Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

Ένας άνισος πόλεμος σε μια συγκλονιστική ταινία

http://media.interactive.netuse.gr/filesystem/images/20190321/engine/en-guerre-gr-poster_1581_107715735_type12459.jpg 




































2018 *****
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στεφάν Μπριζέ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ολιβιέ Γκορς, Στεφάν Μπριζέ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέρ, Ζακ Μπορντερί, Ολιβιέ Λεμέρ, Ιζαμπέλ Ρουφέν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ερίκ Ντιμόν
ΜΟΥΣΙΚΗ: Μπερτράν Μπλεσίν
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 113'
ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films

Ταινία σε στιλ ντοκιμαντέρ  που πρέπει να δουν όλοι οι εργαζόμενοι  Έλληνες , από τη Μεσαία τάξη  και κάτω , κυρίως οι νέοι. Για να αντιληφθούν το μέλλον  που τους ετοιμάζει η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή μας, υποτασσόμενη δουλικά στις  δολοφονικές επιταγές  της ασύδοτης και βουλιμικής για υπερκέρδη  επιχειρηματικότητας.
Δεν έχει σημασία αν η δράση εκτυλίσσεται μέσα και έξω από ένα υπό κατάργηση εργοστάσιο μιας πολυεθνικής εταιρείας  σε μια επαρχιακή  περιοχή της Γαλλίας . 
 Το θέμα της τύχης των 1100 εργαζομένων   κρατά σε διαρκή αγωνία τον θεατή. Τελικά, θα υποχωρήσει η μητρική εταιρεία στη Γερμανία και θα ανακαλέσει την απόφασή της για το κλείσιμο του εργοστασίου ή θα τους στείλει στα αζήτητα χάριν της υψηλότερης κερδοφορίας των μετόχων  , μολονότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα ;
Gerontakos
 *******************************


" Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στεφάν Μπριζέ («Ο Νόμος της Αγοράς»), συνεργάζεται για τέταρτη φορά με τον πρωταγωνιστή του, Βενσάν Λιντόν (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών), σε μία πολιτική ταινία εμπνευσμένη από δεκάδες αληθινές ιστορίες γνώριμες και οικείες σε όλους. Με ντοκιμαντερίστικη προσέγγιση, ο Μπριζέ στρέφει την κάμερά του στους διαμαρτυρόμενους εργάτες, τις μικρές προσωπικές τους ιστορίες, τις συνελεύσεις και τις μεταξύ τους συγκρούσεις, τον ρόλο των media, τις αδιέξοδες συζητήσεις με τα αφεντικά και τα ξεσπάσματα της βίας, πριν όλα αυτά οδηγήσουν σε ένα απρόοπτο τέλος που θα συζητηθεί.
"lifespeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: