Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2019

Καμπόσος ακροδεξιός-Λίγος δημοκράτης

Αποτέλεσμα εικόνας για κατσιφας καλασνικοφ«Πόρτα» του ΕΕΤΕ στον Δήμο Άργους και στον Δ. Καμπόσο για προτομή του Κ. Κατσίφα

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εισηγήθηκε με επιστολή του προς τον Δήμο Άργους – Μυκηνών να μην τοποθετηθεί προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως προτίθεται να κάνει ο Δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Καμπόσος.
«Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις», τονίζει το ΕΕΤΕ προς τον Δ.Σ. και τον Δημήτρη Καμπόσο, ο οποίος υπενθυμίζουμε διαγράφθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Νέα Δημοκρατία μετά τα χυδαία σχόλια του για τον Γιάννη Μπουτάρη.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:
«Πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα ότι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών προτίθεται να προχωρήσει στην δημιουργία και τοποθέτηση προτομής του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Σας επισημαίνουμε ότι ο Δήμος σας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα και να μην προχωρήσει στην τοποθέτηση της προτομής του Κ. Κατσίφα στην περιοχή σας.
Το ΕΕΤΕ, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και σύμβουλος του δημοσίου σε θέματα τέχνης, θέτει ζήτημα «σκοπιμότητας» τοποθέτησης της προτομής του Κ. Κατσίφα.
Η τοποθέτηση μιας τέτοιας προτομής, εγείρει εθνικιστικά αισθήματα, θέματα αλυτρωτισμού, θα ενισχύσει ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις που ευνοούν τη δράση φασιστικών, ρατσιστικών και εγκληματικών ομάδων.
Σήμερα, που το θέμα της ειρήνης στα Βαλκάνια είναι ρευστό λόγω των διεθνών οικονομικών ανταγωνισμών και των επεμβάσεων των Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλά και της Ρωσίας, στα εσωτερικά των βαλκανικών χωρών, μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Δήμου σας ρίχνει λάδι στη φωτιά, είναι επικίνδυνη και δεν συμβάλλει στην ειρήνη, την αλληλεγγύη και την συνεργασία των λαών. Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό, που ο εθνικισμός ενισχύεται στην Αλβανία, που η Αλβανική Κυβέρνηση εγείρει θέματα Τσάμηδων και με συνεργάτη το ΝΑΤΟ διεκδικεί αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και επιδιώκει τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Οι λαοί έχουν συμφέρον να ζουν ειρηνικά, να απομονώσουν κάθε φασιστική και ρατσιστική φωνή, να καταδικάσουν το ψυχροπολεμικό κλίμα κα τις στρατιωτικές επεμβάσεις, να απομονώσουν όλους εκείνους που έχουν φιλοπόλεμα σχέδια.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, καλεί το Δήμο ΄Αργους Μυκηνών να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της προτομής Κ. Κατσίφα στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...