Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2019

Άνθρωποι σαν και μας ζούσαν στο παρελθόν

Myrtispic Mύρτις: το κορίτσι από την Αθήνα που πέθανε το 431 πΧ. και αναδομήθηκε από τον Σουηδό  γλύπτη Όσκαρ Νίλσον

Πρόσωπα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πριν από χιλιάδες χρόνια  αποκαλύπτονται σε εκπληκτικές φωτογραφίες, αφού ανακατασκευάστηκαν με έμπειρο τρόπο από Σουηδό γλύπτη. Ο Όσκαρ Νίλσον, από τη Στοκχόλμη, ξοδεύει περίπου 200 ώρες σε κάθε πρόσωπο που αναδημιουργεί, χρησιμοποιώντας κρανία που βρέθηκαν σε αρχαιολογικές ανασκαφές ως βάση. Δημιουργεί ψηφιακές σαρώσεις αυτών των κρανίων για να τα  χαρτογραφήσει με απόλυτη λεπτομέρεια και χρησιμοποιεί έναν 3D εκτυπωτή για να τα ανοικοδομήσει, σχηματίζοντας μια βάση εργασίας .

 Στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις γνώσεις ανατομίας που έχει  για την επικάλυψη των οστών με μύες,  κατευθυνόμενος  από τα επιστημονικά ευρήματα - συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του DNA - που προέρχονται από  τους τάφους και  προσθέτει τις απαραίτητες λεπτομέρειες, όπως το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών και τα ρούχα. 

Μέχρι σήμερα έχει αναδημιουργήσει το πρόσωπο ενός  ευγενή Βίκινγκ,  ιδρυτή της Στοκχόλμης, μιας αρχαίας Περουβιανής βασίλισσας και απλών ανθρώπων από διάφορες εποχές του παρελθόντος της Βρετανίας και έναν άνθρωπο του Cro Magnon 40.000 ετών που βρέθηκε στη Γαλλία. bockstenmanpic
  Πάνω: Ο άνθρωπος του Bocksten: Τα λείψανα  του σώματος ενός μεσαιωνικού άνδρα βρέθηκαν σε ένα βάλτο στο δήμο Varburg , στη  Σουηδία. Κάτω : 
 bockstenmanpic2

Ο  Όσκαρ Νίλσον  εργάζεται για διάφορα μουσεία σε όλο τον κόσμο επί 20 χρόνια και λέει ότι βρίσκει το έργο του συναρπαστικό, καθώς κάθε πρόσωπο είναι  μοναδικό. Ο ίδιος  ήθελε να γίνει εγκληματολόγος,  όταν σπούδασε αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο τη δεκαετία του '90. «Απλώς ήθελα να δω πώς  μοιάζουν οι άνθρωποι από την ιστορία», πρόσθεσε. «Αγαπώ τα πρόσωπα της  ιστορίας». 
Ο αναδόμος αρχαιολόγος δημιουργεί ανακατασκευές αρχαιολογικών ευρημάτων με τη χρήση των υψηλότερων επιστημονικών τεχνικών και προτύπων, καταγράφοντας τελικά στο πλησιέστερο  βαθμό τη μορφή  ενός ατόμου όταν ζούσε  . «Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνουμε την ιστορία προσιτή και ενδιαφέρουσα στις νεότερες γενιές. «Τις περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι βλέπουν τη δουλειά μου,  λένε « Τον ξέρω αυτόν ! » ή « Αυτή η γυναίκα μοιάζει ακριβώς με τη θεία μου! ».

See  more: Incredibly Realistic Sculptures Of People Who Lived ...



Exclusive: This 7,000-year-old woman was among Sweden's ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...