Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2019

Είναι ή δεν είναι Έλληνας νέος ο Τσιτσιπάς;






Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας!



 
Οι περισσότεροι των Ελλήνων, φθάνοντας στο σταυροδρόμι της «εργασίας» και της «οκνηρίας» θα επιλέξουν δίχως δεύτερη σκέψη τον εύκολο ασφαλτοστρωμένο ξεκούραστο δρόμο.
Οι περισσότεροι νέοι των καιρών μας, οι 20άρηδες, αναλύουν με σπουδή περισσή τα του Next Top Model, αναμένουν με αγωνία τα νέα επεισόδια του Masterchef, μελετούν εις βάθος το Casa de Papel, εκθέτουν τη ζωή τους αβασάνιστα στα διαδικτυακά μέσα αντι-κοινωνικής επαφής, ερίζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την ομάδα τους και αποκοιμιούνται χορτάτοι και δίχως συνειδησιακές καούρες…
Αυτοαποκαλούνται φιλάρεσκα influencers, καταθέτοντας τα μίζερα προσωπικά δεδομένα τους αρωματισμένα με ερωτικές εσάνς, βορά στα αδηφάγα βλέμματα παροπλισμένων ηδονοβλεψιών, που αδυνατούν να συγκρατήσουν τις σιελογόνους αδένες τους.
Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!
Οι περισσότεροι των Ελλήνων στα 21 χρόνια τους χρωστούν δεκάδες μαθήματα στη σχολή, που ξεχνούν πια το όνομά της. Αδιαφορούν για το μέλλον, αγνοούν το παρελθόν και το παρόν το σπαταλούν ονειρευόμενοι μια μέρα να ξυπνήσουν πλούσιοι και διάσημοι. Περιμένουν το φαγητό στο πιάτο, το χαρτζιλίκι του άνεργου πατέρα και τον διορισμό στο δημόσιο σαν Ανάσταση.
Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!
Οι περισσότεροι νέοι των καιρών μας, στον τόπο μας, στην Ελλάδα, θεωρούν ότι τη Συμφωνία των Πρεσπών την έχει γράψει ο Μπετόβεν, κάτι έχουν ακούσει για την κρίση, κάτι άκουσαν για τις φωτιές στο Μάτι… Αδυνατούν να αρθρώσουν πλήρη πρόταση δέκα λέξεων δίχως να αναφερθούν στον εαυτό τους, εφησυχάζουν όσο η γιαγιά εισπράττει τη σύνταξή της και ξυπνούν με αγωνία όταν φθάνει Σάββατο πρωί και δεν έχουν «κανονίσει» για το βράδυ· ο Ιούλιος Καίσαρας κάτι τους θυμίζει, ο Αριστοτέλης επίσης, όμως γνωρίζουν άριστα το καστ του Survivor 2 , τα προσωπικά της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και τις ώρες μετάδοσης του Power of Love.
Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!
Oι περισσότεροι νέοι των καιρών μας έχουν αυτοκίνητο, κινητό, ακίνητο που κινδυνεύει να το κατάσχει η Τράπεζα λόγω μη εξυπηρέτησης του δανείου, έχουν συνεχείς σεξουαλικές επαφές μέσω κάμερας, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, αλλά δεν έχουν εργασία και όνειρα
Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από αυτούς!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δούλευε σκληρά από παιδί ακόμη και στον ύπνο του, για να ξυπνήσει μια μέρα νικητής. Ο Τσιτσιπάς ακολούθησε το δρόμο τον δύσκολο, τον κακοτράχαλο, τον μοναχικό. Ο Τσιτσιπάς είχε όνειρα και τα σμίλεψε με ιδρώτα και πάθος. Ο Τσιτσιπάς είχε όρεξη για ζωή πραγματική κι όχι εικονική.
Ο Τσιτσιπάς δεν είναι ένας από τους πολλούς νέους της εποχής μας.
Ο Τσιτσιπάς είχε τσίπα!
Ο Τσιτσιπάς, συνεπώς δεν μπορεί να είναι Έλληνας!

Διαβάστε τις αντιδράσεις στο άρθρο και η ανταπάντηση του συντάκτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τις τελευταίες 14 υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά.

  Ευρωεκλογές 2024: Μάρω Δούκα και Κωστής Καρπόζηλος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς! ...