας τις ωραίες αστυνομικές ιστορίες του με τη συνδρομή της επιστήμης του, των μαθηματικών.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στην πόλη που συνδέονται, κυρίως, με τους ήρωές του, οι οποίοι διατρέχουν χρόνους και τόπους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, εκεί όπου μπορούμε να συναντήσουμε δυο ηρωΐδες του Τεύκρου Μιχαηλίδη, τη Θεανώ και τη Σωσσάνα, σπουδάστριες της Ακαδημίας Πλάτωνος, στα χρόνια του Ιουστινιανού.
Η δεύτερη στάση θα γίνει επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί όπου βρισκόταν η οικία του Πρόκλου που υπήρξε Διευθυντής της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η τρίτη στάση θα γίνει θα γίνει επί της Λεωφόρου Αμαλίας, στην περιοχή με τα «Ρεμπετάδικα», όπου ο μαθηματικός Στέφανος Κανταρτζής από τα Πυθαγόρεια εγκλήματα, καμιά φορά έπινε ένα ποτήρι κρασί και άκουγε ένα-δυο τραγούδια, στην Αθήνα της δεκαετίας του 1920
Η τέταρτη στάση θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, με αναφορά στις γωνιές της αθηναΙκού κέντρου, όπου συχνάζουν ή κατοικούν κάποιοι από τους ήρωες των έργων του Τεύκρου Μιχαηλίδη.
Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...