Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2019

https://i2.wp.com/www.altsantiri.gr/wp-content/uploads/2019/08/ebc95b89-f1a3-485b-8df2-af6b6deea9d5.jpg?fit=1200%2C800&ssl=1Ο ανάγωγος της Κυριακής: Εμπρός της γης Μυκονιασμένοι!


Η Εξέγερση της Δεξιάς ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι. Τα καταπιεσμένα φουλάρια της Μυκόνου και οι απελπισμένες ανταύγειες της πλουτοκρατίας χίμηξαν στα τραπέζια του Nammos φορώντας επιτέλους τα χρυσά ρόλεξ και τα ακριβά τους διαμάντια για να φάνε ένα ψάρι από τη Σενεγάλη που παριστάνει το αιγαιοπελαγίτικο.
Οι περισσότεροι όμως έχουν αφήσει τη Μύκονο, διότι δεν μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τους άραβες και έχουν ορμήξει στη διπλανή Πάρο, στην παραδίπλα Αντίπαρο και στην Πάτμο.
Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ξαπλώστρες για ν’ αρχίσουν να πασαλείβονται και να φωτογραφίζονται διάφορες selfιes όπου χαμογελούν με βλέμμα άδειου τενεκέ, χαμόγελο καθαρής ηλιθιότητας και δόντια κάτασπρα σαν του Πετρίδη, ενώ μόλις οι selfies κοπάσουν τα πρόσωπα γυρίζουν σε κατάθλιψη και ουέ και αλίμονο στις Φιλιππινέζες τους.
Έτσι σαν Μυκονιάσμενοι κλείνουν τραπέζια σε μεγάλα εστιατόρια, φωνάζουν και παίζουν τους χαρούμενους για να ξεχωρίσουν, είναι ντυμένοι μυκονιάτικα σαν να πρόκειται να κάνουν πασαρέλα, επάνω σε χρύσα ψηλοτάκουνα οι γυναίκες και με δήθεν χαλαρό ύφος οι άντρες, με άσπρο κοντό παντελόνι, μπλε μπλουζάκι Lacoste, ίδια παπούτσια μπλε, θλιβεροί καραγκιόζηδες των καιρών.
Ανάμεσα τους και όλα τα γνωστά ψώνια της lifestyle δημοσιογραφίας που περιφέρουν την αναγνωσιμότητα τους στα καλντερίμια των νησιών και πλαντάζουν στο κλάμα που τις έχουν χεσμένες.
*** Στην Αθήνα ο καλός τους Κυριάκος δια χειρός Βρούτση ψήφισε απολύσεις στους εργαζόμενους χωρίς καμιά δικαιολογία.
Είναι η πρώτη στιγμή που οι Δεξιοί εργαζόμενοι θα καταλάβουν ότι λάθος ψήφισαν, ότι τα δεξιά αφεντικά τους κι όλες οι μ@λακίες για καινοτόμες επιχειρήσεις ήταν για να επιβληθεί το καθεστώς της τρομοκρατίας της απόλυσης.
Να το καταλάβουμε.
Κυβερνά η Δεξιά με ψήφους Χρυσαυγιτών, ενώ η Νέα Ακροδεξιά του Βελόπουλου είναι στο πλευρό του Κυριάκου, αποκαλύπτοντας έτσι τον ρόλο του.
Το ΚΙΝΑΛ παλεύει να παραστήσει το δημοκρατικό, μ’ έναν σοσιαλισμό σαρακοφαγωμένο και μια Φώφη υπάλληλο καταστάσεων. Ψήφισαν παρών στο άσυλο ντροπιάζοντας για άλλη μια φορά το τέως σοσιαλιστικό κίνημα. Ας το πάρουμε απόφαση η Φώφη είναι μια εκδοχή της Δεξιάς με ολίγες ενοχές από το παρελθόν.
Τι θα πει παρών;
Θα πει δεν έχω θέση, δεν θέλω να πάρω θέση.
*** Κι ο μέγας Θεοδωράκης αντί να γράφει για το άσυλο στην εφημερίδα που αρθογραφεί από καιρού εις καιρόν ομιλεί περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο με τους Τούρκους. Μήπως προετοιμαζόμαστε για κάτι; Και μήπως ο Θεοδωράκης γίνεται για μία άλλη φορά προπομπός στην ιστορία;
Αν καθίσουμε στο τραπέζι με την Τουρκία για να εκμεταλλευτούμε το Αιγαίο, δεν θα σηκωθούμε από το τραπέζι χωρίς να έχουμε χάσει το μισό Αιγαίο.
Μήπως λοιπόν όλος αυτός ο αγώνας ο επικοινωνιακός, του επιτελείου του Κυριάκου που κάθε μέρα παρουσιάζει και ένα έργο του αποφασισμένου Μητσοτάκη, μήπως όλος αυτός ο ορυμαγδός επιτυχιών, είναι μία προετοιμασία για ότι θα μπορούσε να συμβεί με τους Τούρκους; Μην ξεχνάμε ότι ο Σημίτης πέρασε το γκρίζο στην Ελλάδα. Και το γκρίζο τείνει προς το μαύρο όχι προς το άσπρο.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει μία επιτυχία. Και αυτή είναι μεγάλη. Είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Μάλλον μέχρι 30%.
Η κατάργηση του ασύλου ήταν μία ακροδεξιά, καθαρά νεοχουντική άποψη την οποία θα την βρουν μπροστά τους. Πιο είναι το θέμα πραγματικά; Δεν θέλουν στα πανεπιστήμια να γίνονται συζητήσεις, να αναπτύσσουν απόψεις. Προτιμούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, συνδεδεμένα με την εργασία, ώστε οι επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν ήσυχα, καλοβαλμένα παιδιά, φλώρους καλών οικογενειών που θα βρίσκονται μακριά απ’ τα πεζοδρόμια.
Τον μισθό σου, τη δουλειά σου την οικογένεια σου και μην σε νοιάζει για τα σκάνδαλα και τα όσα ρημάζουμε εμείς από τις τράπεζες.
Μια ήπια μορφής δικτατορία, με τακτοποιημένους που δεν εκφράζουν καμιά αντίρρηση. Ότι μέσα στα πανεπιστήμια γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Δηλαδή αν είναι κάποιος στο Γκάζι και θέλει ναρκωτικά θα σηκωθεί να πάει στο Πολυτεχνείο να πάρει; Δεν μπορεί να βρει στο Γκάζι; Δεν μπορεί να βρει στην Κηφισιά; Δεν μπορεί να βρει στην Εκάλη; Ναρκωτικά μπορεί να βρεις όποια στιγμή θες, όπου θες. Φαρμακείο μπορεί να μη βρεις, περίπτερο μπορεί να μη βρεις, ταξί μπορεί να μη βρεις, ναρκωτικά θα βρεις όποια στιγμή θες.
*** Ποιο είναι αυτό το μοντέλο, μία Τζίτζι Μίτζι, που ένας Θεός να την κάνει μοντέλο τη βίζιτα, η οποία θύμωσε και δεν θα ξανά έρθει στη Μύκονο γιατί την κλέψανε; Άσε μας κορίτσι μου τώρα και έχουμε τα 1.000 προβλήματα. Άντε στο καλό.
*** Μέσα στην υστερία που έχει καταλάβει το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου έχουν βαλθεί ντε και σώνει να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο Κυριάκος μοιάζει με τον Αλέν Ντελόν. Με το που το είπαν αυτό, έπαθε εγκεφαλικό ο Αλέν Ντελόν και μπήκε στην εντατική. Πήγε στην Κάρπαθο έφυγε, έγινε σεισμός. Ανέβηκε στην εξουσία, ξεκίνησε ο μεγαλύτερος ανεμοστρόβιλος, κουνήθηκε η Αθήνα και ο Τουρισμός έχει ήδη σημαντική πτώση. Και το χειρότερο; Όλοι οι Δεξιοί σαν έχουν πάρει κόκα, σαν αφιονισμένοι, πιστεύουν οι ίδιοι τα ψέματα τα οποία γράφουν. Σε λίγο θα βρεθούν όλοι παγιδευμένοι, μέσα στο ίδιο τους το ψέμα.
*** Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάει διακοπές, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ψάχνουν ακόμα να βρουν το νήμα για το τι έφταιξε και χάσανε αυτή τη δεύτερη τετραετία.
Τα πράγματα είναι απλά. Φόροι, φόροι, φόροι. Κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε βγάλει τους φόρους όπως υποσχέθηκε, θα έχει το ίδιο τέλος και χειρότερο.
*** Πετάξανε και τη Θάνου από την θέση της, φτιάχνουν ένα καθαρά Δεξιό και Ακροδεξιό κράτος, με πρόσωπα από το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ, αλλά ουσιαστικά παραδίδουν μάθημα στο ΣΥΡΙΖΑ για το τι πρέπει να κάνει όταν επανέλθει στην εξουσία. Τα ίδια ακριβώς. Ακολουθώντας πιστά το ημερολόγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να ξηλώσουν όποιους ξήλωσε και να τοποθετήσουν Αριστερούς.
*** Γραβάτα με άγκυρες έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επισκεφτεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Ουρανοξύστη καπέλο θα βάλει όταν θα πάει να δει τον υπουργό Ανάπτυξης, σύριγγες και χάπια στη γραβάτα όταν θα πάει στο υπουργείο Υγείας, και τανκς και χειροβομβίδες όταν θα επισκεφτεί το Εθνικής Άμυνας.
Καμιά κίνηση δε γίνεται χωρίς να σημαίνει κάτι. Αυτός ο αμερικανός επικοινωνιολόγος, μαζί με τον Θεοδωρικάκο, να λέμε την αλήθεια, έχουν κάνει θαύματα.
*** Γκάλοπ ετοιμάζουν για την άνοδο του Κυριάκου στην κοινωνία και με πόση ανακούφιση και χαρά δέχτηκαν τα καινούργια μέτρα οι Έλληνες, συζητάνε θα του δώσουν 53 ή 60 τοις εκατό, δεν θα δείτε καμιά ερώτηση από τους δημοσκόπους όπως για παράδειγμα «πώς σας φάνηκε το γεγονός ότι θα γίνονται απολύσεις χωρίς αιτιολογία». Αυτές τις ερωτήσεις δεν τις κάνουν ποτέ οι δημοσκόποι.
*** Μία, να μην τη χαρακτηρίσω, έστειλε μήνυμα στον Αντίνοο Αλμπάνη και του είπε, έτσι επειδή γούσταρε, «δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να υπάρχετε» την ώρα που ο ηθοποιός δίνει μάχη με τον  καρκίνο.
Όχι, δεν τον ήξερε, απλά ήθελε να τον βρίσει μάλλον επειδή είναι επώνυμος κι επειδή, λέει, δεν της άρεσε στο θέατρο που τον είχε δει. Κι αυτός απάντησε ευγενικά και γενικά: «Τόσο κακό timing για το αν πρέπει να ζω ή όχι…».
Ρε δεν πάτε να κάνετε κανά μπάνιο να έρθετε στα ίσια σας που έχετε το θράσος να βρίζετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστός και μάλιστα πίσω από το πληκτρολόγιο;
Άντε καλοκαιριάτικα μην σας πιάσω εγώ στο στόμα μου…
Αγαπητέ Αντίνοε πραγματικά μην ασχολείσαι με την κακία του καθενός. Άσε τα φίδια να πίνουν μόνα τους τα δηλητήρια.
*** Κανά μπάνιο κάντε. Έρχεται δύσκολος χειμώνας.
*** «Δεν έχει πτυχίο» είπε ο Άδωνης για τον Διευθυντή που διόρισε στο γραφείο του, «αλλά είναι σαν να έχει δέκα πτυχία». Καινούρια ορολογία στην ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία. Δεν χρειάζεται να έχεις. Σαν να έχεις.
Δεν χρειάζεται να έχεις Δημοκρατία. Σαν να έχεις.
*** Να μην το ξεχάσω. Θα κλείσουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες των Δεξιών. Θα αθωωθούν και θα είναι και αθώοι και σαν αθώοι.
Ο νοών νοείτω.
*** Ακόμα δεν έχουν καταλήξει στην ημερομηνία που θα ανοίξουν τη Μακρόνησο.
Όχι οι παλιοί Κουκουέδες δεν θα χρειαστεί να πάνε. Τα έχουν βρει από καιρό.
Αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμε ούλοι. Αθάνατες ελληνικές παροιμίες
*** Χαράματα πέντε το πρωί, ένας μεσαίας ηλικίας ξένος, περπατούσε γυμνός στα στενά της Μυκόνου και στο χέρι του ανέμιζε ένα κόκκινο στρινγκ. Όχι δεν ήταν της γκόμενας του. Ήταν του γκόμενου του, που του το άρπαξε μετά από έναν καβγά που κάνανε. Έβριζε στα ιταλικά και όσοι καταλάβαιναν και όσοι δεν καταλάβαιναν έπεφταν ξεροί απ’ τα γέλια.
Καλοκαίρι είναι αυτό θα βρεθεί κι ένα στρινγκ παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: