Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2019

Τέσσερα χρόνια σίγουρης αγανάκτησης για την ορμπανοποίηση της χώρας

https://i0.wp.com/www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2019/08/411178-1.jpg?fit=1200%2C800&ssl=1
Η ΝΔ έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να κυβερνήσει τέσσερα πλήρη χρόνια, ολοκληρώνοντας τη θεσμική ορμπανοποίηση της χώρας. Βάλτε κάτω τους αριθμούς και θα δείτε πόσες κοινοβουλευτικές εναλλακτικές έχει η κυβέρνηση των νούμερων.

4 χρόνια Νέα Δημοκρατία



Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές και ήδη, στο διαδίκτυο, κάποια γράφουν ότι η κυβέρνηση θα αντέξει μερικούς μήνες, ένα ή δύο χρόνια. Λυπάμαι, αλλά άλλο η επιθυμία και άλλο η πραγματικότητα.
Ξέρω ότι για τους δημοκρατικούς πολίτες, για εκείνους που πιστεύουν στο πολίτευμα και στους θεσμούς, για εκείνους που βλέπουν την αστυνομοκρατία να έρχεται, το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», την επαναφορά των τραγικών πρωταγωνιστών του παρελθόντος -από τη Γιάννα μέχρι τον Παπαθανασίου –, τη μιντιακή δικτατορία και τη χουντοποίηση της ΕΡΤ, ο ένας μήνας Μητσοτάκη έχει φανεί… αιώνας.
Ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι ασυνείδητοι γυρολόγοι ψηφοφόροι, αυτοί που τώρα ψήφισαν ΝΔ, χθες ΣΥΡΙΖΑ, προχθές ΓΑΠ, αντιπροχθές Καραμανλή και την περασμένη εβδομάδα Σημίτη, θα βρίζουν ή θα κλαίνε σε λιγότερο από δύο χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί δεν θα έχει καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα τους έχει αυξήσει τον μισθό, δεν θα τους έχει μειώσει τη φορολογία και άλλα ωραία που είχαν στο κεφάλι τους όταν τον ψήφιζαν – αυτοί οι χειρότεροι όλων, οι ψηφοφόροι της φαιδρότητας που κάθε φορά καθορίζουν με την ψήφο τους τις ζωές όλων εμάς των υπολοίπων.
Η μεταστροφή των ψηφοφόρων θα έχει συμβεί το πολύ σε δύο χρόνια, όμως η ΝΔ έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να κυβερνήσει τέσσερα πλήρη χρόνια, ολοκληρώνοντας τη θεσμική ορμπανοποίηση της χώρας. Βάλτε κάτω τους αριθμούς και θα δείτε πόσες κοινοβουλευτικές εναλλακτικές έχει η κυβέρνηση των νούμερων.
158 βουλευτές διαθέτει η ΝΔ. Ακόμη και αν φύγουν κατά τη διάρκεια της θητείας της οκτώ βουλευτές, πάλι θα διαθέτει… 151. Γιατί; Διότι όλοι ξεχνάμε τον κρυφο 159ο βουλευτή της ΝΔ, τον ακραίο νεοφιλελεύθερο Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος έχει εκλεγεί με το ΚΙΝΑΛ, αλλά ανήκει ιδεολογικά, αισθητικά και πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία.
Έστω όμως ότι αποχωρούν περισσότεροι βουλευτές από τη ΝΔ. Θα προσχωρήσουν οι τηλεοπτικοί ομοϊδεάτες του Άδωνη από το κόμμα του Βελόπουλου. Ακόμη κι αν ο ίδιος έχει άλλη ατζέντα, η πλειοψηφία των βουλευτών του είναι ακριβώς αυτά τα βλαχομπάστουνα που χρειάζεται η ΝΔ για να εξασφαλίζει το 151+.
Αλλά έστω ότι ο Πούτιν, ο Άγιος Παΐσιος ή το φάρμακο για τη φαλάκρα εμφανιστούν στον ύπνο των βουλευτών του Βελόπουλου και τους απαγορεύσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση ΝΔ, εκείνη έχει και άλλη επιλογή: Τη Φώφη και το ΚΙΝΑΛ που ήταν ήδη έτοιμο να δώσει ψήφο ανοχής σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ, και το οποίο δεν το έχει σε τίποτα να προχωρήσει σε στήριξη Μητσοτάκη, αρκεί να πάρει κάνα υπουργείο, μερτικό στη μοιρασιά των νέων κλοπιμαίων. Στο κάτω κάτω έχουν ξανακυβερνήσει μαζι, έχουν καταστρέψει μαζί μία χώρα και μοιράζονται από κοινού τα ιδανικά της μίζας, της λαμογιάς και των σκανδάλων.
Πάρτε το απόφαση. Ο ηγέτης για τον οποίο σχεδόν σύσσωμος ο διεθνής Τύπος γελάει μαζί μας -όπως έχει γελάσει με τους Αμερικανούς για τον Τραμπ και με τους Βρετανούς για τον Τζόνσον- θα βρίσκεται πιθανότατα για τέσσερα χρόνια στην κεφαλή της χώρας. Έχει όλο το παρελθόν μαζί του. Έχει ένα τεράστιο πρωθυπουργικό γραφείο για να ελέγχει το Κράτος. Έχει όλα τα κοράκια μαζεμένα για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Έχει και όλα τα ΜΜΕ μαζί του για να μεταδίδουν τις επιτυχίες του πολυχρονεμένου ηγέτη και να αποσιωπούν τις ήττες του, από τις βαθιά πολιτικές μέχρι τις πιο αστείες: να αφαιρούν από τη θεματολογία των ειδήσεων τους σεισμούς που γίνονται όπου πατάει το πόδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: