Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019

Δεξιότερα Βλασταράτκιν και Μητροπούλοβιτς!


Ολοι οι δρόμοι οδηγούν δεξιά!

Δημήτρης Ψαρράς



Ολοι οι δρόμοι οδηγούν δεξιά!

Ο Γ. Βλαστάρης με τον Ν. Πατέρα στο γήπεδο. Δίπλα τους οι Χρ. Παπουτσής και Β. Μητρόπουλος (24.5.2009)



Το φαινόμενο πρώην Κνίτες να συνωστίζονται ως σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ημιυπόγειο του Μαξίμου, η νέα διαπλοκή «της γραβάτας» και οι αντιδράσεις των σκληρών δεξιών.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν παύει να μας εκπλήσσει. Με τη στελέχωση του επικοινωνιακού του επιτελείου έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο το πώς σχεδιάζει να πολιτευτεί η κυβέρνησή του. Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς ως πιο λογικό, ο πρωθυπουργός εγκατέστησε επικεφαλής της ΕΡΤ τον διευθυντή του προσωπικού του γραφείου Τύπου, τον Κωνσταντίνο Ζούλα, και ταυτόχρονα τον αντικατέστησε με μια ομάδα δημοσιογράφων, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι σήμερα –ορατή τουλάχιστον– άμεση σχέση με τη Ν.Δ., ενώ οι περισσότεροι δεν προέρχονται από τον παραταξιακό Τύπο της Δεξιάς.
Εκεί, δηλαδή, που θα περίμενε κανείς μια κίνηση ανοίγματος της ΕΡΤ –ειδικά μετά την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. απέναντι στη δημόσια τηλεόραση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ– διαπιστώνουμε μια επιδεικτική κίνηση χειραγώγησης, η οποία βέβαια συμπληρώνει την απόφαση υπαγωγής της ΕΡΤ απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, μαζί με το ΑΠΕ και την ΕΥΠ. Και εκεί που εξ ορισμού τοποθετούνται οι πιο έμπιστοι συνεργάτες του εκάστοτε πρωθυπουργού, βλέπουμε τώρα να αναλαμβάνουν καθήκοντα ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Βλαστάρης, με μια ομάδα συνεργατών.

Το φλερτ κατέληξε σε γάμο

Για την τοποθέτηση του κ. Ζούλα έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά. Η νέα όμως επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου παραμένει δυσερμήνευτη. Χάθηκε, βρε αδερφέ, και ένας γνήσιος δεξιός δημοσιογράφος; Ποιος έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που προέρχονται από την «Ελευθεροτυπία» (Τσιόδρας, Βλαστάρης) και τον ΔΟΛ του Ψυχάρη (Μητρόπουλος);
Συνωστισμός μεγαλοδημοσιογράφων στο ημιυπόγειο του Μαξίμου
Μια πρώτη απάντηση είναι απλή. Ο διορισμός αυτών των στελεχών στο προσωπικό επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επικυρώσει τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει με τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και αρκετό καιρό.
Ο μεν Τσιόδρας διήνυσε πολύ γρήγορα την απόσταση που χωρίζει τον διαπιστευμένο σε κάποιο κόμμα δημοσιογράφο μέχρι την ένταξή του σ’ αυτό. Στο επίσημο βιογραφικό του επικαλείται τη δημοσιογραφική του ειδίκευση ως ατού προς τους υποψήφιους ψηφοφόρους του: «Για περισσότερο από μια δεκαετία κάλυπτα το ρεπορτάζ της Ν.Δ., γεγονός που μου επέτρεψε να είμαι τακτικός συνομιλητής των προέδρων της και όλων των κορυφαίων στελεχών της». Και ο νοών νοείτω.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποδέχεται τον Δ. Τσιόδρα στη Ν.Δ. (13.3.2019)

Χρειάστηκε βέβαια να περάσει πρώτα από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου μεταξύ των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Οταν επέστρεψε στη δημοσιογραφία, αυτό έγινε με σχολιασμό και αρθρογραφία στον «Σκάι» και στην «Καθημερινή», που είχαν ήδη καταστεί όργανα σκληρής δεξιάς προπαγάνδας. Η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού το 2015 ήταν απλά η τελευταία γέφυρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις πρόσφατες εκλογές ήταν πλέον υποψήφιος τη Ν.Δ. στην Α' Αθήνας.
Αλλά και ο κ. Μητρόπουλος διατηρούσε από καιρό πολιτικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δικός του διορισμός μαρτυρά πολλά για τη μεταστροφή τού πάλαι ποτέ «κεντρώου» δημοσιογραφικού ομίλου, του ΔΟΛ, σε όχημα προπαγάνδας της Δεξιάς, μετά την εξαγορά του από τον Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ο Γ. Βλαστάρης με τη Μαρία Δαμανάκη στην πρωτοβουλία να ψηφίσουν «ανένταχτοι αριστεροί» το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου (3.2.2004)

Οσο για τον Γιάννη Βλαστάρη, ο οποίος επί χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Τεγόπουλου, κι αυτός έχει εδώ και λίγο καιρό ενταχθεί άτυπα στο προσωπικό επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το «Βήμα», είναι ο βασικός λογογράφος του. (Ελπίζω να μην είναι αυτός που ευθύνεται για την πρόσφατη γκάφα του πρωθυπουργού με την αναφορά στον Αλέξανδρο Σούτσο από το βήμα της Βουλής, βλ. «Ο πρωθυπουργός κ. Πονηρίδης», «Εφ.Συν.» 10.8.2019.)

Καλεντερίδης, Μελισσανίδης, Βενιζέλος δίνουν το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Βλαστάρη (28.2.2017)

Αλλά τα δικά του δημόσια διαπιστευτήρια υπέρ της Ν.Δ. είχε δώσει ο κ. Βλαστάρης εδώ και δύο χρόνια, με την έκδοση του βιβλίου «Λεξικό χωρίς γραβάτα», όπου υποτίθεται ότι αποδομεί τον λόγο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην παρουσίαση του βιβλίου, τον Φεβρουάριο του 2017 η συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν πολυπληθής, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η παρουσία γνωστών μεγαλοεπιχειρηματιών.[........................]


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ =>Ολοι οι δρόμοι οδηγούν δεξιά! | Η Εφημερίδα των Συντακτών -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Exhibition Tour–Look Again: European Paintings 1300-1800

Join curators Stephan Wolohojian, Adam Eaker, David Pullins, and Anna-Claire Stinebring along with their special guests as they guide you th...