Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019



Το λίγο των ολίγων


της Τζωρτζίνας Μύττη* 
Πηγή: presspublica.gr

Ο πρόλογος της νέας κυβέρνησης ξεκίνησε προεκλογικά, με προφανείς τις διαθέσεις της, αφού δεν ζήτησε απλά την εμπιστοσύνη του λαού, αλλά την αυτοδυναμία και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο. Προκάλεσε το κοινό αίσθημα με σφοδρές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που σε αρκετές περιπτώσεις θα λέγαμε ότι κατέληγαν σε αμετροέπειες. Τα ΜΜΕ ως συνεργοί επέλεξαν να μην αναδείξουν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά να το σπιλώσουν με κάθε ευκαιρία ως μη παραγωγικό ή ως ανύπαρκτο. Κάπως έτσι εγένετο το 40% της αυτοδυναμίας της νέας κυβέρνησης.
Με δριμύ ρυθμό ξεκίνησαν την επαναφορά του κράτους σε «κανονικότητα» , όπως ανακοίνωσαν, ήταν τόση η αταξία που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ που, εάν μπορούσαμε να την μετρήσουμε σε νομισματικές μονάδες, θα ήταν 37 δις ευρώ! Έτσι λοιπόν, με τη πολιτική ενός επιτελικού κράτους που θυμίζει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, ξεκίνησε η τακτοποίηση.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί καταργούνται και φτιάχνεται μια νέα Αρχή Διαφάνειας, αλλά τόσο αμφιβόλου αρχής όσο και διαφάνειας.
 Η συνέχεια αυτού του τρομακτικού αφηγήματος προχωρά με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων από αντεργατικές τροπολογίες ,με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου υποβαθμίζοντας έτσι τα δημόσια πανεπιστήμια, με την αιτιολογία ότι είναι άντρα παρανομίας και το τσουνάμι της κανονικότητας δεν σταματά εδώ , αφού καταφέρνει τη κατάργηση της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους. 
Στη συνέχεια οι προσλήψεις των 10.500 δασκάλων που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εξαερώνονται , διότι ξαφνικά δημιουργείται η ανάγκη πρόσληψης 1500 ειδικών φρουρών, σε μία χώρα που έχει αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερους αστυνομικούς από ότι γιατρούς και δασκάλους.
Αξιοσημείωτη είναι η πρόθεση της κατάργησης της απλής αναλογικής και του Κλεισθένη που θυμίζει τις συμφεροντολογικές τακτικές των δημάρχων με το δημοτικό συμβούλιο να μην έχει επί της ουσίας ρόλο στο σύνολο του, βάζοντας τους ΟΤΑ να κινούνται οπισθοδρομικά και με τη διαφάνεια επί των διαδικασιών να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Επίσης, η μικρή ιστορία της νέας κυβέρνησης δεν μας δημιουργεί καμία έκπληξη σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης εκμηδενίζοντας την δημοκρατία σχεδόν ολοκληρωτικά. Η συνέχεια μετά τα παραπάνω είναι προδιαγεγραμμένη καθώς αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα διακυβέρνησης της ΝΔ.
Ευτυχώς τον επίλογο τον βάζει ο λαός που πλέον δεν ανέχεται κυβερνήσεις που καταπατούν την νοημοσύνη,τα δικαιώματα και τις αξίες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιο έτοιμος από ποτέ πρέπει να βγει κατά μέτωπο εκσυγχρονισμένος και συντονισμένος στις ανάγκες του λαού. Η διεύρυνση του κόμματος θα βάλει κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης παράταξης δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους . Τα κεκτημένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπερασπιστούν από μία ισχυρή αντιπολίτευση κοινοβουλευτικά αλλά και παράλληλα να λειτουργήσει μέσα στην κοινωνία . Το λίγο των ολίγων έχει ήδη φανεί, η κοινωνία των πολλών είναι ενωμένη και έτοιμη να παλέψει για το δίκαιο, το δημοκρατικό και το ανθρώπινο.
*Αναπλ. Συντονίστρια
ΟΜ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Δ. ΑΘΗΝΑΣ

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)