Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2019

https://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%93%CE%A6%CE%93%CE%A6%CE%A6%CE%93%CE%A6%CE%93%CE%A66667777.jpg/d67e18c6-59fd-494c-b815-2cf0e768707e?t=1554594330897&imageThumbnail=3

Ξεκινά η συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς!

Ραπανάκης Σπύρος

Ανακοινώθηκε η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - Η πρώτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο, στις 12 μ. στο ΣΕΦ, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα
Σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, την Αριστερά, την Κεντροαριστερά, τον συνδικαλισμό, τον φεμινισμό, την οικολογία, την τέχνη, τη διανόηση συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Η πρώτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί αύριο, Σάββατο, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του ΣΕΦ στις 12 μ., με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την εισήγηση.
Όπως είχε γίνει γνωστό από την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΑ απαρτίζεται από 694 μέλη εκφράζοντας το άνοιγμα στον δρόμο προς το συνέδριο με προοδευτικές προσωπικότητες που δεν έχουν κομματική ένταξη. Το μεγάλο μέγεθος του οργάνου εξυπηρετεί την όσο το δυνατόν ευρύτερη εμπλοκή κινήσεων και ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να ταχθούν στην υπόθεση της συγκρότησης της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς, όπως ανέφερε κομματικός αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρκετά είναι και τα ονόματα που προέρχονται από την Ανανεωτική Αριστερά όπως ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, στελέχη από την πρωτοβουλία “Γέφυρα” όπως ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης και ο Σωτήρης Βαλντέν.
Επίσης στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και προτάσεις του κόμματος, όπως οι Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Τζίνα Αρσένη και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης. Από το Ποτάμι προέρχονται ο πρώην βουλευτής του, Σπύρος Δανέλλης, αλλά και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Θεόδωρος Τσίκας, ενώ από τον χώρο της Οικολογίας η Ιωάννα Κοντούλη.

Στελέχη με διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ

Σημαντική είναι επίσης η παρουσία πολιτικών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ με σημαντική διαδρομή όπως ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Θύμιος Λιβάνης, γνωστός για τη στενή του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε ο προσωπικός γιατρός, ο ακαδημαϊκός Νίκος Μουζέλης, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού του Γιώργου Παπανδρέου.
Επίσης πρώην βουλευτές όπως ο Θανάσης Γικόνογλου, ο Γιώργος Κασσάρας, ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, η Μαρία Θεοχάρη, η Χρύσα Μανωλιά, ο Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νίκος Μαδέμλης.

Συνδικαλιστές

Ισχυρή εκπροσώπηση έχει ο κόσμος της εργασίας από ένα μεγάλο εύρος επαγγελματικών κλάδων, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών όπως ο Γιώργος Αδαμίδης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο συντονιστής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Χρήστος Γιαμπουράνης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης, ο Μιχάλης Κουρούτος, πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος, αλλά και ο γραμματέας της ΕΤΕ ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης.

Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης

Από την Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν νυν και πρώην δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο πρώην δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης, ο Πέτρος Γαλιατσάτος, πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” στην Αθηνα Νάσος Ηλιόπουλος, ο Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Άκης Κατωπόδης, δήμαρχος Βύρωνα, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες

Έντονο το στίγμα των πανεπιστημιακών και των διανοουμένων, όπως ο Μενέλαος Γκίβαλος, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Αχιλλέας Μητσός, η Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, ο Δημήτρης Πλουμπίδης και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ξεχωρίζουν επίσης άνθρωποι της τέχνης, συνθέτες και μουσικοί, όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Καλδάρας και ο Νίκος Μωραΐτης.

Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας της Νεολαίας

Στην ΚΕΑ συμμετέχουν επίσης νυν και πρώην βουλευτές αλλά και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, στελέχη Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος καθώς και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου και τα μέλη της γραμματείας της οργάνωσης.

ΤΑ 695 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ... - ekriti


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...