Δευτέρα, Νοεμβρίου 11, 2019

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ , Η ΖΩΗ ΜΑΣ...


9789604619641.jpg 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Αγγλία, 1852
Ο βιολόγος Γουίλιαμ μελετά έναν νέο τύπο κυψέλης, που μπορεί να αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
Αμερική, 2007
Ο μελισσοκόμος Τζορτζ αντιστέκεται στην εκβιομηχάνιση της παραγωγής και ελπίζει ότι ο γιος του θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.
Κίνα, 2098
Σε έναν κόσμο χωρίς μέλισσες, η Τάο πασπαλίζει τα δέντρα με γύρη. Οι αρχές εξαφανίζουν τον γιο της κι εκείνη ξεκινά ένα σκληρό ταξίδι αναζήτησης.
Τρεις εκπληκτικές παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.
«Το πιο διορατικό νορβηγικό μυθιστόρημα που διάβασα μετά τον πρώτο τόμο του Κνάουσγκορντ.» –Expressen
«Αυτό το βιβλίο θα βουίζει στο κεφάλι μας για καιρό.» –Eva Hilde Murvold, Tronder Avisa
 
Η Μάγια Λούντε γεννήθηκε το 1975 στο Όσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος, και ζει στο Όσλο με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά. Η Ιστορία των μελισσών είναι το πρώτο της βιβλίο και έχει ήδη μεταφραστεί σε 35 γλώσσες. Ήταν Νο 1 best seller στη Γερμανία το 2017 σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων, με 500.000 αντίτυπα, και απέσπασε το 2015 το βραβείο Νορβηγών Βιβλιοπωλών. Η ιστορία των μελισσών αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τετραλογίας.
 
 Αποτέλεσμα εικόνας για bees animated gifs
 
ethnos.gr

Maja Lunde: Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα


Maja Lunde: Η βραβευμένη Νορβηγίδα συγγραφέας έρχεται στην Αθήνα
Η αγαπημένη συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Η ιστορία των μελισσών» και θα συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος
Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στη ζωή των ανθρώπων. Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών.
Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες; «Η ιστορία των μελισσών» είναι το πρώτο βιβλίο ενηλίκων της συγγραφέως, το οποίο κυκλοφορεί ήδη σε 25 χώρες, έχει λάβει μεταξύ άλλων διακρίσεων το βραβείο Bokhandlerprisen, υπήρξε best seller σε Νορβηγία και Γερμανία και έχει δρομολογηθεί ήδη η μεταφορά του σε τηλεοπτική σειρά. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας «The Climate Quartet», ενώ το επόμενο βιβλίο της σειράς (με πρωτότυπο τίτλο Blue) θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα μέσα στο 2020.
Πριν από το ντεμπούτο της στη λογοτεχνία ενηλίκων, η συγγραφέας είχε ήδη καθιερωθεί ως σεναριογράφος, ενώ ιδιαίτερα επιτυχημένα είναι τα βιβλία της για παιδιά. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το πολυβραβευμένο «Το πνεύμα του χιονιού», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της νορβηγικής λογοτεχνίας, το οποίο επίσης θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο.

Σχετική εικόνα

Maja Lunde | The Talks





Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...