Κυριακή, Μαρτίου 17, 2019



Οταν η «λευκή φυλή» δείχνει το τυφλό της μίσος

Διαλεκτή Αγγελή, Αντα Ψαρρά 


Οταν η «λευκή φυλή» δείχνει το τυφλό της μίσος

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας αντιγράφει στο μανιφέστο κάθε παρόμοια πράξη δολοφονικής βίας της «λευκής φυλής» και δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των κατά συρροή «άριων» δολοφόνων. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, οι νεοναζιστικές, ακροδεξιές, εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις τους. Αυτή τη φορά, οδηγός, η ισλαμοφοβία!

♦️ Τζον Καζίνσκι: Ο Αμερικανός λευκός ακροδεξιός ρατσιστής Τζον Καζίνσκι, γνωστός ως Unabomber, δολοφόνησε συνολικά τρεις ανθρώπους και ακρωτηρίασε 23 μεταξύ 1978 και 1995. Στο «μανιφέστο» του ξεδίπλωνε μια αχαλίνωτη επίθεση κατά της αμερικανικής Αριστεράς και των οπαδών της: «Οι αριστεροί έχουν την τάση να μισούν οτιδήποτε αποπνέει την εικόνα του ισχυρού, του καλού και του επιτυχημένου. Μισούν την Αμερική, μισούν το δυτικό πολιτισμό, μισούν τους λευκούς άνδρες, μισούν τη λογική. Μισούν την Αμερική και τη Δύση, επειδή είναι ισχυρές και επιτυχημένες. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους “ναζί που πιστεύουν την αλήθεια” (true-believing nazis), που θεωρούνται δυνάμει “Πραγματικοί Πιστοί” (True Believers)».
♦️ Φραντς Φουκς: Ο Αυστριακός μιμητής των επιστολών-βομβών του Καζίνσκι μέχρι τη σύλληψή του, το 1993, μαζί με τους άγνωστους συνεργάτες του δολοφόνησε τέσσερις και ακρωτηρίασε 15 «εχθρούς του έθνους». Τα θύματα του «εθνικά υπερήφανου» και «άριου» Αυστριακού τρομοκράτη είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκφραστεί δημόσια υπέρ των μεταναστών, των μειονοτήτων και κατά του ρατσισμού, της Ακροδεξιάς και του νεοναζιστικού (αλλά νόμιμου και ισχυρού) Φιλελεύθερου Κόμματος της Αυστρίας του Γκέοργκ Χάιντερ.
♦️ Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ: Ο Νορβηγός ναζιστής εξαπέλυσε διπλή επίθεση, το 2011, που κόστισε τη ζωή σε 77 ανθρώπους. Αρχικά πυροδότησε μια βόμβα 950 κιλών στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Οσλο κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια πήγε στην κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και, ανοίγοντας πυρ, σκότωσε 71 στην πλειονότητά τους εφήβους. Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση. Εφτασε στο σημείο να χαιρετίσει ναζιστικά ενώπιον των δικαστών, δεσμευόμενος να «πολεμήσει για τον ναζισμό ώς τον θάνατό του».
♦️ Λούκα Τράνι: Πυροβόλησε εναντίον Αφρικανών μεταναστών, το 2018, σε καφετέρια στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, τραυματίζοντας έξι άτομα. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, ο Τράνι τυλίχθηκε με μια ιταλική σημαία και χαιρέτισε φασιστικά. Ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ακροδεξιά, ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά.
♦️ Ντίλαν Ρουφ: Τον Ιούνιο του 2015, εκτέλεσε εν ψυχρώ εννέα μέλη της Εκκλησίας Αφροαμερικανών Μεθοδιστών στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Ο Ντίλαν έμεινε μαζί με τα θύματα επί μία ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας μελετούσαν τη Βίβλο, πριν σηκωθεί από τη θέση του και αρχίσει να πυροβολεί όσο οι υπόλοιποι προσεύχονταν. Δήλωσε ότι σκοπός του ήταν να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο».
♦️ Αντόν Λούντιν Πέτερσον: Ο 19χρονος Σουηδός, το 2015, εισέβαλε οπλισμένος με σπαθί σε σχολείο κοντά στην πόλη Γκέτεμποργκ και σκότωσε έναν δάσκαλο και έναν μαθητή, ενώ τραυμάτισε άλλους δύο, προτού ο ίδιος χτυπηθεί βαριά από τα πυρά των αστυνομικών. «Ο δράστης επέλεξε με προσοχή τα θύματά του, ώστε να έχουν σκούρο δέρμα, ενώ δεν ενόχλησε αυτούς που είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δολοφόνος δήλωνε γοητευμένος με τη ναζιστική Γερμανία, τον Χίτλερ και το ακροδεξιό Κόμμα Σουηδών Δημοκρατών, εκφράζοντας το μίσος του κατά των μουσουλμάνων.
♦️ Ντάρεν Οσπμπορν: Το 2017, ο 48χρονος Οσμπορν ξεκίνησε από την Ουαλία με ένα νοικιασμένο φορτηγό και οδήγησε μέχρι το κέντρο του Λονδίνου. Αρχικά σχεδίαζε να επιτεθεί σε μια διαδήλωση που πραγματοποιούνταν υπέρ του παλαιστινιακού λαού, αλλά επειδή δεν είχε πρόσβαση, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί, αναζήτησε χωρίς επιτυχία ένα τζαμί. Τελικά, παρέσυρε με το φορτηγό μια ομάδα μουσουλμάνων κοντά στο τέμενος της περιοχής, σκοτώνοντας έναν και και τραυματίζοντας δώδεκα. Σε χειρόγραφο σημείωμα, ο Οσμπορν χαρακτήριζε τους μουσουλμάνους «βιαστές», «άγριους» και «αιμομίκτες», ενώ εξέφραζε την αποδοκιμασία του για τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου.
♦️ Αλεξάντρ Μπισονέτ: Δολοφόνησε έξι και τραυμάτισε 19, εισβάλλοντας σε ισλαμικό τέμενος του Κεμπέκ, στον Καναδά, και άνοιξε πυρ κατά των πιστών το 2017.
♦️ Ελβετός (τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα) άφησε πίσω του έναν νεκρό και τρεις τραυματίες έπειτα από ένοπλη επίθεση στο Ισλαμικό Κέντρο, στη Ζυρίχη το 2016.
♦️ Ντέιβιντ Σομπόλι: Το 2016, στο Μόναχο της Γερμανίας τραυμάτισε 36 άτομα,  σκότωσε δέκα και αυτοκτόνησε. Η επίθεση θεωρήθηκε ότι είχε πολιτικό κίνητρο, λόγω των ακροδεξιών απόψεων του δράστη, γεγονός που πιθανόν εξηγεί και την ημερομηνία της επίθεσης, η οποία συμπίπτει με αυτήν του Μπρέιβικ στη Νορβηγία, πέντε χρόνια πριν, το 2011.
♦️ Oργάνωση NSU: Τα μέλη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης δολοφόνησαν στη Γερμανία 8 Τούρκους, έναν Ελληνα και μία αστυνομικό.
...και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...