Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019

Η Μπριζίτ των ονείρων της νιότης και το Χόλιγουντ

Σχετική εικόνα

Ο Ρόμπερτ Λιφ (Τζέιμς Στιούαρτ ) είναι ένας  Αμερικανός καθηγητής κολεγίου , του οποίου ο προικισμένος γιος Έρασμος  (Bill Mumy) είναι ένα μαθηματικό θαύμα.Ενώ χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του για τυχερά παιχνίδια αγώνων , ανακαλύπτει ότι ο Έρασμος είναι  "ψωνισμένος"  με την πανέμορφη Γαλλίδα  ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό, είδωλο του σεξ στη δεκαετία του ΄60 . Ο πιτσιρίκος μάλιστα γράφει ερωτικές επιστολές στην ηθοποιό  και της ζητά  να την επισκεφτεί στη Γαλλία. Ο καθηγητής Λιφ τον συνοδεύει στο ταξίδι, όπου ο μικρός πραγματοποιεί το όνειρό του και συναντά τη γυναίκα των ονείρων του.
Τέλος ο καθηγητής  χρησιμοποιεί  το ταλέντο του γιου του στις ιπποδρομίες , για να αντλήσει κεφάλαια για υποτροφίες ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος  . Δίπλα του όμως έχει έναν απατεώνα (Τζον Ουίλιαμς), που αποσκοπεί  στο να κλέψει τα χρήματα και να το σκάσει στη λατινική Αμερική...
Σκηνοθεσία: Henry Koster Σενάριο: John Haase (novel), Hal Kanter Ηθοποιοί: James Stewart, Fabian, Glynis Johns
Χαριτωμένη "οικογενειακή" ταινία , στημένη πάνω στις κλασικές συνταγές  του Χόλιγουντ : πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών αλλά και του φακιδομύτη Έρασμου, με έξυπνες ατάκες  και καλές ανατροπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: