Τετάρτη, Νοεμβρίου 06, 2019

ΤΕΛΙΚΑ , ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ, ΚΥΡΙΕ ΛΟΒΕΡΔΕ!

Επίορκοι και οι εφέτες;

Ενώ η συντονισμένη ανθρωποφαγία εναντίον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς συνεχίζεται και ενώ η κυβέρνηση επιμένει να τινάξει στον αέρα τις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δημοσιεύτηκε χθες το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών με βάση το οποίο συντάχθηκε το βούλευμα που απορρίπτει το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εξαίρεση του συνόλου των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς από την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Στη Βουλή το απορριπτικό βούλευμα για την εξαίρεση των εισαγγελέων  ... - efsyn


Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και έκριναν αστήρικτες και αόριστες τις καταγγελίες Αγγελή και Ράικου στις οποίες βασίστηκε η απόφαση των βουλευτών της Ν.Δ. για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Τελικά φαίνεται ότι τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης παραμένουν σε εγρήγορση, ειδικά όταν ακόμα και η κοινή λογική λέει ότι ένας ύποπτος και ελεγχόμενος για διάπραξη ποινικών αδικημάτων δεν αρκεί για να ακυρώσει μια επίπονη προανακριτική διαδικασία, όπως είναι η ογκώδης δικογραφία διερεύνησης του μεγάλου σκανδάλου.
Οι δικαστές, όμως, όπως και η εισαγγελέας που εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης, επισημαίνουν στο σκεπτικό τους ότι σε αυτές ακριβώς τις αόριστες καταθέσεις στηρίχθηκε η πρόταση των κυβερνητικών βουλευτών για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Οι προσπάθειες να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης και των πολιτών από τις βαριές συνέπειες του σκανδάλου και τους ενόχους στη δήθεν σκευωρία συνεχώς απογυμνώνονται, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται λυσσαλέα όλα τα μέσα συκοφαντίας και δολοφονίας χαρακτήρων.
Παράλληλα, η χώρα, στην οποία διαμορφώθηκαν αστρονομικές τιμές στα φάρμακα μιας εταιρείας μέσω δωροδοκιών και διαφθοράς, έχει εκτεθεί διεθνώς με όλα όσα γίνονται για να μείνει ατιμώρητο ένα μεγάλο σκάνδαλο.
Ενώ σε άλλες χώρες πρόεδροι, πρωθυπουργοί και μεγάλοι επιχειρηματίες καλούνται να απολογηθούν στις δικαστικές αρχές, δυστυχώς στην Ελλάδα οι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος βαφτίζονται «σκευωρίες», μπαίνουν στο αρχείο με ευκαιριακές κυβερνητικές πλειοψηφίες και τελικά οι πολίτες πληρώνουν τα σπασμένα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σπασμένα πληρώνουν προς το παρόν δικαστικοί λειτουργοί και πολιτικοί που έκριναν αναγκαίο να μπει τέλος στην ασυδοσία και την ατιμωρησία όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι ή έκαναν τα στραβά ματιά με αντίτιμο τη δημόσια προβολή τους και την πολιτική καριέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...